9 συμβουλές για να δημιουργήσεις το δικό σου ηλεκτρονικό βιβλίο

Το ηλεκτρονικό βιβλίο εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική ιδέα για τη δημιουργία ενός έξτρα εισοδήματος. Μπορεί να σου φαίνεται λιγάκι τρομακτικό να γράψεις ένα ολόκληρο βιβλίο. Μην αγχώνεσαι όμως, δεν είναι δύσκολο, απλά θα εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να μοιράζεσαι τις γνώσεις και τα ενδιαφέροντά σου και να εκφράζεσαι γραπτώς.

symvoules gia na dimiourgiseis ebook

Αυτές οι συμβουλές λοιπόν μπορούν να σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πρώτο ηλεκτρονικό σου βιβλίο χωρίς άγχος.


1. Η ΙΔΕΑ για το βιβλίο σου

Πριν αρχίσεις να γράφεις, πρέπει να βρεις την ιδέα. Βρες την ιδέα για το βιβλίο σου που ταιριάζει στις ανάγκες του κοινού σου ή λύνει κάποιο πρόβλημα τους.


2. BRAINSTORM

Brainstorming σημαίνει «καταιγισμός ιδεών». Αφού καταλήξεις στο θέμα, κάτσε και σκέψου, εμπνεύσου, ερεύνησε γύρω από αυτό και βρες αρκετές ιδέες για το ηλεκτρονικό βιβλίο σου. Ορισμένοι προτιμούν να γράφουν περιγράμματα, άλλοι χρησιμοποιούν έναν χάρτη μυαλού.

Σε αυτό το στάδιο θα ήθελα να σε συμβουλέψω να σταματήσεις την αναβλητικότητα!


3. ΚΑΤΑΓΡΑΨΕ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ

Μόλις εξαντλήσεις το θέμα σου και τις ιδέες που έχεις καταγράψει γύρω από αυτό, γράψε μερικά βασικά σημεία που πρέπει να καλύψεις. Τα κύρια σημεία που θα πρέπει να γίνουν διαφορετικά κεφάλαια για το βιβλίο σου.


4. ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που θα περιλαμβάνει το βιβλίο σου

Αφού γνωρίζεις τα κύρια σημεία που θέλεις να καλύψεις, μετάτρεψέ τα σε τίτλους κεφαλαίων. Ανέπτυξε τις ιδέες σου βήμα προς βήμα και σύνδεσε τους τίτλους των κεφαλαίων μαζί για να καλύψεις τον κύριο σκοπό του eBook σου.


5. ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Καθώς γράφεις τους τίτλους των κεφαλαίων, βεβαιώσου ότι μπορείς να γράψεις μια σύντομη περίληψη του τι θα συμπεριληφθεί σε κάθε κεφάλαιο.


6. ΕΞΑΝΤΛΗΣΕ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Κάνε μια λίστα ή ένα μικρό περίγραμμα για κάθε κεφάλαιο με τα σημεία που θέλεις να καλύψεις στις περιλήψεις που μόλις ολοκλήρωσες.


7. ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά γράφοντας την εισαγωγή σου και το πρώτο συμπέρασμα μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις εστιασμένη σε αυτό που θα πρέπει να καλύψεις μέσα σε κάθε κεφάλαιο. Στη συνέχεια, επέστρεψε και συμπλήρωσε τα στοιχεία.


8. ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ το βιβλίο

Κάνε το βιβλίο σου να φαίνεται όμορφο τώρα, έτσι ώστε η μορφοποίηση να ρέει από τη μια σελίδα στην άλλη. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς κεφαλίδες και υποκεφάλαια ώστε να μπορείς να γράψεις εύκολα τη σελίδα περιεχομένων.


9. ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ

Θυμήσου να αναπτύσσεις το βιβλίο σου γράφοντας μια σελίδα κάθε μέρα. Αν γράφεις ένα eBook 10,000 λέξεων και γράφεις μόνο 500 λέξεις την ημέρα (μια μέση ανάρτηση ιστολογίου), θα χρειαστεί να περάσεις μόνο 20 ημέρες για να ολοκληρώσεις το eBook σου. Δεν είναι κακό.

Εάν γράφεις μια σελίδα την ημέρα και το σπάς σε μικρά κομμάτια, θα έχεις το βιβλίο σου έτοιμο για δημοσίευση σε ελάχιστο χρόνο!

 

Να θυμάσαι πως γράφοντας ένα ηλεκτρονικό βιβλίο μπορείς να το δημιουργήσεις για δώρο, ως εγχειρίδιο για τις υπηρεσίες σου, ως οδηγό για τα προϊόντα σου, ως εμπειρίες που θα βοηθήσουν άλλους σε κάποιο πρόβλημα ή για να μοιραστείς τις γνώσεις σου.

Πώς αισθάνεσαι τώρα όταν σκέφτεσαι να γράψεις το δικό σου βιβλίο; Πίστεψέ με, πολλοί εκεί έξω θέλουνε να μοιραστείς μαζί τους κάτι που γνωρίζεις καλά και φυσικά αποκτώντας κι εσύ ίσως ένα έξτρα εισόδημα.

 

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να προωθήσεις την επιχείρηση σου;

> Κατέβασε δωρεάν το Market Your Business εδώ