26 από τις καλύτερες στρατηγικές Marketing

Σήμερα θα σου δείξω 26 από τις καλύτερες στρατηγικές marketing που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον χώρο εργασίας σου. Είτε αυτό μπορεί να είναι στην επιχείρησή σου, σε μια εταιρεία ή οτιδήποτε άλλο που σχετίζεται με την προώθηση, είμαι σίγουρη πως αυτό το άρθρο θα σε βοηθήσει να δεις τις άπειρες επιλογές που υπάρχουν.

26 apo tis kaliteres stratigikes marketing

1. Cause Marketing - Αυτό το μάρκετινγκ περιλαμβάνει μια συνεργασία μεταξύ μιας κερδοσκοπικής επιχείρησης και ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού για ένα κοινό όφελος. Μπορεί επίσης να αναφερθεί και σε κοινωνικές ή φιλανθρωπικές καμπάνιες που πραγματοποιούνται από κερδοσκοπικά brand. Συνήθως, η συσχέτιση μιας εταιρείας με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό τονώνει την εταιρική κοινωνική ευθύνη της.

 

2. Relationship Marketing - Είναι η στρατηγική Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) που δίνει έμφαση στη διατήρηση των πελατών, στην ικανοποίηση και στην αξία του πελάτη καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του. Σκοπός του είναι να προσφέρει σε τρέχοντες πελάτες έναντι απόκτησης νέων πελατών μέσω πωλήσεων και διαφήμισης.

 

3. Offline Marketing - Είναι ακριβώς αυτό όπως ακούγεται, οποιοδήποτε δραστηριότητα marketing που δεν γίνεται στο διαδικτυακό. Από φυλλάδια μέχρι διαφημίσεις στο ραδιόφωνο και όλα τα ενδιάμεσα. Μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αναγνωρισιμότητα του brand σου και φυσικά να αυξήσεις τις πωλήσεις σου.

 

4. Digital Marketing - Το digital marketing, ή online marketing, αναφέρεται σε δραστηριότητες μάρκετινγκ που στοχεύουν καταναλωτές που χρησιμοποιούν ψηφιακά κανάλια. Ο ορισμός του ψηφιακού μάρκετινγκ περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες marketing που εφαρμόζονται μέσω ψηφιακών καναλιών για την επίτευξη επιχειρηματικών στόχων και στόχων μάρκετινγκ.

 

5. Search Marketing- Πρόκειται για μια στρατηγική ψηφιακού μάρκετινγκ που περιλαμβάνει προωθήσεις ιστοσελίδων και αυξανόμενη προβολή στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

 

6. Direct Mail Marketing - Αυτή είναι μια πολύ άμεση και κοινή στρατηγική. Όταν ανοίγεις το γραμματοκιβώτιό σου και βλέπεις φυλλάδια και προσφορές, είναι ακριβώς αυτό. Οι επιχειρήσεις το χρησιμοποιούν για να στείλουν άμεσο ή έμμεσο υλικό που θα βοηθήσει στην προώθηση της επιχείρησης τους.

 

7. Niche Marketing - Πρόκειται για την τμηματοποίηση μιας μεγαλύτερης αγοράς που μπορεί να οριστεί από τις δικές της μοναδικές ανάγκες, προτιμήσεις ή ταυτότητα που κάνει μία επιχείρηση να διαφέρει από την αγορά γενικότερα.

 

8. Drip Marketing - Είναι μια στρατηγική που χρησιμοποιείται από πολλούς direct marketers όπου μια συνεχής ροή υλικού μάρκετινγκ αποστέλλεται στους πελάτες για μια χρονική περίοδο. Αυτού του είδους μάρκετινγκ προσπαθεί να δημιουργήσει πωλήσεις μέσω μακροχρόνιας επανειλημμένης έκθεσης στους αποδέκτες του τα αγαθά και τις υπηρεσίες που διαφημίζονται.

 

9. Community Marketing - Είναι μια στρατηγική ανάπτυξης ενός brand που επικεντρώνεται στη συγκέντρωση πελατών σε ένα θέμα που ευθυγραμμίζεται ή σχετίζεται άμεσα με μία επιχείρηση με έναν ελκυστικό και μη παρεμβατικό τρόπο που βάζει τους πελάτες στην πρώτη θέση.

 

10. Article Marketing - Αυτό είναι ένα είδος διαφήμισης μέσω της γραφής. Για παράδειγμα, η δημιουργία μιας ανάρτησης για blog είναι Article Marketing. Άλλα παραδείγματα που μπορώ να χρησιμοποιήσω είναι τα άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών.

 

11. Email Marketing - Είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που μπορεί να ενημερώσει τους πελάτες στη λίστα email σου για νέα προϊόντα, εκπτώσεις και άλλες υπηρεσίες. Μπορεί επίσης να έχει μια πιο ήπια μορφή πώλησης πχ την εκπαίδευση του κοινού σου σχετικά με την αξία του brand σου και μέσω αυτής της στρατηγικής να το κρατήσεις αφοσιωμένο μεταξύ των αγορών.

 

12. Social Media Marketing - Έχεις Instagram, Facebook ή Linkedin; Αυτό αποκαλείτε social media marketing. Δεν είναι μόνο αυτό όμως. Είναι μια από τις υψηλότερες στρατηγικές μάρκετινγκ και συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής καθημερινά.

