10 ιδέες δημοσιεύσεων για την Facebook Business σελίδα σου

Για τους περισσότερους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, το να σκεφτούνε ιδέες για περιεχόμενο για τα social media είναι η λιγότερο αγαπημένη τους δουλειά (εκτός από εμένα φυσικά.)

idees dimosieuseon gia tin facebook selida

Αυτόν τον καιρό, υπάρχει μεγάλη πίεση να είσαι online εάν ασχολείσαι με την επιχείρηση σου. Έχουμε πει ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί με ένα σύστημα αν θέλουμε να πετύχουμε να έχουμε απήχηση. Και όλοι γνωρίζουμε ότι όσο είμαστε ενεργοί, χρειάζεται και η δημιουργία περιεχομένου, πολύ περιεχομένου.

Κάποιες φορές δημιουργώντας το περιεχόμενο σού φαίνεται πανεύκολο. Ξέρεις, όταν έχεις ένα event που πλησιάζει ή μια έκπτωση που τρέχει. Αλλά άλλες φορές, αισθάνεσαι σαν να σέρνεις τα πόδια σου, σωστά; Δεν έχεις τίποτα ενδιαφέρον να πείς ή απλά δεν γνωρίζεις τι άλλο θα μπορούσες να δημοσιεύσεις;
Συνέχισε να διαβάζεις και θα σου πω. Αλλά πρώτα…

 

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK;

Μπορεί να έχεις ακούσει ότι η οργανική απήχηση (που είναι οι άνθρωποι που βλέπουν τις αναρτήσεις σου χωρίς να πληρώνεις για διαφημίσεις) είναι πολύ δύσκολη. Εφόσον δεν φτάνεις να σε βλέπουν πολλοί, είναι λογικό να αναρωτιέσαι ποιο είναι το νόημα των δημοσιεύσεων στη σελίδα σου στο Facebook.
Λοιπόν το θέμα είναι, αν χρησιμοποιείς τις διαφημίσεις στο Facebook (που θα πρέπει πραγματικά να κάνεις) οι άνθρωποι είναι απίθανο να ακολουθήσουν ή να ενδιαφερθούν για τη σελίδα σου εάν δεν έχεις καινούριο περιεχόμενο σε αυτή.

Θέλεις να δημιουργήσεις ένα portfolio ενδιαφέροντος περιεχομένου, έτσι ώστε όταν οι άνθρωποι κάνουν κλικ στη διαφήμισή σου και έρχονται στη σελίδα σου, να τους τραβήξει την προσοχή τους και να τους κάνει να θέλουν να σε ακολουθήσουν.

 

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ;

Δεν υπάρχει κάποιος τύπος ή μαγικός αριθμός για το πόσο συχνά πρέπει να δημοσιεύεις. Με όσους συνεργάζομαι, λέω ότι το πόσο συχνά δημοσιεύουμε θα πρέπει να είναι ρεαλιστικό για εμάς και την επιχείρησή μας. Έτσι, στοχεύουμε τις τέσσερις φορές την εβδομάδα, αν είναι εφικτό.

 

ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ;

Το θέμα για το Facebook, είναι ότι είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και αυτό σημαίνει ότι το χρησιμοποιείς σωστά, πρέπει να είσαι κοινωνικός!

Κανείς δεν θέλει να είναι γύρω από κάποιον που μιλάει μόνο για τη δουλειά. Και κανείς δεν θέλει να ακολουθήσει μια σελίδα που μόνο προσπαθεί να πουλήσει. Έτσι, κάνε το περιεχόμενο που μοιράζεσαι στη σελίδα του Facebook σου, διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και να αξίζει να το ακολουθήσεις. Μοιράσου περιεχόμενο που είναι εμπνευσμένο, εκπαιδευτικό ή διασκεδαστικό.

Επίσης, προσπάθησε να είσαι γενναιόδωρος και να μοιράζεσαι το περιεχόμενο άλλων ανθρώπων επίσης.

 

ΤΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK;

 

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ:

Οι δημοσκοπήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνεις τις δημοσιεύσεις σου αλληλεπιδραστικές για το κοινό σου. Είναι εξαιρετικά απλές να δημιουργηθούν, απλώς κάνουμε μια ερώτηση και στη συνέχεια προσθέτουμε δύο επιλογές για να επιλέξουν.

Για να κάνεις την ψηφοφορία σου πιο ενδιαφέρουσα, πρόσθεσε φωτογραφίες ή GIF μαζί με τις επιλογές. Είναι επίσης μια καλή ιδέα να αλλάξεις το μήκος της δημοσκόπησης που τρέχει. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση είναι μία εβδομάδα, αλλά αυτό πιθανόν να είναι μεγαλύτερο από το αναγκαίο για να φτάσει στο κοινό σου και να αποκτήσεις την αφοσίωση που επιθυμείς.


ΒΙΝΤΕΟ:

Το βίντεο είναι το πιο προβαλλόμενο περιεχόμενο στο διαδίκτυο. Η δημοσίευση ενός βίντεο απευθείας στο Facebook είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς ο αλγόριθμος του Facebook ευνοεί αυτές τις αναρτήσεις σε σχέση με άλλες, πράγμα που σημαίνει ότι το βίντεό σου είναι πιθανό να προσεγγίσει περισσότερους ανθρώπους.

Τα βίντεο παρέχουν μια μεγάλη ευκαιρία να μοιραστείς πολλές πληροφορίες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορείς να τραβήξεις μια στιγμή, ένα ολόκληρο event ή ένα tutorial.


ΚΑΝΕ ΕΡΩΤΗΣΗ:

Εάν προσπαθείς να βρεις περισσότερες ιδέες για περιεχόμενο, μπορείς να ζητήσεις από το κοινό σου αυτό που τους προβληματίζει. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις.

