10 λόγοι για τους οποίους πρέπει να γίνεις Virtual Assistant φέτος

Πρώτα απ' όλα, τι είναι Virtual Assistant (VA); Το επάγγελμα της/του VA είναι κάποιος που εργάζεται με πελάτες, παρέχοντάς τους υπηρεσίες υποστήριξης κορυφαίας ποιότητας χωρίς να χρειάζεται να είναι φυσικά παρόν σε ένα γραφείο. Οι υπηρεσίες VA γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς χάρη στη σημερινή τεχνολογία, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, το διαδίκτυο, η διαδικτυακή ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων, το τηλέφωνο και η ολονύκτια παράδοση. Οι εποχές των γραφείων που χρειάζονταν το προσωπικό υποστήριξης στο ίδιο κτίριο έχουν περάσει.

10 logoi gia tous opoious prepei na gineis virtual assistant fetos

 

Εάν έχεις ένα υπόβαθρο προσωπικού υποστήριξης ή γραμματειακής υποστήριξης και αγάπη για τους υπολογιστές και όλη την τεχνολογία που προσφέρει, τότε εδώ είναι δέκα πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να ξεκινήσεις καριέρα ως Virtual Assistant φέτος.

 

 1. Κέρδισε ένα εισόδημα από το οποίο μπορείς να ζήσεις

Αναφέρθηκε από εμπορικούς οργανισμούς ότι ο μέσος όρος μερικής απασχόλησης που εργάζεται κάποιος ως Virtual Assistant είναι περίπου 39.452$ ετησίως. Αυτό δεν το λες και κακό εισόδημα!

Αυτό είναι ένα εισόδημα με το οποίο μπορείς να ζήσεις, ακόμα κι αν είσαι ανύπαντρη μητέρα.

 

2. Η ανάγκη για Virtual Assistant γίνεται όλο και μεγαλύτερη

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο George Washington, η βοήθεια εξ’ αποστάσεως ήταν ένας κλάδος 130 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το 2008. Χάρη στην αναπτυσσόμενη τεχνολογία και το γεγονός ότι είναι πιο εύκολο να αναθέτεις εργασίες σε μια Virtual Assistant λόγω του γεγονότος ότι μια επιχείρηση δεν χρειάζεται να πληρώνει άλλα οφέλη όταν αναθέτει σε εξωτερικούς συνεργάτες, αυτός ο τύπος υπηρεσίας θα γίνεται όλο και μεγαλύτερος και με μεγαλύτερη ζήτηση.

 

3. Αισθάνεσαι πως δεν έχεις κίνητρα και πως θέλεις κάτι διαφορετικό στη ζωή σου; Η τρέχουσα τυπική σου εργασία σε κάνει να αισθάνεσαι ότι βαριέσαι την καθημερινότητα σου;

Δεν έχεις καμία όρεξη να ντυθείς, να οδηγήσεις προς τη δουλειά σου και να συνεργαστείς με ένα αφεντικό που είναι αχάριστος και δεν σε εκτιμά; Αγαπάς ορισμένα μέρη της δουλειάς σου και δεν θέλεις να ασχολείσαι με άλλα μέρη και εύχεσαι να μπορούσες να κάνεις μόνο αυτά που αγαπάς περισσότερο; Τότε, το να γίνεις VA μπορεί να είναι κάτι που πρέπει να εξετάσεις.

 

4. Θέλεις να συνεχίσεις την επαγγελματική σου καριέρα χωρίς να χρειάζεται να φεύγεις από το σπίτι; Θέλεις την ευελιξία να εργάζεσαι από το σπίτι και να έχεις καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής;

Ίσως σκέφτεσαι να κάνεις παιδιά ή έχεις αποκτήσει το πρώτο σου μωρό. Θέλεις τόσο πολύ να συνεχίσεις την καριέρα σου, αλλά θέλεις επίσης να περνάς περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σου. Ρίξε μια ματιά στον κόσμο των VAs. Αυτός ο τύπος εργασίας θα συνεχίσει να σου δίνει την ικανοποίηση μιας καριέρας, ενώ θα σου προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να είσαι εκεί για τα ραντεβού στο γιατρό των παιδιών σου, το πρώτο τους βήμα, τις σχολικές εκδρομές και τη συμμετοχή τους σε δραστηριότητες μετά το σχολείο.

 

5. Απόκτησε την επιλογή να συνεργάζεσαι με άτομα με τα οποία θέλεις να συνεργάζεσαι.

Έχεις την τάση να κάνεις κλικ με συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων περισσότερο από άλλους; Ως VA, μπορείς να αποφασίσεις ποιοι θέλεις να είναι οι πελάτες σου. Συγγραφείς, πωλητές, σύμβουλοι, coaches, στελέχη, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων είναι μόνο μερικοί από τους τύπους πελατών με τους οποίους θα μπορούσες να συνεργαστείς.

