Πώς να προσελκύσεις πελάτες με το περιεχόμενό σου

Το Content Marketing ή αλλιώς το Μάρκετινγκ Περιεχομένου είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προσελκύσεις νέους πελάτες. Όχι μόνο η σύνταξη περιεχομένου σε βοηθά να καθιερωθείς ως ειδικός στον τομέα σου, αλλά διευκολύνει επίσης τους πιθανούς πελάτες να μάθουν περισσότερα για αυτό που κάνεις. Θα σου δείξω λοιπόν πώς να κάνεις το περιεχόμενό σου να προσελκύει πελάτες, ανεξάρτητα από το αντικείμενο με το οποίο ασχολείσαι.

Πως να προσελκυσεις πελατες με το περιεχομενο σου

Χρησιμοποίησε πηγές στο περιεχόμενό σου για να κερδίσεις την αξιοπιστία των πελατών σου.


Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το περιεχόμενό σου για να αποδείξεις ότι γνωρίζεις καλά αυτό που κάνεις. Για παράδειγμα, εάν ποστάρεις μια ανάρτηση σχετικά με κάτι όπως "Πώς να αποκτήσεις περισσότερους πελάτες ", βεβαιώσου ότι το άρθρο περιέχει πηγές. Κάνοντας αυτό, οι πιθανοί πελάτες θα μπορούν να δουν τις πληροφορίες στο Ίντερνετ για αυτό το θέμα και αυτό θα τους δείξει επίσης ότι έχεις κάνει κάποια έρευνα πριν γράψεις το άρθρο. Αυτή η προσέγγιση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν πρόκειται για παράδειγμα για την δημιουργία ενός eBook.


Εκτός από το ότι τους βοηθούν να εμπιστευτούν το περιεχόμενό σου, οι πηγές δείχνουν επίσης ότι υπάρχουν νόμιμες πηγές εκεί έξω που συμφωνούν με τις αναρτήσεις σου. Όταν κάποιος διαβάζει ένα από τα άρθρα σου ή παρακολουθεί ένα από τα βίντεό σου και βρίσκει πολλά παρόμοια παραδείγματα από διαφορετικές πηγές που υποστηρίζουν όσα έγραψες σε ένα άρθρο, τότε θα εμπιστεύεται αυτούς τους ισχυρισμούς ακόμη περισσότερο από ό,τι αν προέρχονταν μόνο από μία πλευρά!


Μπορείς να διευρύνεις το κοινό σου


Το περιεχόμενό σου μπορεί να μην αρέσει σε όλους, αλλά σίγουρα μπορείς να διευρύνεις το κοινό σου. Ακόμα κι αν αναφέρεσαι σε ένα εξειδικευμένο κοινό, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα καθολικά θέματα για την ανθρώπινη φύση στα οποία βρίσκουν ενδιαφέρον όλοι οι άνθρωποι, όπως για παράδειγμα μπορεί να είναι οι ανθρώπινες σχέσεις ή η προσωπική εξέλιξη του καθενός. Η χρήση τέτοιων θεμάτων στο περιεχόμενό σου θα σε βοηθήσει να κάνεις τις αναρτήσεις σου πιο σχετικές και ελκυστικές σε ένα ευρύτερο κοινό από το κοινό που ταυτίζεται ρητά μόνο με το αντικείμενό σου.


Διευκόλυνε τους πελάτες να βρουν το περιεχόμενό σου


Έστω ότι μια ανάρτησή σου είναι ελκυστική σε τέτοιο βαθμό που οι χρήστες θα σταματήσουν την αναζήτησή τους και θα κάνουν κλικ πάνω σε αυτή, τότε θα πρέπει να τους κατευθύνεις ώστε να ανακαλύψουν περεταίρω το περιεχόμενο σου. Σε αυτό το στάδιο είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς συνδέσμους που να οδηγούν τον χρήστη πχ από το social media σου πίσω στον ιστότοπό σου και φυσικά και το αντίθετο, από την ιστοσελίδα σου στα social media σου. Έτσι με αυτό τον τρόπο μπορείς να παρουσιάζεις στους χρήστες όλο το περιεχόμενο που δημιουργείς ακόμα και αυτό που δεν είχε τόσο μεγάλη απήχηση.


Χρησιμοποίησε Πολυμέσα στο περιεχόμενό σου


Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείς πολυμέσα στο περιεχόμενό σου καθώς σπάνε την μονοτονία. Η χρήση ενός βίντεο ή η χρήση φωτογραφιών μπορεί για παράδειγμα να δώσει μια διαφορετική μορφή σε ένα κείμενο το οποίο μπορεί να αποτελείται από πολλές λέξεις και να το κάνει να φαίνεται πιο ξεκούραστο στο μάτι του αναγνώστη.


Τα πολυμέσα πρέπει να είναι ξεχωριστά, όμορφα σχεδιασμένα καθώς έτσι μόνο θα τραβήξουν την προσοχή του χρήστη.


Το περιεχόμενό σου πρέπει να προσδίδει αξία


Το περιεχόμενο που παράγεις πέρα από το ότι πρέπει να είναι άριστο πρέπει να είναι και χρήσιμο για τους χρήστες. Συνεπώς το περιεχόμενό σου πρέπει να έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και να απαντάει στις ερωτήσεις που μπορεί να έχουν οι πιθανοί πελάτες σου. Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των χρηστών πρέπει να είναι ακριβείς και ολοκληρωμένες σε μεγάλο βαθμό χωρίς να τους αφήνουν ερωτηματικά και αμφιβολίες.


Ένα περιεχόμενο το οποίο είναι φιλικό προς τον χρήστη και έχει ως σκοπό την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του, χαράζεται στην μνήμη του ευκολότερα και καθίσταται ως πρώτη πηγή όταν είναι να ανατρέξει κάπου για πληροφορίες και απαντήσεις.


Ακόμα και αν έχεις σαν κύριο σκοπό να πουλήσεις ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μέσω του περιεχομένου σου είναι σημαντικό αυτό να φαίνεται με φυσικό τρόπο και όχι να επιδιώκεις την κρύα πώληση. Πρέπει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του χρήστη ώστε να τον μετατρέψεις σε πελάτη και αυτό σίγουρα δεν θα γίνει αν το μόνο πράγμα που του παρουσιάζεις μέσα από το περιεχόμενο σου είναι το προϊόν και η υπηρεσίες σου. To content marketing είναι σαν το πρώτο ραντεβού όπως είπε ο David Bebee (Ιδρυτής και Ceo της Storified) αν μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου και καυχιέσαι δεν θα υπάρξει ποτέ δεύτερο.


Συμπέρασμα

Αυτά που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το περιεχόμενο σου πρέπει να είναι πληροφοριακό, ψυχαγωγικό και φιλικό προς τον χρήστη ώστε να είναι αποτελεσματικό να προσελκύει τους χρήστες και να τους μετατρέπει σε πελάτες.


Ελπίζω οι συμβουλές αυτές να σου φάνηκαν χρήσιμες. Εαν έχεις οποιαδήποτε απορία μπορείς να την γράψεις στα σχόλια κι εγώ με χαρά να σου απαντήσω!

Επικοινώνησε εδώ μαζί μου.

 

Αν θες να ανακαλύψεις και άλλους τρόπους για να προσελκύσεις πελάτες εδώ θα βρείς ένα απλό και χρήσιμο πλάνο marketing 5 βημάτων.


Διάβασε επίσης:

Πως να αποκτήσετε περισσότερους ακόλουθους στο Facebook
6 tips για να αναπτύξεις την coaching επιχείρηση σου με το Pinterest