Πώς να ξεκινήσεις μία Online Επιχείρηση

Ονειρεύεσαι να αποκτήσεις μία δική σου επιχείρηση; Είμαι σίγουρη πως αυτό που σε κρατάει πίσω είναι η έλλειψη γνώσης του τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεκινήσεις.

online επιχείρηση

Αυτό το άρθρο θα σου λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα! Δεν θα είναι πλέον μία μπερδεμένη επιθυμία. Αλλά, θα καταλάβεις ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνεις για να μετατρέψεις το όνειρό σου σε μια επιτυχημένη πραγματικότητα.

Σημείωση:
Θα βρείς αυτό το άρθρο βοηθητικό εάν η επιχείρηση σου είναι στα αρχικά της στάδια και προσπαθείς απλώς να καταλάβεις τι δεν κάνεις καλά, ή ακόμα και εάν την ονειρεύεσαι μόνο και δεν έχεις κάνει κανένα βήμα.

Εδώ, θα βρείς τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τους περισσότερους τύπους επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν online. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, η εκτέλεση των βημάτων με τη σειρά που θα παρουσιαστούν θα ήταν η ιδανική.

Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ευελιξία και κανένας «σωστός» τρόπος που πρέπει να ακολουθηθεί. Πολλοί digital επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις με οποιαδήποτε σειρά.

 

Βήμα 1: Επίλεξε Αγορά και κοινό-στόχο για τη δική σου επιχείρηση

Πώς θα βοηθάει η επιχείρηση σου;
Εάν έχεις ήδη υπόψη σου ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να είναι προφανής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη.

Πρώτον, σε ποια αγορά θα βρίσκεσαι; Λογιστικά, έλεγχο βάρους, προγραμματισμός, μαθήματα τέχνης κ.λπ.

Ποιο είναι το κοινό-στόχος σου: Για παράδειγμα, εάν είσαι λογίστρια, θα συνεργάζεσαι με νεοσύστατες επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες ή οικογενειακές; Μπορείς να γίνεις ακόμη πιο συγκεκριμένη σε αυτό! Ίσως να είσαι λογίστρια για καταστήματα λιανικής με ρούχα, ή για σχολεία.

Μόλις προσδιορίσεις πώς θα βοηθάς, με την επιχείρηση σου, πήγαινε στα δημογραφικά στοιχεία αυτού του κοινού: Αυτό περιλαμβάνει την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία, την οικογενειακή κατάσταση, τα παιδιά, το εισόδημα, τα ενδιαφέροντα και τους φόβους / επιθυμίες του μέσου ατόμου στο κοινό-στόχο σου.

Εάν δεν γνωρίζεις ακόμα τι θα πουλάς, δεν πειράζει! Όλοι ξεκινούν από κάπου, είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις με το πώς θέλεις να βοηθήσεις. Μόλις καταλάβεις αυτό, τότε θα μπορείς να καθορίσεις και τι χρειάζονται. Εάν προσπαθήσεις να το κάνεις με τον άλλο τρόπο (να ξεκινήσεις με ένα προϊόν και, στη συνέχεια, να προσπαθήσεις να βρείς ένα κοινό), ενδέχεται να ανακαλύψεις ότι ίσως και κανένας να μην χρειάζεται πραγματικά αυτό που προσπαθείς να πουλήσεις.

Λοιπόν, ξεκίνησε με αυτό. Πώς θέλεις να βοηθήσεις; Με ποιους θα σου άρεσε να δουλεύεις; Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη γνώση που έχεις ήδη;

Μην ανησυχείς πολύ για το πώς μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους. Είσαι μία έξυπνη γυναίκα που μπορεί να βρει λύσεις για οποιαδήποτε ομάδα με την οποία θέλεις να εργάζεσαι. Κάθε αγορά έχει προβλήματα και πολλοί άνθρωποι θα χαρούν να πληρώσουν για μια λύση στα προβλήματά τους.