Κάνοντας μια ερώτηση μπορεί επίσης να είναι ένας καλός τρόπος για να πάρεις λίγο πιο προσωπικές πληροφορίες και να μάθεις περισσότερα σχετικά με τι αρέσει / δεν αρέσει, τα ενδιαφέροντά τους και τις συνήθειες τους. Είναι επίσης μια πολύ καλή κίνηση για δράση, αν κάνεις μια ερώτηση, δίνει στους ανθρώπους έναν απλό τρόπο να συμμετάσχουν στην ανάρτηση σου.


MEMES Ή CARTOON:

Αναμφισβήτητα το πιο δημοφιλές περιεχόμενο στο διαδίκτυο, τα memes είναι πιθανό να πάρουν τις αντιδράσεις, τα likes και τα σχόλια που θέλεις! Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου, αν έχεις τη διάθεση, ή αναζήτησε ένα σχετικό με την επιχείρησή σου (και το σημαντικότερο, σχετικό με το κοινό σου!)

Δοκίμασε να βρείς τον αρχικό συγγραφέα / καλλιτέχνη του meme ή του κινούμενου σχεδίου που θα χρησιμοποιήσεις και να του δώσεις την κατάλληλη ευχαριστία για τη δουλειά του.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΕΝΑ EVENT:

Αυτό μπορεί να είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεις, η οποία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσεις την προσοχή / την ευαισθητοποίηση για το brand σου. Ή αυτό μπορεί να είναι κάποιο άλλο γεγονός που σχετίζεται με την επιχείρησή σου ή με την περιοχή στην οποία βρίσκεσαι.


ΕΝΑ ΓΝΩΜΙΚΟ:

Οι άνθρωποι αγαπούν να εμπνέονται και τα λόγια μπορούν να έχουν πραγματικά ισχυρό αντίκτυπο. Τα γνωμικά είναι ένα πολύ γνωστό κομμάτι περιεχομένου. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις ενσωματώσει την επωνυμία σου στην εικόνα και όλα μια χαρά!


ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ BLOG:

Η προώθηση του περιεχομένου του site σου μέσω όσο το δυνατόν περισσότερων καναλιών είναι μια πολύ καλή ιδέα.

Έτσι, εάν έχεις μια πρόσφατη δημοσίευση στο blog, μοιράσου τη στο Facebook! Θα πρέπει επίσης να μοιραστείς τις παλιές αναρτήσεις ιστολογίου, ακόμη και αν τις έχεις μοιραστεί παλιότερα. Είναι απίθανο όλο το κοινό σου να έχει δει την αρχική σου ανάρτηση, γι' αυτό αξίζει να τη μοιραστείς ξανά, έτσι ώστε να τη δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Εάν δεν έχεις αναρτήσεις ιστολογίου για να μοιραστείς μπορείς να μοιραστείς τις αναρτήσεις άλλων ατόμων. Η κοινή χρήση του περιεχομένου άλλων ανθρώπων είναι εξαιρετική επειδή κάνει τη σελίδα σου να φαίνεται λιγότερο διαφημιστική και αν επισημάνεις τον δημιουργό, μπορείς να προσεγγίσεις και το κοινό του.


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:

Να βοηθάς! Κάνε τη σελίδα σου να αξίζει τον κόπο δίνοντας μικρές συμβουλές και κόλπα δωρεάν. Δίνοντας ενεργητικά βήματα για την επιτυχία των ανθρώπων θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό σου.


ΕΝΑ CHECKLIST:

Η κοινή χρήση ενός checklist είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βοηθήσεις και να δώσεις αξία στο κοινό σου. Δεν παίρνουν πολύ χρόνο για να δημιουργηθούν αλλά είναι πραγματικά αποτελεσματικά για την παρουσία σου.


ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:

Οι εικόνες λειτουργούν πολύ καλύτερα από τις αναρτήσεις απλού κειμένου στο Facebook. Εάν έχεις κάτι να μοιραστείς, τότε προσπάθησε να συμπεριλάβεις μια εικόνα μαζί.

 

Μερικές ιδέες ...

Δείξε στο κοινό σου πίσω από τις σκηνές την επιχείρησή σου. Πώς είναι ο χώρος εργασίας σου; Πώς είναι μια τυπική μέρα σου; Τι έχεις στο γραφείο;
Βάλε το κοινό σου στην ομάδα. Μαζευτείτε όλοι μαζί για μια ομαδική φωτογραφία ή κάνε ξεχωριστά αναρτήσεις με τον καθένα.
Μοιράσου ένα αστείο γεγονός για τον εαυτό σου ή τα μέλη της ομάδας σου. Το κοινό σου, λατρεύει να βλέπει πως είσαι ένας πραγματικός άνθρωπος.

 

Ελπίζω ότι αυτά σου έδωσαν κάποιες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις το ημερολόγιο των social media σου. Αλλά αν πάλι δεν τα καταφέρνεις να βρίσκεις περιεχόμενο για την σελίδα σου στο Facebook κάθε εβδομάδα, τότε σου προτείνω να φτιάξουμε μαζί το ημερολόγιο σου.

 

Χρειάζεται να δημιουργήσεις το πλάνο marketing της επιχείρησης σου;

> Κατέβασε δωρεάν τον οδηγό μου εδώ

 

Έλα σε επικοινωνία μαζί μου και μπορούμε να δούμε μαζί τις ανάγκες του περιεχομένου της σελίδας σου ή θα μπορούσα ακόμα να έχω τη διαχείριση της. Μπορείς να ασχολείσαι μόνο με τα πράγματα που πραγματικά αγαπάς να κάνεις για την επιχείρησή σου!