Πώς να ανακαλύψεις το "Γιατί" σου

Τι είναι το "Γιατί;"

Αυτός που έχει «γιατί» μπορεί να υπομείνει το «πώς».
- Φρέντερικ Νίτσε

Η γνώση του "γιατί" σου είναι η κινητήρια δύναμη που θα σε φτάσει στους στόχους σου και στη ζωή των ονείρων σου.

pos na anakalipseis to giati sou

Η έντονη αίσθηση του σκοπού οδηγεί τα κίνητρα των επιτυχημένων ανθρώπων και παίρνουν αποφάσεις με βάση τους στόχους τους, επειδή είναι αποφασισμένοι να επιτύχουν.

Αυτό είναι που χωρίζει τους επιτυχημένους ανθρώπους από τους υπόλοιπους - δεν γεννήθηκαν τυχεροί, δεν είναι αναγκαστικά πιο ευφυείς ...

Απλώς οδήγησαν τον εαυτό τους προς την επιτυχία και ακολούθησαν την κατεύθυνση προς τα όνειρα τους.

Γιατί γνώριζαν το "γιατί" τους;

Εάν δεν έχεις "γιατί" ή δεν είσαι σίγουρη για το δικό σου, θα ήθελα να σε βοηθήσω να το βρείς.
Βαθιά μέσα σε κάθε έναν από εμάς, υπάρχει ένα "γιατί". Μερικές φορές χρειάζεται λίγο να σκάψουμε βαθιά και να το βρούμε.

Εάν έχετε διαβάσει την ιστορία μου, θα γνωρίζετε ότι μου πήρε αρκετό χρόνο για να βρω το "γιατί" μου (η καλύτερη φροντίδα των παδιών μου και του συζύγου μου) και να φτάσω μέχρι τον στόχο μου (να βοηθάω στα οικονομικά του σπιτιού ως εργαζόμενη μέσα από το σπίτι σε αυτό που μου αρέσει).

Δράση

Ήξερα ότι μου άρεσε να δημιουργώ στον υπολογιστή (να γράφω κείμενα και να φτιάχνω εικόνες) και το να ψάχνω συνέχεια για νέες εξελίξεις ήταν το πάθος μου, αλλά δεν ήξερα τι μορφή θα μπορούσε να πάρει όλο αυτό.

Ανοίγοντας το μυαλό μου στις ευκαιρίες που υπήρχαν γύρω μου εκείνη τη στιγμή είδα την εξέλιξη του marketing μέσα στο internet -είχαν ξεκινήσει δειλά δειλά να μπαίνουν οι εταιρείες μέσα στο Facebook- απλά σκέφτηκα ότι αυτό θα μου άρεσε πάρα πολύ να το κάνω.

Και έτσι είμαι εδώ σήμερα..

Digital Marketing με όλα τα πρόσθετά του!

Είμαι ακόμα τόσο ενθουσιασμένη γι 'αυτό, κάθε μέρα!

 

Πώς μπορείς λοιπόν να βρείς το "Γιατί" σου;

"Υπάρχουν κάποιες ιδιότητες που πρέπει να έχει κανείς για να πετύχει και αυτό είναι η σαφήνεια του στόχου, η γνώση του τι θέλει και η καυτή επιθυμία να πετύχει".
-Napoleon Hill

Δώσε χρόνο για να σκεφτείς και να αποκτήσεις σαφήνεια

Ρώτησε τον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις και γράψε τις απαντήσεις σου:

Με τι είμαι παθιασμένη;

Δεν μπορείς να σταματήσεις να μιλάς για _____;

Η καριέρα των ονείρων σου - ποια είναι;

Τι θα σε έκανε τόσο ενθουσιασμένη να ξυπνάς κάθε μέρα;

Γνωρίζεις το/τα ταλέντα που σου δόθηκαν από τον Θεό; (αν δεν είσαι σίγουρη, ρώτα την οικογένειά σου και τους φίλους σου - θα σου πουν σε τι είσαι καλή!)

