Πως να οργανώσεις τον χώρο σου ώστε να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου

Το να δουλεύεις σε έναν χώρο ο οποίος είναι ακατάστατος είναι αφόρητο, δημιουργεί αρκετές αποσπάσεις και συχνά εκνευρισμό και αρνητικότητα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι που μπορείς να οργανώσεις τον χώρο σου για να είσαι παραγωγική ακόμα και αν ο χώρος που δουλεύεις είναι περιορισμένος.

Ένας οργανωμένος χώρος μπορεί να σε κάνει να εστιάσεις σε κάποια πράγματα που μπορεί να χρειάζονται περισσότερη συγκέντρωση. Πραγματικά μπορεί να εξαλείψει τους περισπασμούς, να σε βοηθήσει να εξοικονομήσεις χρόνο αυξάνοντας σε μεγάλο βαθμό την παραγωγικότητά σου .


Πως να οργανώσεις τον χώρο σου ώστε να γίνεις πιο παραγωγική

Σε αυτό το άρθρο θα σου δώσω τις κατάλληλες συμβουλές ώστε να οργανώσεις τον χώρο σου και να παραμείνεις ή να γίνεις ακόμα πιο παραγωγική.


Ξεκ
ίνα καθαρίζοντας τον χώρο σου.

Καθάρισε τον χώρο σου από
οποιοδήποτε πράγμα που δεν χρειάζεσαι για την δουλειά σου ή αυτά που μπορεί να σου αποσπάσουν την προσοχή. Το μέρος που δουλεύεις μπορεί να έχει πολλά τέτοια αντικείμενα όπως για παράδειγμα, παλιές σημειώσεις, αναλώσιμα τα οποία δεν εξυπηρετούν σε κάποιο σκοπό ή ακόμα και έπιπλα τα οποία μπορεί να έχουν μηδενική χρησιμότητα.

Ένα
καλό ξεκαθάρισμα για το τι πραγματικά χρειάζεσαι και για το τι πρέπει να πετάξεις θα σε βοηθήσει πολύ με την απόδοσή σου στην δουλειά καθώς, θα έχεις έναν χώρο τακτοποιημένο με τα απολύτως απαραίτητα.Ο
χώρος σου πρέπει να σε εμπνέει για να δουλέψεις.


Προσπάθησε να βάλεις φυτά στον χώρο σου


Τα φυτά
μπορούν να δώσουν μια διαφορετική υπόσταση στον χώρο εργασίας σου. Η παρουσία τους στον χώρο δεν είναι μόνο για να προσφέρουν ομορφιά στο μέρος, καθώς τα φυτά δημιουργούν ένα κλίμα ηρεμίας και χαλάρωσης όπου μπορείς να δουλέψεις παραγωγικότερα.

 

Το μέρος που δουλεύεις πρέπει να είναι φωτεινό


Το φυσικό φως μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόση ενέργεια έχεις και στην διάθεσή σου. Σύμφωνα με έρευνες το να δουλεύεις σε ένα κλειστό δωμάτιο χωρίς παράθυρα, χωρίς φυσικό φως μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα επίπεδα κόπωσης άγχους και στρες πράγμα που επηρεάζει αρνητικά την απόδοσή σου.

Βάλε στο χώρο σου χρώμα


Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι χρησιμοποιώντας
πολλά χρώματα στον χώρο τους μπορεί πολύ εύκολα να χαλάσει την συγκέντρωσή τους. Υπάρχει όμως και η άποψη πως αν χρησιμοποιήσεις διαφορετικά χρώματα μπορείς να οργανώσεις καλύτερα τον χώρο σου.

Χρησιμοποίησε ετικέτες διαφορετικών χρωμάτων ή
αυτοκόλλητα έτσι ώστε να απομνημονεύεις καλύτερα το που έχεις τοποθετήσει τα πράγματά σου
. Έτσι όταν ψάχνεις κάτι οι χρωματιστές ετικέτες θα σου θυμίζουν το κάθε τι εξοικονομώντας χρόνο ψαξίματος.

Επίσης τα
ανοιχτά χρώματα βοηθούν στην δημιουργία θετικής διάθεσης και στην μείωση του άγχους.Χρησιμοποίησε
κουτιά αποθήκευσης


Τα
κουτιά αποθήκευσης αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για την οργάνωση του χώρου σας. Μέσα σε αυτά μπορείς να αποθηκεύσεις οτιδήποτε και σε συνδυασμό με τις χρωματικές ετικέτες ή αυτοκόλλητα μπορείς να έχεις τα πράγματά σου τμηματοποιημένα και συμμαζεμένα. Συνεπώς δεν χρειάζεται να χάνεις το χρόνο σου ψάχνοντας όλη την ώρα.

Χρησιμοποίησε Υπενθυμίσεις


Για να έχετε συνεχώς έμπνευση και κίνητρο για εργασία, χρειάζεσαι κάτι που να σου υπενθυμίζει τους στόχους σου στον χώρο που εργάζεσαι. Ένας τοίχος με σημειώσεις, με αυτοκόλλητα ή ένα ημερολόγιο με τα όνειρα, τους στόχους και τις εργασίες που έχεις μπορεί να σε κρατάει συνεχώς παρακινημένη. Ακόμα και όταν η διάθεσή σου για δουλειά είναι μειωμένη όταν βλέπεις συνεχώς κάτι που να σου υπενθυμίζει το γιατί δουλεύεις μπορεί να σου δώσει παραπάνω κίνητρο για δουλειά αυξάνοντας έτσι την παραγωγικότητα σου.Χώρισε το μέρος όπου δουλεύεις σε τμήματα


Ανεξάρτητα από το πόσο μικρός ή μεγάλος είναι ο χώρος σας μπορείτε να χωρίσετε το χώρο εργασίας σας σε διαφορετικά μέρη. Το να είσαι όλη την μέρα πάνω από το γραφείο σου μπορεί να δημιουργήσει κόπωση τόσο σωματική όσο και ψυχική και αυτό σίγουρα μειώνει τα επίπεδα παραγωγικότητας σου.

Το να έχεις έναν ξεχωριστό χώρο για κάποια διαφορετική εργασία ή για να κάνεις το διάλειμμα σου θα διακόψει την μονοτονία και θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις όρεξη
για να συνεχίσεις την δουλειά σου.Συμπερασματικά

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας επιτυχίας για τους παραγωγικούς ανθρώπους είναι η οργάνωση. Η καλή οργάνωση σημαίνει λιγότερη απόσπαση προσοχής, λιγότερη σπατάλη χρόνου και λιγότερη κόπωση.

Το να έχεις έναν οργανωμένο χώρο για να δουλεύεις, είτε δουλεύεις από το γραφείο της δουλειάς σου είτε από το σπίτι μπορεί να οδηγήσει την
παραγωγικότητά
σου στα ύψη.
Επικοινώνησε εδώ μαζί μου
για να σε βοηθήσω να πετύχεις σε αυτό που αγαπάς!Η οργάνωση μόνο δεν αρκεί για να σου φέρει πελάτες. Σε αυτό το ΔΩΡΕΑΝ workbook θα ανακαλύψεις τα 5 βήματα που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις το πελατολόγιο σου.