Οι πιο κερδοφόρες online δουλειές για το 2022

Το να μπορείς να εργάζεσαι online ή εξ αποστάσεως είναι μια τεράστια βοήθεια για να διασφαλίσεις ότι μπορείς να διατηρήσεις μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Χάρη στον μεταβαλλόμενο κόσμο στον οποίο ζούμε, είναι ολοένα και πιο πιθανό να βρεις μια από τις πολλές διαδικτυακές δουλειές , ενώ παράλληλα κερδίζεις ένα καλό εισόδημα.

Στο παρελθόν, μπορεί να φαινόταν ότι η εργασία στο διαδίκτυο ήταν διαθέσιμη μόνο για λίγους τυχερούς ή σε όσους ανθρώπους ήταν πρόθυμοι να λάβουν μια μείωση στον μισθό τους σε αντάλλαγμα για ταπεινές εργασίες. Αυτό έχει αλλάξει τώρα καθώς υπάρχουν σχεδόν τόσοι διαφορετικοί τρόποι εργασίας στο Διαδίκτυο που υπάρχουν και σε φυσικές τοποθεσίες εργασίας και μάλιστα με ένα πολύ καλό εισόδημα.

Οι πιο κερδοφόρες online δουλειές για το 2022

Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξω ποιες δουλειές μπορείς να κάνεις online ώστε να έχεις το εισόδημα που εσύ θέλεις.


Virtual Assistant


Μια virtual assistant ή διαδικτυακή βοηθός λειτουργεί ακριβώς όπως ένας προσωπικός βοηθός σε ένα γραφείο. Μπορεί να απαντάει σε email για έναν πελάτη, να προγραμματίζει ραντεβού, καθώς και να διαχειρίζεται τα social media. Η εργασία μπορεί να είναι αρκετά ποικιλόμορφη αλλά είναι εστιασμένη στον διαχειριστή.
Εκτός από τον προγραμματισμό συναντήσεων και την απάντηση στα email, μια virtual assistant πρέπει επίσης να διαχειρίζεται ημερολόγια και να διεξάγει εργασίες εισαγωγής δεδομένων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να της ζητηθεί να επικοινωνήσει με τους πελάτες ή να ολοκληρώσει τη βασική λογιστική για τον εργοδότη τους.


Προσόντα όπως, ισχυρές οργανωτικές δεξιότητες και η ικανότητα να σκέφτεσαι γρήγορα συχνά είναι πολύ χρήσιμα. Η εργασία μπορεί να μην είναι και τόση πολλή όταν έχετε να κάνετε με έναν μόνο πελάτη, αλλά ορισμένες εικονικοί βοηθοί μπορεί να αναλάβουν πολλούς ρόλους, πράγμα που σημαίνει ότι το εισόδημά τους αυξάνεται σημαντικά. Είναι σημαντικό να είσαι πρόθυμη να είσαι ευέλικτη ανά πάσα στιγμή για να βγάλεις περισσότερα χρήματα, καθώς και να είσαι πιο ελκυστική για άλλους πελάτες.

 

Web Developer ή Programmer


Η ανάγκη για διαδικτυακή παρουσία είναι αρκετά μεγάλη. Αυτό σημαίνει πως το Web Development έχει αρκετά μεγάλη ζήτηση. Η εργασία περιλαμβάνει τη δημιουργία εφαρμογών και περιεχομένου back-end που διασφαλίζει ότι οι ιστοσελίδες λειτουργούν αξιόπιστα και με ασφάλεια.


Είναι αρκετά πιθανό να χρειαστεί να πραγματοποιήσεις εκπαίδευση ή να διασφαλίσεις ότι έχεις ένα συγκεκριμένο πτυχίο στην κατοχή σου, ωστόσο υπάρχουν πολλά διαδικτυακά μαθήματα που μπορούν να σου δώσουν την γνώση που χρειάζεσαι. Είναι σημαντικό να έχεις ισχυρές δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων καθώς και να μπορείς να προσαρμόζεις τον τρόπο σκέψης σου όταν προκύπτει κάτι ασυνήθιστο.