Πώς μετράς την επιτυχία;

Τι μπορείς να προσφέρεις στον κόσμο μέσα από όλα αυτά;

Εάν τα χρήματα δεν ήταν το ζητούμενο, τι θα έκανες;

Ποιες πρώτες ενέργειες πρέπει να κάνεις για να φτάσεις σε αυτό που σου αρέσει;

Τι θα ήταν αυτό που όταν θα έφτανες στο τέλος του έτους θα σε έκανε να σκεφτείς "αυτό ήταν το καλύτερο έτος της ζωής μου";

 

Ανάλαβε δράση

Ποιο είναι αυτό το πρώτο βήμα; Λοιπόν, αυτό εξαρτάται από το "γιατί".

Η αναγνώριση του "γιατί" δεν μπορεί να εξαναγκαστεί - πιθανότατα δεν θα σου έρθει σε μια νύχτα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό να αφιερώσεις χρόνο για να σκεφτείς και να θέσεις ερωτήσεις, όπως σου ανάφερα πιο πάνω.

Όταν το καταλάβεις, θα πρέπει να αρχίσεις αμέσως να κάνεις ενεργητικά βήματα προς τα εκεί. Η διαφορά μεταξύ των επιτυχημένων ανθρώπων και των υπόλοιπων είναι ότι αναλαμβάνουν δράση, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι εφησυχασμένοι και απλά επιθυμούν αντί να κάνουν.

Προσωπικά, βρίσκω τον στόχο να είναι το τέλειο πρώτο βήμα και μια εξαιρετικά χρήσιμη βοήθεια για να πας στη σωστή κατεύθυνση. Αν όμως γνωρίζεις πώς να θέτεις σωστά στόχους.

Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, εφικτοί, ρεαλιστικοί και χρονικά δεσμευτικοί.

Αυτοί ονομάζονται στόχοι SMART.

Θα σε βοηθήσουν επίσης να δεις το τέλος από την αρχή.

Αν δεν μπορείς να δεις το τέλος από την αρχή, δεν θα γνωρίζεις τη σειρά των βημάτων που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτάσεις στο τέλος.

Όλα πρέπει να μελετηθούν και να χαρτογραφηθούν πριν αναληφθεί δράση.

Στην αρχή αποτύγχανα συνέχεια, γιατί δεν ήμουν ξεκάθαρη με το τι ήθελα να κάνω και μετά πώς να δράσω ακριβώς, με αποτέλεσμα να μπερδεύομαι και να χάνω τον στόχο μου.

Τα κατάφερα μόνο όταν πήρα τον χρόνο να σκεφτώ, και έπειτα έθεσα συγκεκριμένους στόχους και εργαζόμουν για αυτούς και προς αυτούς.

 

Άλλαξε τις συνήθειές σου

Εάν οι συνήθειές σου δεν είναι σύμφωνες με τον τελικό σου στόχο, τότε πρέπει να τις αλλάξεις.

Ακριβώς. Ξεκίνα με την αφαίρεση μιας κακής συνήθειας και την αντικατάστασή της με μια καλή συνήθεια, έως ότου η νέα συνήθεια να γίνει συνήθεια!

Οι άνθρωποι που ζουν τα όνειρά τους γνωρίζουν πότε κάποιες συνήθειες τους εμποδίζουν από την επιτυχία που επιθυμούν, οπότε αφαιρούν τις κακές συνήθειες από το μυαλό τους και τη ζωή τους επειδή η επιθυμία για τη νίκη είναι μεγαλύτερη από την επιθυμία για τις κακές συνήθειες.

Ένα πράγμα με το οποίο προσωπικά αγωνίστηκα αρκετά είναι με το να προγραμματίζω σωστά την ημέρα μου και το επόμενο με το οποίο θέλω να καταφέρω και αγωνίζομαι είναι να γυμνάζομαι τις πρωινές ώρες.

Η καλή φυσική κατάσταση προσφέρει υγεία, σωματική δύναμη και αντοχή και φυσικά σου φτιάχνει τη διάθεση οπότε είναι μία καλή επιλογή για να καθιερώσω αυτή την καλή συνήθεια στη ζωή μου.

Αυτά για τώρα.. 😊

Εσύ σε ποιο στάδιο βρίσκεσαι με το "Γιατί" σου; Το έχεις βρει; Βρίσκεσαι στο στάδιο της δράσης; Γράψε μου στα σχόλια!

 

Θέλεις βοήθεια για να αποκτήσεις μία ελεύθερη εργασία;

> Κατέβασε δωρεάν το workbook εδώ