Τι είναι ένας Virtual Assistant (διαδικτυακή βοηθός) – Πώς δουλεύει

Ένας διαδικτυακός βοηθός (Virtual Assistant, VA για συντομία) είναι ένα πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε άλλες επιχειρήσεις από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

pos douleuei enas virtual assistant

Ο όρος προέρχεται από τη δεκαετία του 1990 ως η ικανότητα να εργάζεται ουσιαστικά λόγω τεχνολογικών βελτιώσεων, όπως το Internet υψηλής ταχύτητας, η ανταλλαγή εγγράφων και άλλες εξελίξεις, καθιστώντας την εργασία εξ αποστάσεως πραγματικότητα.

Οι Virtual Assistants είναι ιδιαίτερα σε ζήτηση από ελεύθερους επαγγελματίες και online επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια, αλλά δεν θέλουν να φέρουν προσωπικό στη θέση τους. Ωστόσο, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εξ αποστάσεως υποστήριξη, ειδικά για συγκεκριμένα καθήκοντα όπως η διαχείριση των κοινωνικών μέσων.


Τι κάνει ένας Virtual Assistant - διαδικτυακός βοηθός;

Θεωρητικά, ένας VA μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει και ένα προσωπικό υποστήριξης, εκτός από το να φέρνει τον καφέ. Ωστόσο, τα virtual καθήκοντα υποστήριξης δεν περιορίζονται σε εργασίες γραφείου. Πολλοί VAs παρέχουν μάρκετινγκ, σχεδιασμό ιστοσελίδων και άλλες υπηρεσίες.

Μερικοί διαδικτυακοί βοηθοί ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, ένας Virtual Assistant του μάρκετινγκ ή των δημοσίων σχέσεων προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά στον κλάδο του. Άλλοι virtual βοηθοί ασκούν ποικίλα καθήκοντα αλλά σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία. Για παράδειγμα, ένας διαδικτυακός βοηθός Real Estate κάνει πολλά καθήκοντα, αλλά μόνο για πελάτες κτηματομεσιτών.

Οι περισσότεροι Virtual Assistants διαχειρίζονται τη δική τους Virtual Επιχείρηση βασισμένη στο σπίτι. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των καθηκόντων που εκτελούν.


Πώς να αποκτήσεις VA (διαδικτυακό βοηθό)

Η λήψη διαδικτυακής βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να μεγιστοποιήσουν το εισόδημα και να διευκολύνουν την ανάπτυξή τους. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, έρχεται κάποια στιγμή κατά την οποία είναι αδύνατο να κάνεις τα πάντα, τουλάχιστον αρκετά καλά για να είναι αποτελεσματικό. Η ανάθεση εργασιών σε έναν Virtual Assistant σου απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο, ώστε να μπορείς να εστιάσεις στο έργο που πρέπει ως ιδιοκτήτης και να σου αποφέρει κέρδος. Επιπλέον, πολλοί εξ αποστάσεως βοηθοί είναι καλύτεροι σε ορισμένες εργασίες. Είναι πάντα γρηγορότερο και λιγότερο δαπανηρό, μακροπρόθεσμα, να αναθέτεις σε έναν VA καθήκοντα στα οποία δεν είσαι εξειδικευμένος.

Το πρώτο βήμα για την ανάθεσή μου ως VA (διαδικτυακή βοηθός) σου είναι να κάνεις μια λίστα των εργασιών που θα ήθελες να μου αναθέσεις για το marketing σου. Κάνε μια πλήρη λίστα, δίνοντας προτεραιότητα στις δραστηριότητες που θέλεις να μου μεταβιβάσεις πρώτα. Για παράδειγμα, εάν η διαχείριση της Facebook σελίδας σου είναι χρονοβόρα και κουραστική, γράψε το στο επάνω μέρος της λίστας σου.

Στη συνέχεια μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου να δούμε τι πραγματικά χρειάζεσαι. Θα σου απαντήσω το συντομότερο!

Και τέλος αφού συμφωνήσουμε για τη συνεργασία μας, πιάνουμε δουλειά για την ανάπτυξη της δικής σου επιχείρησης!

 

Θέλεις ένα απλό και αποδεδειγμένο πλάνο marketing για την επιχείρηση σου;
Κατέβασε εδώ εντελώς δωρεάν το Πλάνο Marketing 5 Βημάτων