Πώς να χρησιμοποιήσεις το Google My Business για SEO

Αν θέλεις να βελτιώσεις το SEO σου (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) και να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες στην επιχείρησή σου, η χρήση του Google My Business είναι απαραίτητη.


Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να χρησιμοποιήσεις το Google My Business για SEO:

 

pos na xrisimopoieiseis to google my business gia seo

 

 


Διεκδίκησε και επαλήθευσε την καταχώρησή σου:

Το πρώτο βήμα είναι να διεκδικήσεις και να επαληθεύσεις την καταχώρησή σου στο Google My Business. Αυτό θα σου επιτρέψει να διαχειριστείς την καταχώρησή σου και να παρέχεις ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σου, όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, την ιστοσελίδα, τις ώρες λειτουργίας και τις φωτογραφίες σου. Βεβαιώσου ότι όλες οι πληροφορίες είναι ακριβείς και ενημερωμένες, καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να καταταχθείς υψηλότερα στα αποτελέσματα τοπικής αναζήτησης.

 

Επίλεξε τις σωστές κατηγορίες:

Όταν δημιουργείς την καταχώρισή σου στο Google My Business, θα σου ζητηθεί να επιλέξεις μια κύρια κατηγορία για την επιχείρησή σου. Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς θα βοηθήσει την Google να καταλάβει με τι ασχολείται η επιχείρησή σου και ποιες λέξεις-κλειδιά να συσχετιστούν με αυτήν. Επίλεξε μια κατηγορία που αντικατοπτρίζει με ακρίβεια την επιχείρησή σου και χρησιμοποίησε πρόσθετες κατηγορίες όπως απαιτείται.

 

Βελτιστοποίησε την περιγραφή σου:

Η περιγραφή του Google My Business είναι ένα εξαιρετικό σημείο για να συμπεριλάβεις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την επιχείρησή σου. Γράψε μια σύντομη, συναρπαστική περιγραφή που περιγράφει τι κάνεις και τι κάνει την επιχείρησή σου μοναδική. Φρόντισε να συμπεριλάβεις τις κύριες λέξεις-κλειδιά σου στην περιγραφή, αλλά μην γεμίζεις την περιγραφή σου μόνο με λέξεις-κλειδιά.

 

Προσθήκη φωτογραφιών και βίντεο:

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προβάλεις την επιχείρησή σου και να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες. Πρόσθεσε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας που δείχνουν τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου, την ομάδα σου και την τοποθεσία σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις βίντεο που παρέχουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρησή σου ή παρουσιάζουν μαρτυρίες πελατών.

 

Ενθάρρυνε τις κριτικές πελατών:

Οι κριτικές πελατών είναι ένας σημαντικός παράγοντας κατάταξης για το τοπικό SEO, επομένως είναι σημαντικό να ενθαρρύνεις τους πελάτες σου να αφήνουν κριτικές στην καταχώρισή σου στο Google My Business. Απάντησε σε όλες τις κριτικές, θετικές και αρνητικές, και χρησιμοποίησε τα σχόλια για να βελτιώσεις την επιχείρησή σου και την εξυπηρέτηση πελατών.

 

Δημοσίευσε ενημερώσεις και προσφορές:

Το Google My Business σου επιτρέπει να δημοσιεύεις ενημερώσεις και προσφορές που θα εμφανίζονται στην καταχώρησή σου και στην Αναζήτηση της Google. Χρησιμοποίησε αυτές τις λειτουργίες για να μοιραστείς νέα σχετικά με την επιχείρησή σου, να προωθήσεις τις πωλήσεις και τις προσφορές και να παρέχεις πολύτιμες πληροφορίες στους πελάτες σου.

 

Παρακολούθησε τα στατιστικά σου:

Το Google My Business παρέχει πολύτιμα στατιστικά σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πελάτες βρίσκουν και αλληλεπιδρούν με την επιχείρησή σου στο διαδίκτυο. Χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να παρακολουθήσεις την πρόοδό σου, να εντοπίσεις τομείς προς βελτίωση και να προσαρμόσεις τη στρατηγική σου όπως απαιτείται.

 

Η χρήση του Google My Business για SEO είναι ουσιαστικό μέρος κάθε τοπικής στρατηγικής SEO. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να βελτιώσεις την προβολή σου στο διαδίκτυο, να προσελκύσεις περισσότερους πελάτες και να αναπτύξεις την επιχείρησή σου.

 

Θέλεις ένα απλό και αποδεδειγμένο πλάνο marketing; Κάνε την εγγραφή σου εδώ και θα το λάβεις στο email σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.

 

Διάβασε επίσης:

Τι είναι το Google My Business και γιατί το χρειάζεσαι;

7 συμβουλές για τη νέα σου μικρή επιχείρηση