Πώς να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο Facebook

Αν και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλεις να αυξήσεις τον αριθμό των ακόλουθων σου στο Facebook, μια βασική κατανόηση του πώς μπορείς να το επιτύχεις αυτό μπορεί να σε οδηγήσει πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σε αυτό το άρθρο, θα σου δείξω μερικούς από τους καλύτερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη σελίδα σου στο Facebook για να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους και να διευρύνεις το κοινό σου.


Πώς να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο Facebook


Απόκτησε περισσότερους ακόλουθους στο
Facebook καλώντας τους φίλους σου.


Ο πιο
απλός τρόπος να προσελκύσεις κόσμο στην σελίδα σου είναι να προσκαλέσεις τους φίλους σου να ακολουθήσουν την σελίδα σου. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό, κάνοντας κλικ στο κουμπί «Πρόσκληση φίλων» που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία στη σελίδα σου στο Facebook και να επιλέξεις ποιον θέλεις να προσκαλέσεις.


Δεύτερον, αν έχεις μια
λίστα με email των επαφών σου στο Facebook μπορείς να τους στείλεις προσωποποιημένο email και να τους καλέσεις ώστε να κάνουν ακολουθήσουν την σελίδα σου.



Καλό είναι να γνωρίζεις το ποιος είναι ο κλάδος σου


Είναι σημαντικό να γνωρίζεις
τι συμβαίνει τόσο στον κλάδο σου όσο και στον κόσμο, καθώς θα είναι χρήσιμο όταν θα θέλεις να δημοσιεύσεις κάτι σχετικά με αυτόν. Γνωρίζοντας καλά τον κλάδο που ανήκεις μπορείς να δημοσιεύεις περιεχόμενο που μπορεί να προσελκύσει κόσμο που ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο αντικείμενο. Έτσι σιγά σιγά μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου κοινό το οποίο θα σε ακολουθεί, θα αλληλεπιδράει με το περιεχόμενο σου όπως επίσης και θα το μοιράζεται.


Για παράδειγμα αν έχεις ένα εστιατόριο, μία ανάρτηση προτείνοντας διαφορετικούς τύπους φαγητού, στους ακόλουθους - πελάτες σου είναι μια εξαιρετική ιδέα. Ή για παράδειγμα αν πουλάς ρούχα στο διαδίκτυο μπορείς να δημοσιεύσεις φωτογραφίες μοντέλων που φορούν αυτά τα ρούχα.



Δημοσ
ίευσε φωτογραφίες, βίντεο για να προσελκύσεις περισσότερους ακόλουθους.


Η
δημοσίευση εικόνων και βίντεο στις αναρτήσεις σου είναι ένας καλός τρόπος για να προσελκύσεις περισσότερους ακόλουθους στην σελίδα σου στο Facebook. Χρησιμοποιώντας πολυμέσα στις αναρτήσεις σου μπορείς να τραβήξεις πιο εύκολα την προσοχή ενός χρήστη που μπορεί να του αρέσει το περιεχόμενο σου και να αρχίσει να σε ακολουθεί.


Επίσης αν στους ήδη υπάρχοντες ακόλουθούς σου, αρέσουν οι εικόνες, τα βίντεο ή οποιαδήποτε άλλα πολυμέσα χρησιμοποιείς και
αλληλεπιδρούν με αυτά τότε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο αλγόριθμος του Facebook να δείχνει το περιεχόμενο σου και σε επαφές των ακόλουθών σου που δεν ακολουθούν την σελίδα σου.


Συνεπώς τα πολυμέσα που θα χρησιμοποιείς πρέπει να
είναι όμορφα και να δημιουργούν ενδιαφέρον στον χρήστη, για να ακολουθήσει την σελίδα σου.



Αλληλεπίδρασε με το περιεχόμενο άλλων χρηστών.


Όταν
σχολιάζεις την ανάρτηση κάποιου άλλου, δείχνεις ότι η σελίδα σου είναι ενεργή. Αυτό κάνει πιο πιθανό να θέλουν να σε ακολουθήσουν περισσότεροι χρήστες καθώς βλέπουν μια σελίδα που είναι δραστήρια στον χώρο του Facebook.


Εάν υπάρχουν αναρτήσεις που σχετίζονται με τη σελίδα σου ή κάποια ανάρτηση ή υπάρχει μία ετικέτα με την σελίδα σου
δοκίμασε να τις σχολιάσεις. Με αυτόν τον τρόπο, αν κάποιος αναζητήσει σχετικές λέξεις -κλειδιά σε ομάδες του Facebook ή αλλού στο διαδίκτυο, μπορεί να βρει εύκολα τη σελίδα σου.


