Πώς να γίνεις μία blogger για την coaching επιχείρηση σου

Για να γίνεις blogger κατ' αρχάς πρέπει να ξεκινήσεις από το “Γιατί” σου!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσεις όταν πρόκειται να κάνεις blogging για την επιχείρησή σου, ως coach, είναι το "γιατί" σου.

blogger gia tin coaching epixeirisi

Τι ελπίζεις να πετύχεις γινόμενη blogger; Φυσικά μπορείς απλώς να έχεις ένα blog για απόλαυση, αλλά αν θέλεις να το κάνεις για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου, υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά απλώς από τη σύνταξη μιας ανάρτησης και τη δημοσίευση. Γιατί λοιπόν να θέλεις να ξεκινήσεις ένα blog;

Το blogging εξακολουθεί να είναι ένας λαμπρός τρόπος να συνδεθείς με πιθανούς πελάτες. Μπορείς να μοιραστείς χρήσιμες πληροφορίες, να δείξεις πώς μπορείς να βοηθήσεις και να υποστηρίξεις για να σε γνωρίσει το κοινό σου και να σε εμπιστευτεί - αυτό είναι σημαντικό επειδή οι άνθρωποι αγοράζουν από άτομα που γνωρίζουν και εμπιστεύονται. Το blogging μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις τη λίστα email σου, να αποκτήσεις περισσότερη επισκεψιμότητα στο site σου, να σε τοποθετήσει ως ειδικό, να δημιουργήσεις μια κοινότητα και πολλά άλλα.

 

Για να γίνεις blogger και να χρησιμοποιήσεις το blogging για να αναπτύξεις αποτελεσματικά την επιχείρησή σου, χρειάζεσαι μια στρατηγική:

  • Πρώτα απ' όλα πρέπει να εξετάσεις τι είδους περιεχόμενο θα προσελκύσει το κοινό σου
  • Έπειτα να δεις πώς θα το μοιραστείς

Όταν πρόκειται να αποφασίσεις ποιο περιεχόμενο θα δημιουργήσεις, σκέψου την επιχείρησή σου και το βασικό σου μήνυμα. Ποιο πρόβλημα ή ποια προβλήματα επιλύεις για τους ανθρώπους; Για ποιο λόγο θέλεις να είσαι γνωστή; Στη συνέχεια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα εργαλείο όπως η αναζήτηση λέξεων-κλειδιών της Google ή το Pinterest (απλώς πληκτρολόγησε διαφορετικά πράγματα στο πλαίσιο αναζήτησης και θα εμφανιστούν νέοι όροι αναζήτησης) για να λάβεις ιδέες για τίτλους αναρτήσεων για τα blog post σου και να δημιουργήσεις το περιεχόμενό σου.

Μην ξεχνάς ότι μερικές φορές οι πιο ευάλωτες και προσωπικές αναρτήσεις είναι αυτές με τις οποίες πραγματικά συνδέονται οι άνθρωποι. Μην φοβάσαι να τις μοιραστείς με το κοινό σου, αλλά στρατηγικά σχεδιασμένα.

 

Μερικά πράγματα όσον αφορά τη σύνταξη αναρτήσεων για το blog σου:

  • Να χρησιμοποιείς επικεφαλίδες και bullets για να χωρίζεις και να οργανώνεις πληροφορίες
  • Πάντα να προσπαθείς να χρησιμοποιείς εικόνες καλής ποιότητας που είναι κατάλληλες για το Pinterest - δηλ. Συμπεριέλαβε τουλάχιστον μία εικόνα που μπορεί να γίνει pin ως εικόνα με τον τίτλο της ανάρτησης.
  • Τελείωσε την ανάρτησή σου με κάποιο είδος «παρότρυνσης για δράση» - δηλαδή ποια ενέργεια θα ήθελες να κάνουν οι χρήστες μετά την ανάγνωση της ανάρτησής σου; Να αφήσουν κάποιο σχόλιο; Να εγγραφούν στη λίστα σου;
  • Μην φοβάσαι να συμπεριλάβεις σχετικούς συνδέσμους με αναρτήσεις άλλων ατόμων και το δικό σου στο κύριο περιεχόμενο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (για ό, τι αξίζει - περισσότερο από ένα δευτερόλεπτο).
  • ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (προαιρετικό αλλά καταπληκτικό!) Αυτό είναι το Νούμερο 1 πράγμα, που πρέπει να συμπεριλάβεις στην ανάρτησή σου. Είναι βασικά μια πρόσκληση για οποιονδήποτε αναγνώστη να πάρει ακόμη πιο χρήσιμο εκπληκτικό περιεχόμενο από εσένα σε αντάλλαγμα τη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του και να μπει στη λίστα σου. Αυτός μπορεί να είναι ένας εξαιρετικά αποτελεσματικός τρόπος για να δημιουργήσεις τη λίστα σου όταν το συνδυάσεις με μία από τις παρακάτω στρατηγικές.

