Εργασία από το σπίτι: Απλή ευχή ή ιδανική λύση;

Καθώς και αυτή η χρονιά φτάνει στο τέλος της και η αισιοδοξία των Χριστουγέννων μας παρασέρνει στο ρυθμό της, αρχίζει μέσα μας να φουντώνει το αίσθημα της ελπίδας, της αλλαγής και της εκπλήρωσης των ονείρων μας. Και ενώ κάποιοι στο τέλος μένουν με τις ευχές, κάποιοι άλλοι τολμούν και τις πραγματοποιούν. Αναρωτήθηκες τι διαφορετικό κάνουν αυτοί; Μήπως η εργασία από το σπίτι είναι μια από τις ευχές που θέλεις να πραγματοποιηθούν φέτος;

 

ergasia apo to spiti

Θες να μάθεις πώς η εργασία από το σπίτι αποτέλεσε την εκπλήρωση της μεγαλύτερης επιθυμίας μου;

Καταρχάς το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσεις τις ανάγκες σου, γιατί από αυτές δημιουργούνται και οι επιθυμίες σου. Εμένα η βασική μου ανάγκη ήταν να μπορώ να εργάζομαι για να αποκτήσω την οικονομική μου ελευθερία αλλά παράλληλα να μπορώ να είμαι δίπλα στην οικογένεια μου.

Ενώ η εργασία μου των 9-5 άρχισε να καλύπτει εν μέρει τις οικογενειακές οικονομικές απαιτήσεις, άρχισαν να δημιουργούνται άλλα προβλήματα. Το σημαντικό ήταν ότι απουσιάζα πολλές ώρες από το σπιτί μου καθώς εκτός από τις εργασιακές ώρες στο γραφείο σπαταλούσα και πολύ χρόνο στο πήγαινε - έλα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν ότι ήμουν απούσα από σημαντικές στιγμές της ζωής των παιδιών μου, ενώ άλλες φορές αναγκαζόμουν να απουσιάζω και από την εργασία μου για να ανταποκριθώ σε έκτακτα γεγονότα όπως για παράδειγμα μια αδιαθεσία των παιδιών.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αγχώνομαι περισσότερο γιατί θεωρούσα ότι δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στο έπακρο ούτε ως εργαζόμενη αλλά ούτε και ως μητέρα και σύζυγος. Παράλληλα, το γεγονός ότι ήμουν εξαρτημένη από τον εργοδότη μου, είχε σαν αποτέλεσμα το πρόγραμμα μου να μην συμπίπτει πάντα με τις ανάγκες της οικογένειας, ενώ έπρεπε να είμαι πολύ προσεχτική στην διαχείριση των οικονομικών καθώς η μισθοδοσία μου ήταν δεδομένη και ένα έκτακτο γεγονός μπορεί να με έβγαζε εκτός προγράμματος.

 

Από την ανάγκη στην ιδανική λύση

Η ανάγκη μου αυτή λοιπόν για οικονομική και οικογενειακή ελευθερία με εξώθησε στο να αναζητήσω λύσεις. Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιδέα για την εργασία από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσα να είμαι δίπλα στην οικογένεια μου, ειδικά τώρα που τα παιδιά είναι μικρά ενώ παράλληλα θα μπορούσα να ορίσω εγώ τον οικονομικό ορίζοντα, αφού αυτό πλεόν θα εξαρτιόταν αποκλειστικά από μένα.

Το βασικό λοιπόν είναι να μπορείς να ξεκαθαρίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες, γιατί αυτό είναι το πρώτο βήμα για να βρείς τη λύση και στη συνέχεια να την υλοποιήσεις. Οραματίσου τη ζωή που θα ήθελες να ζείς. Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε μερικά χρόνια; Σε ποια κατάσταση θα ένιωθες χαρούμενη και πλήρης; Και μην βιαστείς να πεις οτι δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτήν την ζωή γιατί έτσι υποσυνείδητα βάζεις εμπόδια η ίδια στον εαυτό σου.

 

Το πρώτο βήμα για το όνειρο

Και ξεκίνα βήμα-βήμα να υλοποιείς το όνειρο. Όταν πάρεις την απόφαση, θα δεις ότι ξαφνικά θα αρχίσεις να λαμβάνεις πληροφόρηση σχετικά με αυτό που σκοπεύεις να κάνεις. Ένα άρθρο στα social, μια ανάλογη εμπειρία που είχε κάποιος γνωστός ή ένα σεμινάριο πάνω στο αντικείμενο που ψάχνεις. Γιατί όταν επιθυμείς κάτι είσαι πιο ανοιχτός σε νέα πληροφόρηση που πιθανόν όσο διάστημα ήσουν σκυμμένη στην καθημερινότητα σου να μην ήσουν έτοιμη να λάβεις.

Είναι πλέον αντιληπτό ότι κάθε άλλαγη θέλει χρόνο, υπομονή και επιμονή. Είναι λογικό αν σκεφτείς ότι ξαφνικά θα πρέπει να βγείς από την ζώνη ασφάλειας σου και να περπατήσεις σε νέα μονοπάτια. Και είναι σίγουρο ότι θα φοβηθείς και ότι πιθανόν θα αμφιβάλεις για την απόφαση σου, αλλά όλα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά για τον καθένα που θέλει να αλλάξει την ζωή του.

 

Τα δεδομένα άλλαξαν για την εργασία από το σπίτι

Το θετικό είναι ότι με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, το έδαφος έχει γίνει πιο πρόσφορο από ποτέ και για σένα που αποφάσισες να εργαστείς από το σπίτι, καθώς πλεόν η remote εργασία έχει αλλάξει το εργασιακό τοπίο αλλά και για σένα που είσαι ακόμα στο στάδιο της αναζήτησης. Με την απεριόριστη πληροφόρηση από διάφορες πηγές και με τη δυνατότητα της online εκπαίδευσης, οι επιλόγες σου πλέον είναι ατελειώτες.

Αυτές οι γιορτές ας είναι διαφορετικές! Ας μην είναι άλλη μια χρονιά που οι ευχές σου θα περιοριστούν απλώς στο να έχεις υγεία και ηρεμία. Δεν χρειάζεται να νιώθεις ενοχές αν θέλεις και κάτι παραπάνω για σένα. Γιατί μην ξεχνάς, όταν είμαστε οι ίδιοι χαρούμενοι και πλήρης είμαστε ένας φάρος φωτεινός για τους δικούς μας ανθρώπους για να τους οδηγήσουμε και αυτούς στο φώς!

 

Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά λοιπόν!

 

Αν θέλεις λοιπόν και εσύ η ευχή σου να γίνει πραγματικότητα και να αρχίζεις να εργάζεσαι από το σπίτι, τότε το πρόγραμμα "Γίνε επαγγελματίας VA και βρες τον πρώτο σου πελάτη" είναι για σένα! Κάνε κλικ εδώ για περισσότερα.

 

Διάβασε επίσης:

Πώς να αλλάξεις την ιστορία της ζωής σου

 Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου συνεπάγεται την επιτυχία σου