Οι καλύτερες δουλειές από το σπίτι μετά τον COVID-19

Η πανδημία του COVID-19 έχει αλλάξει τον τρόπο που εργαζόμαστε, με πολλές εταιρείες να στρέφονται στην εξ αποστάσεως εργασία για να κρατήσουν τους εργαζομένους ασφαλείς. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ποικιλία νέων ευκαιριών για τους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι και μερικές από τις καλύτερες δουλειές εργασίας από το σπίτι μετά την πανδημία περιλαμβάνουν:

οι καλύτερες δουλειές μετά τον covid19


1. Εκπρόσωπος Εξυπηρέτησης Πελατών (Remote):
Καθώς περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην εξ αποστάσεως εργασία, έχει αυξηθεί η ζήτηση για εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών για τη διεκπεραίωση ερωτημάτων και παραπόνων πελατών εξ αποστάσεως. Αυτή η δουλειά συνήθως περιλαμβάνει επικοινωνία με πελάτες μέσω τηλεφώνου, email και Live Chat και απαιτεί ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητα να χειρίζεσαι δύσκολες καταστάσεις με ψυχραιμία. Επιπλέον, οι εταιρείες αναζητούν πλέον υποψηφίους με εμπειρία σε συγκεκριμένο κλάδο, όπως η υγειονομική περίθαλψη ή το ηλεκτρονικό εμπόριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών τους.

 

2. Virtual Assistant: Οι Virtual Assistants παρέχουν διοικητική και προσωπική υποστήριξη σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και επιχειρηματίες και η ανάγκη για αυτό το είδος εργασίας έχει αυξηθεί καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται εξ αποστάσεως. Οι εργασίες μπορεί να περιλαμβάνουν προγραμματισμό ραντεβού, διαχείριση email και διαχείριση μέσων κοινωνικής δικτύωσης και απαιτούν ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες, προσοχή στη λεπτομέρεια και ικανότητα πολλαπλών εργασιών.

 

3. Online Tutor: Με πολλά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις να γίνονται virtual, η ζήτηση για διαδικτυακούς δασκάλους που θα βοηθούν τους μαθητές στα μαθήματα τους έχει αυξηθεί. Αυτή η εργασία συνήθως απαιτεί πτυχίο σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, καθώς και εμπειρία διδασκαλίας. Οι δάσκαλοι μπορούν να συνεργαστούν με μαθητές όλων των ηλικιών και μπορούν να ειδικεύονται σε διαφορετικά μαθήματα, όπως μαθηματικά, επιστήμες ή ξένες γλώσσες.

 

4. Online Content Creator: Η ανάγκη για ψηφιακό περιεχόμενο υψηλής ποιότητας έχει αυξηθεί καθώς οι επιχειρήσεις στρέφουν την εστίασή τους σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Οι δημιουργοί διαδικτυακού περιεχομένου μπορούν να εργαστούν σε διάφορους ρόλους, όπως συγγραφή και επεξεργασία κειμένων, γραφιστική και επεξεργασία βίντεο, και απαιτούν ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες, δημιουργικότητα και ικανότητα προσαρμογής σε διαφορετικά στυλ γραφής.

 

5. Remote Sales: Οι θέσεις εξ αποστάσεως πωλήσεων έχουν γίνει πιο κοινές καθώς το ηλεκτρονικό εμπόριο έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα, επιτρέποντας στα άτομα να πουλούν προϊόντα και υπηρεσίες από την άνεση του σπιτιού τους. Αυτή η δουλειά συνήθως περιλαμβάνει την προσέγγιση πιθανών πελατών, το κλείσιμο των πωλήσεων και τη διατήρηση των σχέσεων με τους πελάτες και απαιτεί ισχυρές δεξιότητες επικοινωνίας, ικανότητα οικοδόμησης σχέσεων και ιστορικό επιτυχίας στις πωλήσεις.