Τώρα έχεις γράψει μία θαυμάσια γραπτή δημοσίευσή με τις σωστές εικόνες και έναν υπέροχο τίτλο με βάση τις αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών που έχεις ανακαλύψει - αλλά τώρα τι γίνεται;

 

Μοιράσου αυτήν τη “στρατηγική”

Σε αυτό το σημείο εάν δεν κάνεις τίποτα δεν θα συμβούν πολλά. Λοιπόν, τι πρέπει να κάνεις:

SEO για blogger

Όταν θα έχεις αυτήν την επιτυχία μέσω της κατάταξης της ανάρτησής σου στην Google, τότε όλα θα πάρουν τον δρόμο τους (αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι πώς πρέπει να είναι κατάλληλο διαμορφωμένο το site σου ώστε να κερδίζει τον αναγνώστη)- κατά την εμπειρία μου, το SEO (βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης) είναι μια πολύ μακρά πρακτική αλλά πραγματικά χρήσιμη. Θα συνιστούσα να εγκαταστήσεις το πρόσθετο Yoast εάν χρησιμοποιείς το WordPress, καθώς αυτό είναι αρκετά εύκολο στη χρήση για κάθε ανάρτηση και θα σε βοηθήσει με την Google γενικά.

Pinterest

Ωστόσο, το πιο αποτελεσματικό μέρος για να μοιραστείς τις αναρτήσεις σου για τη δημιουργία επιτυχημένης επισκεψιμότητας είναι το Pinterest . Προσωπικά έχω δει θαύματα να συμβαίνουν με το συγκεκριμένο κανάλι, να αυξάνονται λίστες με email με τους κατάλληλους πελάτες (αυτόματα) και να αυξάνονται κατά πολύ τα έσοδα μέσω αυτής της λίστας, να αυξάνεται η επισκεψιμότητα κ.α.

Έχω δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Pinterest ώστε να βοηθήσω και άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό το υπέροχο εργαλείο-μηχανή αναζήτησης, μπορείς να το αποκτήσεις εδώ ΔΩΡΕΑΝ!

Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για να επιτύχεις ως blogger

Μοιράσου τις δημοσιεύσεις σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό είναι το κάπως δύσκολο της υπόθεσης - με το Facebook δεν θα έχεις ικανοποιητική οργανική προσέγγιση μέσω της σελίδας σου εάν δεν έχεις επίσης μία καλή στρατηγική ώστε να έχεις σύμμαχο σου τον αλγόριθμο. Στο Instagram μπορείς να συμπεριλάβεις έναν σύνδεσμο μόνο στο bio σου (έως τους 10.000 ακόλουθους) - επειδή δεν θέλουν να διώχνουν τους ανθρώπους από την πλατφόρμα τους. Το Twitter είναι ενδιαφέρον, ανάλογα όμως με τη θέση σου φυσικά, καθώς μπορείς να συμπεριλάβεις συνδέσμους αλλά πρέπει να είσαι σίγουρη πως βρίσκεται εκεί ο ιδανικός σου πελάτης για να μη χάνεις άδικα τον πολύτιμο χρόνο σου.

 

Η λίστα email σου

Μοιράσου τα άρθρα σου στη λίστα email σου - αν έχεις ήδη λίστα, φρόντισε να τα μοιραστείς και μαζί τους καθώς με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσεις το Returning Visitor στα Analytics σου!

 

 Έτσι, για να συνοψίσω αυτή την ανάρτησή μου:

  • Ξεκαθάρισε «γιατί» να κάνεις blogging
  • Ξεκαθάρισε το μήνυμά σου και τα προβλήματα που επιλύεις και δημιούργησε το περιεχόμενό σου γύρω από αυτό
  • Κάνε αναζήτηση λέξεων-κλειδιών για να πάρεις ιδέες για τίτλους δημοσιεύσεων blog posts
  • Γράψε εκπληκτικές χρήσιμες σχετικές αναρτήσεις με εικόνες, συνδέσμους, παρότρυνση για δράση και αναβάθμιση περιεχομένου
  • Μην φοβάσαι να γίνεσαι πιο προσωπική μερικές φορές
  • Δημιούργησε μια στρατηγική για να μεταφέρεις επισκεψιμότητα - Pinterest, Social Media, κοινοποίηση στη λίστα σου, ενίσχυση της ψηφιακής σου εικόνας μέσω Facebook κ.λπ.

 

Ελπίζω να ήταν χρήσιμο για σένα αυτό το άρθρο! Αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις με το blogging και γενικά να δημιουργήσεις το μάρκετινγκ της επιχείρησής σου, μην διστάσεις να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου εδώ.

 

Χρειάζεται να δημιουργήσεις το πλάνο marketing της επιχείρησης σου;

> Κατέβασε δωρεάν τον οδηγό μου εδώ