Φυσικά, υπάρχουν σίγουρα ορισμένες αγορές που θα ήταν ευκολότερες από άλλες. Περισσότεροι τεχνικοί τομείς τείνουν να έχουν πιο περίπλοκα ζητήματα που μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καταφέρεις να επιλύσεις. Έτσι, καθώς σκέφτεσαι για το πώς θα βοηθάς, έχε υπόψη και ποια προβλήματα μπορείς να είσαι σε θέση να λύσεις για αυτήν την ομάδα. 

Δράσε!

Δημιούργησε δύο λίστες
Οι δεξιότητες σου:
Τα ενδιαφέροντα σου:

Παράδειγμα:
Οι δεξιότητές μου: Μαγειρική, γράψιμο, φροντίδα παιδιών, social media, μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών
Τα ενδιαφέροντά μου: Γυμναστήριο, ταινίες, μυθιστορήματα μυστηρίου, αρτοποιήματα, πεζοπορία

Πώς μπορούν να συνδυαστούν οι λίστες σου; Με τις λίστες του παραδείγματος, ο συνδυασμός μπορεί να είναι: υγιεινή μαγειρική, κριτική στα social media για ταινίες, βοήθεια στους ανθρώπους να βάλουν το περπάτημα στη ζωή τους ή αρθογραφία για οποιοδήποτε από τα ενδιαφέροντα.

Μόλις βρείς τον συνδυασμό (όπου οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου μπορούν να συνδεθούν), προσδιόρισε ποιες από αυτές τις «βιομηχανίες» είναι πιο ελκυστικές για εσένα και ποια θα ήταν η πιο εύκολη για εσένα. Για παράδειγμα, η κριτική στα social media για συγγραφείς μυθιστορημάτων μυστηρίου μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Ωστόσο, η διδασκαλία των μαμάδων για υγιεινή μαγειρική για τα παιδιά τους μπορεί να είναι πολύ καλή.

Αφού ολοκληρώσεις αυτά τα βήματα της επιλογής του κλάδου, στη συνέχεια, προχώρα στα δημογραφικά στοιχεία (όπως σου τα αναφέρω παραπάνω). Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα βοηθήσεις με την επιχείρηση που ξεκινάς; Δημιούργησε δηλαδή το προφίλ του ιδανικού σου πελάτη.

 

Βήμα 2: Έρευνα αγοράς για το προϊόν και την αξία του

Τώρα που γνωρίζεις ποιους θέλεις να βοηθήσεις, το επόμενο βήμα είναι να μάθεις πώς θα τους βοηθήσεις. Μην προσπαθείς απλώς να σκεφτείς την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση! Ρώτα άτομα που είναι πραγματικά το κοινό-στόχος σου.

Πώς; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις, αλλά ο ευκολότερος είναι γενικά τα φόρουμ ή διαδικτυακές ομάδες (όπως στο Facebook). Μπορείς γενικά να συμμετάσχεις σε αυτές τις ομάδες αρκετά εύκολα. Μόλις γίνεις μέλος, μπορείς είτε να δημοσιεύσεις μια γενική ερώτηση στην ομάδα είτε να στείλεις ιδιωτικά μηνύματα σε πολλά από τα μέλη.

Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ερευνητικές σου ερωτήσεις, τόσο καλύτερη απάντηση θα λάβεις. Μην πεις, "Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αγώνας σου ως μητέρα;" Πολύ καλύτερα θα ήταν: «Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός τα παιδιά σου να τρώνε υγιεινά τρόφιμα; Ποια η δυσκολία σε αυτό; "

Μην κάνεις ναι / όχι ερωτήσεις ("Πιστεύεις ότι ξοδεύεις πάρα πολλά χρήματα για υπηρεσίες τήρησης βιβλίων στην επιχείρηση σου;") επειδή δεν θα μάθεις πολλά από τις απαντήσεις.