 

6. Remote Data Entry: Πολλοί οργανισμοί προσλαμβάνουν προσωπικό εισαγωγής δεδομένων για να βοηθήσει στην επεξεργασία και την οργάνωση δεδομένων, και με την πανδημία, αυτή ήταν μια δημοφιλής επιλογή για πολλούς. Αυτή η εργασία συνήθως περιλαμβάνει την εισαγωγή δεδομένων σε βάσεις δεδομένων και υπολογιστικά φύλλα και απαιτεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, την ακρίβεια και την ικανότητα ανεξάρτητης εργασίας.

 

7. Remote προγραμματιστής: Οι εργασίες προγραμματισμού έχουν γίνει πιο κοινές καθώς οι εταιρείες είναι ανοιχτές στην πρόσληψη προγραμματιστών από απόσταση και πολλές μπορούν να εργαστούν από οπουδήποτε, αρκεί να έχουν υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτή η εργασία συνήθως περιλαμβάνει τη σύνταξη και τη δοκιμή κώδικα και απαιτεί ισχυρή κατανόηση γλωσσών προγραμματισμού, ικανότητα αντιμετώπισης προβλημάτων και εντοπισμού σφαλμάτων κώδικα και εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού.

 

8. Remote Graphic Designer: Με την άνοδο του οπτικού περιεχομένου για ιστοσελίδες και πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι εργασίες γραφιστικών έχουν γίνει δημοφιλείς. Αυτή η εργασία συνήθως περιλαμβάνει τη δημιουργία οπτικού περιεχομένου όπως λογότυπα, μπροσούρες και γραφικά για τα social media και απαιτεί ισχυρές δεξιότητες σχεδιασμού, ικανότητα εργασίας με μια ποικιλία λογισμικού σχεδιασμού και εμπειρία με το branding και το μάρκετινγκ.

 

9. Remote Transcriptionist: Η ανάγκη για υπηρεσίες δαχτυλογράφησης έχει αυξηθεί καθώς πολλές εταιρείες επιλέγουν εξ αποστάσεως συσκέψεις και συνέδρια και οι δαχτυλογραφείς μπορούν να εργαστούν από το σπίτι για να μετατρέψουν αρχεία ήχου ή/και βίντεο σε γραπτά αρχεία. Αυτή η εργασία συνήθως περιλαμβάνει την ακρόαση ηχογραφήσεων και την δαχτυλογράφηση όσων λέγονται και απαιτεί μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, δυνατότητα γρήγορης δαχτυλογράφησης και εμπειρία με λογισμικό μεταγραφής.

Συμπερασματικά, η πανδημία COVID-19 οδήγησε σε μια σημαντική στροφή προς την εξ αποστάσεως εργασία, παρέχοντας μια σειρά από νέες ευκαιρίες στους ανθρώπους να εργάζονται από το σπίτι. Οι προαναφερθείσες θέσεις εργασίας είναι μόνο μερικά παραδείγματα από τις πολλές διαθέσιμες ευκαιρίες και με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, ο κατάλογος των θέσεων εργασίας από το σπίτι είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον. Αυτές οι θέσεις εργασίας προσφέρουν ευελιξία, άνετο εργασιακό περιβάλλον και την ευκαιρία να εργαστείς ελεύθερα. Αν ψάχνεις για μια νέα δουλειά ή αλλαγή σταδιοδρομίας, αξίζει να εξεταστεί η ευκαιρία για εργασία από το σπίτι.

 

Θέλεις να εκπαιδευτείς για το πώς να κάνεις τις γνώσεις ή το ταλέντο σου επάγγελμα μέσα από το σπίτι; Κάνε εδώ την εγγραφή σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

 

Διάβασε επίσης:

Virtual Assistant. Η ειδικότητα για μια γυναίκα πέρα από οποιαδήποτε τάξη

Το παρασκήνιο μιας νέας Virtual Assistant [Συνέντευξη με Ιωάννα Γαλανάκη]