 

6. Η ικανότητα να κάνεις περισσότερα από ένα πράγμα.

Ψάχνεις για λίγη ποικιλία; Δεν θέλεις να κολλήσεις κάνοντας το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά; Εδώ είναι μια λίστα με μερικά μόνο από τα πράγματα που μπορείς να κάνεις ως Virtual Assistant.

Διαχειριστικές εργασίες γραφείου
Υπηρεσίες κειμενογράφησης
Υπηρεσίες επικοινωνίας με πελάτες και συνεργάτες
Επιμέλεια και διόρθωση κειμένων / έρευνα αγοράς - ανταγωνισμού
Επεξεργασία κειμένου
Διαχείριση υπολογιστικών φύλλων
Καταχώρηση δεδομένων
Διαχείριση βάσεων δεδομένων
Διαχείριση μηνυμάτων
Προγραμματισμός ραντεβού, ταξιδιών κτλ
Διεκπεραίωση πληρωμών
Βασικές υπηρεσίες σχεδιασμού ιστοσελίδας
Διαχείριση Newsletter
Μαζική αποστολή emails
Υπηρεσίες υπενθύμισης εργασιών
Οργάνωση και σχεδιασμός εκδηλώσεων
Special projects
Υπηρεσίες γραμματειακής υποστήριξης
Επεξεργασία και διαχείριση δεδομένων
Desktop publishing
Υπηρεσίες απομαγνητοφώνησης
Διαχείριση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας
Τηλεφωνικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες διαδικτύου
Λογιστικές υπηρεσίες
Υπηρεσίες αγορών και προμηθειών
Υπηρεσίες συγγραφής κειμένων
Υπηρεσίες marketing
Διατήρηση προσωπικού ημερολογίου
Outline προτάσεις συγγραφής κειμένων/ομιλιών

 

7. Η ικανότητα να εξειδικευτείς.

Επίλεξε μερικές μόνο από τις παραπάνω ιδέες και προχώρησε το ένα βήμα παραπέρα. Μπορεί να έχεις ήδη γνώσεις σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Μπορείς να επικοινωνήσεις με τις επιχειρήσεις που γνωρίζεις ήδη και να συνεργαστείς μαζί τους. Ίσως στο παρελθόν να είχες εργαστεί ως βοηθητικό προσωπικό σε μια εταιρεία μάρκετινγκ. Εάν το μάρκετινγκ σου αρέσει, μπορείς να ενημερώσεις τις επιχειρήσεις ότι όχι μόνο μπορείς να είσαι η/ο VA τους και να φροντίζεις όλες τις δαχτυλογραφήσεις τους και βάση δεδομένων τους, αλλά μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις την πείρα σου για να τους βοηθήσεις να προωθήσουν την επιχείρησή τους.

 

8. Χρησιμοποίησε τον εξοπλισμό που ήδη έχεις.

Εάν διαβάζεις αυτό το άρθρο, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις ήδη έναν υπολογιστή, internet και έναν εκτυπωτή. Γιατί να μην χρησιμοποιήσεις αυτόν τον εξοπλισμό για να κερδίσεις χρήματα;

 

9. Η επιλογή μεταξύ πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Ίσως δεν θέλεις να εργάζεσαι με πλήρες ωράριο. Υπέροχα! Ως VA είσαι το αφεντικό του εαυτού σου. Μπορείς να αποφασίσεις πόσο θέλεις να εργάζεσαι.

 

10. Το να μπορείς να πεις ότι αγαπάς τον τρόπο που βγάζεις χρήματα.

Αν και μόνο η σκέψη να εργάζεσαι με τον υπολογιστή σου από όπου θέλεις και η τρέχουσα τεχνολογία σε κάνει να χαίρεσαι, γιατί να μην κερδίσεις χρήματα κάνοντας κάτι που αγαπάς; Άρπαξε την ευκαιρία να κερδίζεις όσα χρήματα επιθυμείς και τη δυνατότητα να εργάζεσαι από το σπίτι σου ή από όπου θέλεις. Έχεις την ευκαιρία να αποφασίσεις με ποιον θέλεις να εργάζεσαι, το είδος της εργασίας που θέλεις να κάνεις ή να μην κάνεις και να επιλέξεις την εξειδικευμένη θέση σου.

 

Αν σου φαίνεται η τέλεια ευκαιρία, δες εδώ το βιβλίο που έγραψα για τα 10 πρώτα βήματα που μπορείς να κάνεις για να γίνεις Virtual Assistant.

 

Διάβασε επίσης:

Πώς θα πραγματοποιήσω τους στόχους μου;

Ποιο ψηφιακό προϊόν θα λειτουργούσε καλύτερα για εσένα;