Το να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα μπορεί να είναι κάτι χρονοβόρο και αγχωτικό όμως το σίγουρο είναι ότι είναι ένα αρκετά επικερδές επάγγελμα καθώς όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η ανάγκη για παρουσία στο διαδίκτυο είναι τεράστια.


Σε παρόμοιο πνεύμα με το Web Development, μπορείς να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό και με τον κώδικα αντικείμενο που έχει έχει σημαντικές ευκαιρίες, που του ανοίγονται χάρη στο ότι, υπάρχει πάντα η ανάγκη ανάπτυξης εφαρμογών και προγραμμάτων.


Η γνώση γλωσσών προγραμματισμού μπορεί να προσφέρει μεγάλη ευελιξία και μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για να στραφείς σε παρόμοια πεδία εάν το επιλέξεις. Για πολλούς είναι ένα σύνθετο πεδίο,αλλά αν μπορείς και προσαρμοστείς καλά σε έναν τέτοιο μεθοδικό τρόπο σκέψης, είναι συχνά πολύ επικερδής.


Graphic Designer ή Video Editor


Αν έχεις κοφτερό μάτι και έχεις μια έμφυτη καλλιτεχνική τάση μπορείς να ασχοληθείς με την δημιουργία γραφικών ή βίντεο. Η εργασία για την δημιουργία γραφικών μπορεί να είναι τόσο απλή όσο κάποιες βασικές γνώσεις επεξεργασίας φωτογραφιών, μέχρι τη δημιουργία περιεχομένου για μια ιστοσελίδα ή ένα λογότυπο εταιρείας. Η δημιουργία ή επεξεργασία βίντεο είναι παρόμοια μορφή εργασίας. Μερικές φορές η επεξεργασία ενός βίντεο μπορεί να περιλαμβάνει μικροαλλαγές ή μπορεί να είναι τόσο προηγμένη όσο η δημιουργία ενός πλήρους βίντεο για ένα νέο προϊόν. Ένα ισχυρό πορτφόλιο προηγούμενων εργασιών είναι πολύ σημαντικό ώστε να σου εξασφαλίσει μια εργασία παρά τα προσόντα αυτό καθ’ αυτό.

Η αμοιβή ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό ανάλογα με το επίπεδο εξειδίκευσής σου. Ενώ η βασική εργασία βίντεο ή γραφικών μπορεί να είναι αρκετά χαμηλά σε κέρδη, οι πιο προηγμένες δουλειές συχνά πληρώνουν πολύ καλά. Μπες λοιπόν στο χώρο του αντικειμένου αναλαμβάνοντας συνέχεια όλο και πιο απαιτητικές εργασίες.


Διαχειρίστρια Social Media


Ο ρόλος ενός διαχειριστή μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι να βοηθά στην προώθηση ενός προϊόντος, μιας επιχείρησης ή ενός ιστότοπου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τη δημοσίευση περιεχομένου στο Twitter, το Facebook, το Instagram ή τη δημιουργία βίντεο για το Tik Tok. Είναι σημαντικό να μπορείς να προσαρμόζεσαι σε διαφορετικές τάσεις, καθώς και να παρακολουθείς τις αλλαγές στον κόσμο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.


Επίσης έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζεις καλά το Διαδίκτυο, να είσαι σε θέση να παρακολουθείς τυχόν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και να έχεις τη σωστή στάση για να γνωρίζεις πώς να αντιμετωπίζεις το κοινό.


Συγγραφέας Περιεχομένου


Υπάρχουν τόσες πολλές διαθέσιμες θέσεις στο διαδίκτυο για συγγραφείς περιεχομένου, σχεδόν σε κάθε θέμα και κλάδο. Μπορείς να γράψεις περιεχόμενο για διάφορα blogs, επιχειρήσεις, περιοδικά και άλλα. Η ανεξάρτητη γραφή μπορεί επίσης να πληρώσει καλά, επειδή υπάρχει μεγάλη ανάγκη για συγγραφείς καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες επεκτείνουν το περιεχόμενό τους για το κοινό. Θα χρειαστείς ένα υπόβαθρο στη συγγραφή περιεχομένου ή το μάρκετινγκ και ένα πάθος για οποιοδήποτε θέμα μπορείς να ασχοληθείς.


