Αλλάζεις την ζωή σου και νιώθεις σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση;

Αλλάζεις την ζωή σου και νιώθεις σαν να κάνεις ελεύθερη πτώση; Δεν ξέρω αν είσαι φίλος των extreme sports ή όχι, σίγουρα όμως μπορείς έστω και στο ελάχιστο να φανταστείς τι συναισθήματα θα ένιωθες αν τα δοκίμαζες: φόβος, αγωνία, ανασφάλεια αλλά και ενθουσιασμό και ανυπομονησία για το βίωμα της νέας εμπειρίας.

Θα ήθελα να σου πω ότι κάπως έτσι νιώθεις όταν αποφασίζεις να βγείς από την “ζώνη ασφαλείας σου” για να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο το οποίο θα σου αλλάξει την ζωή.

 allazeis tin zoi sou kai niotheis san na kaneis elefteri ptosi

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να σου αρέσει το αίσθημα της σιγουριάς που σου παρέχει η καθημερινότητα σου και η ρουτίνα σου. Αλλά τι γίνεται με το αίσθημα της ευτυχίας, της πληρότητας, της χαράς και της όρεξης για ζωή; Αν αυτά πλεόν έχουν ξεθωριάσει ή εκλείψει από την ζωή σου, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μια ελεύθερη πτώση;

 

Μην αφήνεις τον φόβο να σε εγκλωβίζει

Καταρχήν να σου πω οτι το βασικό συναίσθημα που σε εγκλωβίζει στην καθημερινότητα σου είναι ο φόβος και όχι μόνο. Ο φόβος για το άγνωστο, η αγωνία για το αν θα τα καταφέρεις, η ανασφάλεια για το αν έχεις πάρει την σωστή απόφαση. Μήπως είναι τα ίδια συναισθήματα που σου είχα αναφέρει στην αρχή; Αν το σκεφτείς καλά θα δεις ότι όλα αυτά που νιώθεις, αναφέρονται στο μέλλον, άρα σε μια ανύπαρκτη κατάσταση, γιατί στην ουσία το μόνο αληθινό είναι αυτό που βιώνεις αυτή την στιγμή που διαβάζεις αυτό το άρθρο.

 

Όλα αρχίζουν να γίνονται πιο ξεκάθαρα

Τώρα όμως που αλλάζεις την ζωή σου, μήπως αρχίζεις σιγά - σιγά να αντιλαμβάνεσαι τι πραγματικά συμβαίνει; Πιθανόν να ζεις μια ζωή στην οποία νιώθεις καταπιεσμένος ή δυστυχισμένος και δεν αποφασίζεις να την αλλάξεις γιατί φοβάσαι μια πιθανή προβολή της ζωής σου στο μέλλον η οποία μπορεί να μην υπάρξει και ποτέ. Το απότελεσμα όμως είναι ότι δεν απολαμβάνεις ούτε την κατάσταση την οποία ζεις σήμερα γεγονός το οποίο μπορεί να σε οδηγήσει σε κατάθλιψη ή ακόμα και να σου προκαλέσει ψυχοσωματικά θέματα υγείας.

 

Το πρώτο βήμα είναι το πιο σημαντικό

Τι μπορείς να κάνεις όμως για να αλλάξεις την κατάσταση; Καταρχάς το να σηκώνεις το κεφάλι σου ψηλά και να αντικρίζεις ένα βουνό, είναι σίγουρο ότι θα σε πανικοβάλλει. Οπότε ξεκινάς σιγά σιγά με μικρά βήματα. Το σημαντικότερο είναι να σκεφτείς τι είναι αυτό που σου αρέσει και σε ποια ιδανική κατάσταση οραματίζεσαι τον εαυτό σου. Μετά θα πρέπει να αναλογιστείς τι θα πρέπει να αλλάξει στην ζωή σου για να βιώσεις αυτή την ιδανική κατάσταση. Είναι μια αλλαγή εργασίας, η διακοπή μιας σχέσης ή κάποια μετοίκηση;

