Τι είναι μία Virtual Assistant (διαδικτυακή βοηθός) – Πώς δουλεύει

Ένας διαδικτυακός βοηθός (Virtual Assistant, VA για συντομία) είναι ένα πρόσωπο που παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης σε άλλες επιχειρήσεις από μια απομακρυσμένη τοποθεσία.

pos douleuei enas virtual assistant

Ο όρος προέρχεται από τη δεκαετία του 1990 ως η ικανότητα να εργάζεται ουσιαστικά λόγω τεχνολογικών βελτιώσεων, όπως το Internet υψηλής ταχύτητας, η ανταλλαγή εγγράφων και άλλες εξελίξεις, καθιστώντας την εργασία εξ αποστάσεως πραγματικότητα.

Οι εικονικοί βοηθοί είναι ιδιαίτερα σε ζήτηση από επιχειρηματίες και online επιχειρήσεις που χρειάζονται βοήθεια, αλλά δεν θέλουν να φέρουν προσωπικό στη θέση τους. Ωστόσο, πολλές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εικονική υποστήριξη, ειδικά για συγκεκριμένα καθήκοντα όπως η διαχείριση των κοινωνικών μέσων.

Τι κάνει ένας Virtual Assistant - διαδικτυακός βοηθός;

Θεωρητικά, ένας VA μπορεί να κάνει οτιδήποτε κάνει και ένα προσωπικό υποστήριξης, εκτός από το να φέρνει τον καφέ. Ωστόσο, τα εικονικά καθήκοντα υποστήριξης δεν περιορίζονται σε εργασίες γραφείου. Πολλοί VA παρέχουν μάρκετινγκ, σχεδιασμό ιστοσελίδων και άλλες υπηρεσίες.

Μερικοί εικονικοί βοηθοί ειδικεύονται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων. Για παράδειγμα, ένας διαδικτυακός βοηθός μάρκετινγκ ή δημοσίων σχέσεων προσφέρει υπηρεσίες αποκλειστικά στον κλάδο του. Άλλοι εικονικοί βοηθοί ασκούν ποικίλα καθήκοντα αλλά σε μια συγκεκριμένη βιομηχανία. Για παράδειγμα, ένας διαδικτυακός βοηθός Real Estate κάνει πολλά καθήκοντα, αλλά μόνο για πελάτες κτηματομεσιτών.

Οι περισσότεροι εικονικοί βοηθοί διαχειρίζονται τη δική τους VA επιχείρηση βασισμένη στο σπίτι. Αυτό τους επιτρέπει να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο των καθηκόντων που εκτελούν.

Πώς να αποκτήσετε VA (εικονικό βοηθό)

Η λήψη εικονικής βοήθειας είναι ζωτικής σημασίας για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων για να μεγιστοποιήσουν το εισόδημα και να διευκολύνουν την ανάπτυξή τους. Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, έρχεται κάποια στιγμή κατά την οποία είναι αδύνατο να κάνεις τα πάντα, τουλάχιστον αρκετά καλά για να είναι αποτελεσματικό. Η ανάθεση εργασιών σε έναν Virtual Assistant σου απελευθερώνει πολύτιμο χρόνο, ώστε να μπορείς να εστιάσεις στο έργο που πρέπει ως ιδιοκτήτης και να σου αποφέρει κέρδος. Επιπλέον, πολλοί εικονικοί βοηθοί είναι καλύτεροι σε ορισμένες εργασίες. Είναι πάντα γρηγορότερο και λιγότερο δαπανηρό, μακροπρόθεσμα, να αναθέτεις σε έναν VA καθήκοντα στα οποία δεν είσαι εξειδικευμένη/ος.

Το πρώτο βήμα για την ανάθεσή μου ως VA (εικονική βοηθός) σου είναι να κάνεις μια λίστα των εργασιών που θα ήθελες να μου αναθέσεις. Κάνε μια πλήρη λίστα, δίνοντας προτεραιότητα στις δραστηριότητες που θέλεις να μου μεταβιβάσεις πρώτα. Για παράδειγμα, εάν η διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σου είναι χρονοβόρα και κουραστική, γράψε το στο επάνω μέρος της λίστας σου.

Στη συνέχεια μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου να δούμε τι πραγματικά χρειάζεσαι. Θα σου απαντήσω το συντομότερο!

Και τέλος αφού συμφωνήσουμε για τη συνεργασία μας, πιάνουμε δουλειά για την ανάπτυξη της δικής σου επιχείρησης!

 

Μήπως ψάχνεις να βρεις την/τον κατάλληλη/ο Virtual Assistnant για την επιχείρηση σου;
Κατέβασε εδώ εντελώς δωρεάν το Virtual Assistant Interview Questions