Τι είναι το Google My Business και γιατί το χρειάζεσαι;

Το Google My Business είναι ένα δωρεάν και εύχρηστο εργαλείο που βοηθά τις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται την παρουσία τους στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στην Google. Διεκδικώντας και βελτιστοποιώντας την καταχώρισή σου σε αυτό το ξεχωριστό εργαλείο, μπορείς να διασφαλίσεις ότι οι δυνητικοί πελάτες βρίσκουν ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες για την επιχείρησή σου όταν την αναζητούν στο Google.

 ti einai to google my business kai giati to xreiazesai


Λοιπόν, τι ακριβώς είναι το Google My Business;

Εν ολίγοις, είναι ένα εργαλείο που σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι την online παρουσία της επιχείρησής σου στο Google, συμπεριλαμβανομένης της Αναζήτησης Google και των Χαρτών Google. Όταν διεκδικείς την καταχώρισή σου στο Google My Business, μπορείς να παρέχεις σημαντικές πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σου, όπως διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου, ιστοσελίδα, ώρες λειτουργίας και φωτογραφίες.

Μπορείς επίσης να διαχειριστείς και να απαντήσεις σε κριτικές πελατών, να δημοσιεύσεις ενημερώσεις και προσφορές και να δεις πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι βρίσκουν και αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σου στο διαδίκτυο.


Αλλά γιατί το χρειάζεσαι η επιχείρησή σου;

Υπάρχουν μερικοί βασικοί λόγοι για τους οποίους η αξίωση και η βελτιστοποίηση της καταχώρησής στο GMB είναι απαραίτητη για οποιαδήποτε επιχείρηση ή οργανισμό:

 

Σε βοηθά να ξεχωρίζεις στα αποτελέσματα αναζήτησης:

Όταν κάποιος αναζητά την επιχείρησή σου στην Google, η καταχώρισή σου στο Google My Business είναι συχνά το πρώτο πράγμα που βλέπει. Παρέχοντας ακριβείς και ολοκληρωμένες πληροφορίες για την επιχείρησή σου, μπορείς να κάνεις μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση και να ξεχωρίσεις από τους ανταγωνιστές σου.

 

Βελτιώνει το τοπικό σου SEO:

Η βελτιστοποίηση τοπικών μηχανών αναζήτησης (SEO) έχει να κάνει με τη βελτιστοποίηση της παρουσίας σου στο διαδίκτυο ώστε να εμφανίζεται υψηλότερα στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης. Η διεκδίκηση και η βελτιστοποίηση της καταχώρησής σου στο Google My Business είναι ένα κρίσιμο σημείο του τοπικού SEO, καθώς βοηθά την Google να κατανοήσει πού βρίσκεται η επιχείρησή σου και ποιες υπηρεσίες ή προϊόντα προσφέρεις.

 

Αυξάνει την ορατότητά σου στους Χάρτες Google:

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τους Χάρτες Google για να βρουν επιχειρήσεις στην περιοχή τους. Με τη διεκδίκηση και τη βελτιστοποίηση της καταχώρησής σου στο Google My Business, μπορείς να διασφαλίσεις ότι η επιχείρησή σου εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους Χάρτες της Google και παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία και τις ώρες λειτουργίας σου.

 

Σε βοηθά να αλληλεπιδράσεις με πελάτες:

Η καταχώρησή σου στο Google My Business είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνδεθείς με δυνητικούς και τρέχοντες πελάτες. Απαντώντας σε κριτικές πελατών, δημοσιεύοντας ενημερώσεις και προσφορές και παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες για την επιχείρησή σου, μπορείς να δημιουργήσεις εμπιστοσύνη και αφοσίωση στο κοινό σου.

 

Συνοπτικά, το Google My Business είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για κάθε επιχείρηση που θέλει να βελτιώσει την παρουσία της στο διαδίκτυο και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Είτε είσαι μια μικρή τοπική επιχείρηση είτε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία, η διεκδίκηση και η βελτιστοποίηση της καταχώρησής σου στο Google My Business είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να τραβήξεις την προσοχή της Google και να συνδεθείς με το κοινό σου.

 

Είσαι έτοιμος να λανσάρεις μια καινούργια υπηρεσία ή ένα νέο προϊον; Κατέβασε εντελώς δωρεάν αυτό το ebook και μάθε ποια 5 λάθη πρέπει να αποφύγεις.

 

Διάβασε επίσης:

Ποιο ψηφιακό προϊόν θα λειτουργούσε καλύτερα για εσένα;

Πώς να προσελκύσεις πελάτες με το περιεχόμενό σου