Online Καθηγήτρια ή Coach


Εάν έχεις κάποιο εκπαιδευτικό υπόβαθρο ή έχεις εκτεταμένες γνώσεις σε έναν συγκεκριμένο τομέα, ο ρόλος της διδασκαλίας μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο για να κερδίσεις χρήματα ενώ εργάζεσαι στο διαδίκτυο. Χάρη στα προγράμματα τηλεδιάσκεψης, οι δάσκαλοι μπορούν να πραγματοποιούν συναντήσεις με τους μαθητές τους εξ αποστάσεως, συζητώντας συγκεκριμένα θέματα. Μπορούν επίσης να στείλουν εργασίες και μαθήματα μέσω email, ώστε οι μαθητές να μπορούν να συμβαδίζουν με τον φόρτο εργασίας.


Ακόμα μπορείς εφόσον είσαι ειδήμων πάνω σε ένα τομέα να δημιουργήσεις online μαθήματα στην ιστοσελίδα σου ή μέσω διάφορων πλατφορμών (πχ Thinkific) και να βρίσκεις μαθητές για να τους μεταδίδεις την γνώση σου.


Μεταφράστρια


Εάν μιλάς άπταιστα περισσότερες από μία γλώσσες, ένας ρόλος μεταφραστή ή διερμηνέα μπορεί να είναι πολύ κερδοφόρος. Ενώ υπάρχουν υπηρεσίες όπως το Google Translate οι οποίες είναι καλές για βασικές μεταφράσεις, στο διαδίκτυο υπάρχει η ζήτηση για ακριβείς μεταφράσεις.

Blogger


Το blogging μπορεί να είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο ακούγεται. Το περιεχόμενο ενός blog μπορεί να διαρκέσει μία ή δύο ώρες, ενώ σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες προγραμματισμού και έρευνας. Όλα εξαρτώνται από το αντικείμενο ενός άρθρου όπως επίσης και από την αμοιβή που εμπλέκεται επίσης.

Όποιος και αν είναι ο τύπος του blogging, υπάρχουν ορισμένες βασικές ομοιότητες. Οι συγγραφείς πρέπει να μπορούν να γράφουν καλά στην επιθυμητή γλώσσα, αποφεύγοντας ορθογραφικά λάθη και γραμματικά λάθη. Συχνά απαιτούνται επίσης κάποιες βασικές γνώσεις CMS, όπως το Wordpress ή το Joomla, καθώς και ορισμένες βασικές ικανότητες επεξεργασίας εικόνων.

Πώς να γίνεις μία blogger για την coaching επιχείρηση σου


Συμπέρασμα


Η ζήτηση για διαδικτυακές θέσεις εργασίας αυξάνεται κάθε χρόνο που περνά. Ειδικά καθώς οι παραδοσιακές θέσεις εργασίας και οι θέσεις γραφείου 9 - 5 αρχίζουν να έρχονται σε δεύτερη μοίρα, οι διαδικτυακές θέσεις εργασίας έρχονται ολοένα και πιο πολύ στο προσκήνιο. Οι παραδοσιακές εργασιακές πολιτικές ανήκουν στο παρελθόν. Είτε θέλεις να εργαστείς με πλήρη ή μερική απασχόληση είτε θέλεις να έχεις ένα έξτρα εισόδημα, με τις διαδικτυακές θέσεις εργασίας μπορείς να βρεις την δουλειά που εσύ θέλεις να κάνεις!

Αν θες να απογειώσεις την online επιχείρηση σου διάβασε εδώ τα 5 λάθη που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να αποφύγεις.


Διάβασε επίσης:
Πώς να κερδίσεις χρήματα ως μία μαμά στο σπίτι

Πώς να ξεκινήσεις μία Online Επιχείρηση