Το να είσαι ενεργός στο Facebook θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους


Δημοσίευε τακτικά.

Όπως σου ανέφερα και πιο πάνω όσο περισσότερο είναι ενεργή η σελίδα σου, τόσο πιο πιθανό είναι οι άνθρωποι να δουν τις αναρτήσεις σου στις ροές τους και να σε ακολουθήσουν.

Δημοσίευσε τη σωστή ώρα της ημέρας/εβδομάδας/μήνα.

Αν δημοσιεύεις περιεχόμενο σε ώρες που δεν είναι αιχμής, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα οι χρήστες να χάσουν τη δημοσίευσή σου και επομένως να μην σε ακολουθήσουν. Αυτό σημαίνει ότι η ανάρτηση τα Σαββατοκύριακα ή μετά τα μεσάνυχτα, όταν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, δεν πρόκειται να βοηθήσει να αυξήσεις τους ακόλουθούς σου!



Μοιράσου περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες.


Ένας ακόμα τρόπος για να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στο Facebook είναι να
μοιράζεσαι περιεχόμενο που δημιουργούν άλλα άτομα και κυρίως όταν αυτά τα άτομα είναι ακόλουθοί σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τους ακόλουθούς σου, γιατί δίνει την εντύπωση ότι είσαι μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών και συμβουλών.


Όταν μοιράζεσαι περιεχόμενο από άλλα άτομα,
βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς hashtags αυτό διευκολύνει τους χρήστες να βρουν αυτό που αναζητούν. Επίσης είναι καλό να αναδημοσιεύεις από διάφορες πηγές για να μην δίνεις την εντύπωση ότι όλο το περιεχόμενο προέρχεται από ένα άτομο.



Χρησιμοποίησε τις διαφημίσεις του Facebook για να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους.


Οι
διαφημίσεις στο Facebook είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσεις το κοινό σου. Μπορείς να στοχεύσεις τους τύπους ατόμων που θέλεις να προσεγγίσεις και να δημιουργήσεις μια διαφήμιση που θα τους κάνει να ενδιαφερθούν για το αντικείμενό σου.


Θα σου πρότεινα όμως να προσλάβεις κάποιον
εξειδικευμένο στα Facebook Ads ο οποίος θα έχει κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία ώστε να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου. Επίσης θα σε γλιτώσει από άσκοπη δαπάνη χρημάτων που μπορεί να κάνεις σε χορηγούμενες διαφημίσεις που μπορεί να μην αποφέρουν τα κατάλληλα αποτελέσματα.



Μη χ
άνεις χρόνο ή χρήματα αγοράζοντας ακόλουθους στο Facebook.


Τέλος θα ήθελα να σου προτείνω
να μην σπαταλάς τον χρόνο ή τα χρήματά σου για να αγοράσεις ακόλουθους στο Facebook. Εάν ξοδεύεις χρήματα για να αγοράσεις followers, αυτό που αγοράζεις πραγματικά είναι ψεύτικα likes και σχόλια. Όταν οι άνθρωποι δουν ότι σε όλες τις αναρτήσεις σου κάνουν like bots, θα σχηματίσουν άσχημη γνώμη για την σελίδα σου και θα σταματήσουν να σε ακολουθούν.


Ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσεις ακόλουθους είναι να
αναπτυχθείς οργανικά μέσω της δέσμευσης με το κοινό σου. Η δέσμευση σημαίνει ότι πραγματικοί άνθρωποι αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενο που δημοσιεύεις στο Facebook είτε του αρέσει, είτε το μοιράζονται είτε το σχολιάζουν. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν!



Συμπέρασμα


Η απόκτηση ακολούθων στο Facebook είναι
ένας μακροπρόθεσμος στόχος. Αν και υπάρχουν ορισμένες συντομεύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό, ενδέχεται να μην σου δώσουν τα αποτελέσματα που αναζητάς.


Για να αποκτήσεις περισσότερο κοινό στο Facebook , είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι η καλύτερη προσέγγιση είναι
η δημιουργία περιεχόμενου που είναι σχετικό και ελκυστικό για τον ιδανικό πελάτη σου, και μπορεί να μοιραστεί εύκολα μεταξύ των χρηστών.



Επικοινώνησε εδώ μαζί μου 
για να σε βοηθήσω να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς!

Θες να αυξήσεις το κοινό σου; Να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες; Κατέβασε τώρα ΔΩΡΕΑΝ το απόλυτο πλάνο Marketing 5 βημάτων!



Διάβασε επίσης:

10 ιδέες δημοσιεύσεων για την Facebook Business σελίδα σου

Ανάπτυξε την επιχείρηση σου με τα Social Media