 

Ο νέος σου εαυτός

Εφόσον έχεις οραματιστεί την ζωή που θέλεις και έχεις κατανοήσει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξεις τότε θα πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα. Να αρχίζεις λιθαράκι λιθαράκι να χτίζεις τον νέο σου εαυτό. Για παράδειγμα, αν έχεις αποφασίσει να αλλάξεις επάγγελμα και ξέρεις ποιόν κλάδο να ακολουθήσεις, μια καλή αρχή είναι να αρχίζεις να ενημερώνεσαι για αυτόν τον τομέα, να χτίσεις επικοινωνία με ανθρώπους που κάνουν αυτό το επάγγελμα και φυσικά να ξεκινήσεις να εκπαιδεύεσαι σε νέα δεδομένα. Τώρα με την απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο, η πληροφόρηση είναι απεριόριστη και οι ορίζοντες ανοιχτοί προς όλες τις κατευθύνσεις.

 

Δώσε σημασία στα σημάδια της αλλαγής

Όταν αρχίζεις να στρέφεις το βλέμμα σου προς άλλες κατευθύνσεις, θα εκπλαγείς πως ξαφνικα θα αρχίσεις να λαμβάνεις μηνύματα τα οποία θα σχετίζονται με την αλλαγή που θέλεις να κάνεις. Αυτές οι πληροφορίες πάντα υπήρχαν γύρω σου αλλά εσύ ήσουν σκυμμένος σε μια καθημερινότητα που δεν σε ικανοποιούσε και δεν σήκωνες το κεφάλι για να τις δεις.

 

Δεν είσαι μόνος

Τα καλά νεά είναι ότι στην ελεύθερη πτώση υπάρχουν και μέτρα ασφαλείας. Αυτό σημαίνει ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν είναι ανάγκη να είσαι μόνος. Μπορείς να επιλέξεις coaches ή μέντορες που μπορούν να σε συμβουλέψουν και να σε κατευθύνουν αποφεύγοντας έτσι λάθη που πιθανόν να κάνεις αν ξεκινήσεις μόνος ή να χάσεις περισσότερο χρόνο αναζητώντας λύσεις που αυτοί οι άνθρωποι τις έχουν ήδη έτοιμες.

 

Το έζησα και εγώ

Σε καταλαβαίνω απόλυτα πως νιώθεις γιατί και εγώ κάπως έτσι ένιωθα όταν αποφάσισα να φύγω από την “comfort zone” μου και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Κάπως έτσι νιώθουν και οι γυναίκες που έρχονται σε μένα για να ζήσουν και αυτές το δικό τους όνειρο και να γίνουν virtual assistant. Το σίγουρο είναι οτι για να πετύχεις το όνειρο σου θα πρέπει να είσαι αποφασισμένος και να έχεις υπομονή και επιμονή.

 

Καλωσόρισε τον νέο σου εαυτό

Τα καλύτερα βέβαια στα άφησα για το τέλος. Όταν πλεόν θα τα έχεις καταφέρει θα νιώθεις περήφανος για τον εαυτό σου που πέτυχες, απίστευτη ενέργεια θα σε διακατέχει ενώ θα βιώνεις τον ενθουσιασμό και την χαρά στην καθημερινότητα σου.

 

Τι λές; Είσαι έτοιμος για μια ελεύθερη πτώση;

 

Αν εσύ οραματίζεσαι στην ζωή σου να εργάζεσαι ως ελεύθερος επαγγελματίας από το σπίτι σου σε αυτό το δωρεάν workbook θα μάθεις τα πάντα για την ελεύθερη εργασία.

 

Διάβασε επίσης: 

Τι είναι ένας Virtual Assistant (διαδικτυακή βοηθός) - Πως δουλεύει

10 τρόποι που μία Virtual Assistant μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις τα εισοδήματα σου