 

13. Cross-Media Marketing - Είναι γνωστό και ως πολυκαναλικό μάρκετινγκ και σε αυτόν τον τύπο μάρκετινγκ οι επιχειρήσεις κάνουν διασταυρούμενη προώθηση. Σε απλή γλώσσα, η προώθηση του μηνύματος μάρκετινγκ σου μεταξύ διαφορετικών μέσων για την ενσωμάτωση του στο μυαλό των καταναλωτών ονομάζεται Cross Media Marketing.

 

14. Close-Range Marketing - Αυτό συμβαίνει όταν οι πελάτες αλληλεπιδρούν με την επιχείρηση για αγαθά και υπηρεσίες. Το Bluetooth είναι ένα παράδειγμα. Αποστέλλεται ένα μήνυμα μέσω πομπών για να φτάσει στα μάτια/αυτιά σου όταν βρίσκεσαι κοντά στην επιχείρηση.

 

15. Business-to-Business Marketing - Επίσης γνωστό ως μάρκετινγκ B2B. Είναι οι πρακτικές για την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών που απευθύνονται σε μια άλλη επιχείρηση.

 

16. Promotional Marketing - Είναι ένα σύνολο δραστηριοτήτων για την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με μια συγκεκριμένη μάρκα, προϊόν ή υπηρεσία με όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και των πωλήσεων του brand.

 

17. Ambush Marketing - Είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ κατά την οποία ένας διαφημιζόμενος "στήνει ενέδρες" σε ένα γεγονός για να ανταγωνιστεί την έκθεση με άλλους διαφημιστές.

 

18. B2C Marketing - Το B2C χρησιμοποιεί πρακτικές για την προώθηση προϊόντων που απευθύνονται σε καταναλωτές. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες. Συχνά δημιουργούνται καμπάνιες για να δείξουν την αξία ενός προϊόντος.

 

19. Cloud Marketing - Είναι η διαδικασία των προσπαθειών μιας επιχείρησης να διαθέσει τα αγαθά και τις υπηρεσίες της στο διαδίκτυο μέσω ολοκληρωμένων ψηφιακών εμπειριών.

 

20. Mobile Marketing - Είναι μια τεχνική online marketing που επικεντρώνεται στην προσέγγιση ενός συγκεκριμένου κοινού στα smartphone , τα τηλέφωνα με δυνατότητες, τα tablet ή οποιεσδήποτε άλλες σχετικές συσκευές μέσω ιστοσελίδων, e-mail, SMS και MMS, μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογών για κινητά (apps).

 

21. Alliance Marketing - Όπως για παράδειγμα, όταν δύο χώρες έχουν συμφωνήσει και θέλουν να είναι φίλοι και να βοηθήσουν η μία την άλλη, αυτό λέγεται συμμαχία. Έτσι ακριβώς μπορούν να κάνουν συμμαχία και 2 επιχειρήσεις που έχουν τον ίδιο σκοπό και έχουν συγκεκριμένο στόχο για την προώθηση υπηρεσιών ή προϊόντων τους.

 

22. Reverse Marketing -Είναι η έννοια του μάρκετινγκ κατά την οποία ο πελάτης αναζητά την επιχείρηση και όχι οι marketers αναζητούν τον πελάτη. Συνήθως, αυτό γίνεται με παραδοσιακά μέσα διαφήμισης, όπως τηλεοπτικές διαφημίσεις, διαφημίσεις έντυπων περιοδικών και online media.

 

23. Telemarketing - Το τηλεμάρκετινγκ είναι μια μορφή direct marketing κατά την οποία ένας πωλητής πείθει έναν πελάτη ή τον καταναλωτή να αγοράσει ένα συγκεκριμένο αγαθό ή προϊόν, ώστε να μπορέσει να αποκομίσει κέρδος.

 

24. Humanistic Marketing - Το πραγματικό καθήκον του «ανθρωπιστικού» μάρκετινγκ είναι να επικεντρωθεί στον εξανθρωπισμό της επωνυμίας, αποδίδοντάς της σχεδόν ανθρώπινα χαρακτηριστικά, δίνοντας μια ταυτότητα, ορισμένα σχετικά χαρακτηριστικά και μια αντίληψη για έναν άνθρωπο με τον οποίο μπορεί να αλληλεπιδράσει.

 

25. Free Sample Marketing - Τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σου έχεις λάβει μερικά δωρεάν δείγματα μέσω ταχυδρομείου ή από φαρμακείο. Το Free Sample Marketing είναι ένα δείγμα προϊόντος ή υπηρεσίας που λαμβάνεις από μια επιχείρηση. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται μπροστά το δωρεάν. Η επιχείρηση πληρώνει για να σου στείλει/δημιουργήσει αυτά τα προϊόντα με σκοπό να κερδίσει χρήματα πίσω, αφού επιθυμούν να πείσουν ανθρώπους να αγοράσουν το προϊόν/υπηρεσία.

 

26. Attraction Marketing - Eίναι μια στρατηγική όπου οι πελάτες προσελκύονται να αγοράσουν κάτι χωρίς να τους ζητηθεί να το κάνουν. Η θεμελιώδης αρχή του είναι να δείχνει στους πελάτες τη σκοπιμότητα του προϊόντος που πουλάς. Δεν τους πουλάς το προϊόν ή την υπηρεσία. Απλώς αφήνεις τους πελάτες να δουν πόσο καλό είναι.

 

Και μια που μιλάμε για στρατηγικές Marketing μπορείς να κατεβάσεις ΕΔΩ, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ ένα απλό και αποδεδειγμένο πλάνο Μarketing 5 βημάτων.

 

Διάβασε επίσης:

10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνεις Virtual Assistant φέτος

Οι καλύτερες δουλειές από το σπίτι μετά τον COVID-19