Ακολουθούν μερικά ακόμη παραδείγματα καλών ερωτήσεων για να θέσεις σε ένα κοινό-στόχο:

 • Ποια είναι τα τρία κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το blog σου;
 • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δύσκολο μέρος της απώλειας βάρους;
 • Τι θα διευκόλυνε το μάρκετινγκ της επιχείρησής σου; Ένα μάθημα που σου διδάσκει πώς να δημιουργείς την στρατηγική σου, μία VA μάρκετινγκ που θα το κάνει για εσένα ή ένα εργαλείο που θα σε βοηθά να το κάνεις πιο αποτελεσματικά;
 • Ως πάροχος παιδικής μέριμνας, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τους γονείς των παιδιών που προσέχεις;

Ξεκίνα με μερικές, ευρείες ερωτήσεις για διαφορετικά θέματα. Για παράδειγμα, εάν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίου είναι το κοινό-στόχος σου, ρώτα τους για προβλήματα με τους πελάτες, τις διαφημίσεις και το απόθεμα. Εναλλακτικά, εάν η ικανότητά σου είναι να μαγειρεύεις, μπορείς να ρωτήσεις διαφορετικές ομάδες (μαμάδες στο σπίτι, εργαζόμενες μητέρες, ανύπαντρες μητέρες, μονογονείς μπαμπάδες, επαγγελματίες υγείας κ.λπ.) για διαφορετικούς αγώνες μαγειρικής που αντιμετωπίζουν.

Υποβάλλοντας διαφορετικές ερωτήσεις, θα μπορείς να συγκρίνεις ποιες έχουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση. Αυτό θα σου δώσει μια ιδέα για το ποια είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα με τα οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα.

Συνέχισε με μερικές ακόμη ερωτήσεις που σχετίζονται με όποια ερώτηση ήταν η πιο δημοφιλής. Μάθε περισσότερα για αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα και τι έχουν ήδη προσπαθήσει να κάνουν για να το λύσουν. Στην ιδανική περίπτωση, αναζητάς το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα που οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα προσπαθώντας να διορθώσουν και διαθέσιμες λύσεις που δεν λειτουργούν (ή τουλάχιστον, δεν είναι αρκετά καλές).

Μόλις ολοκληρώσεις την έρευνά σου, θα πρέπει να έχεις αρκετές πληροφορίες για να καταλάβεις ποιο θα πρέπει να είναι το προϊόν / η υπηρεσία σου. Βασικά, είναι αυτό που θα λύσει με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κοινού σου (είτε καλύτερα, ευκολότερα, είτε φθηνότερα από τις άλλες επιλογές που έχουν αυτήν τη στιγμή).

Διευκρίνισε, για την επιχείρηση σου, τη μοναδική πρόταση πώλησης: Γιατί η λύση σου είναι ανώτερη από τις εναλλακτικές λύσεις;

Δημιούργησε την πρόταση αξίας σου. Αυτή είναι μια εξήγηση 2 - 4 προτάσεων για το τι προσφέρεις, πώς θα βελτιώσει τη ζωή των πελατών σου και πώς είναι η καλύτερη επιλογή από τις εναλλακτικές λύσεις.

Παράδειγμα πρότασης αξίας:
«Βοηθάω τις τεχνολογικές εταιρείες που λανσάρουν ένα σημαντικό νέο προϊόν στην αγορά – και χρειάζονται για να επιτύχουν την πρόβλεψη πωλήσεων. Βοηθάω τους πελάτες που βρίσκονται στο συχνό μειονέκτημα μεταξύ μάρκετινγκ και πωλήσεων. Ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να επιτύχουν πιο εύκολα τους προβλεπόμενους στόχους πωλήσεων και να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο εργασίας σε σχέση με το κέρδος. "

 

Βήμα 3: Γράψε τη στρατηγική δημιουργίας εσόδων και το βασικό funnel για την επιχείρηση σου

Στρατηγική δημιουργίας εσόδων. Πάμε να χτίσουμε δυνατή επιχείρηση !

Πώς θα κερδίζει η επιχείρηση σου χρήματα; Πώληση προϊόντων, πώληση υπηρεσιών, προώθηση προϊόντων affiliate, διαφήμιση, παροχή συμβουλών ...
Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τρόποι για να κερδίζεις χρήματα στο διαδίκτυο και καθένας από αυτούς έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και προκλήσεις. Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα με περισσότερους από έναν τρόπους (για παράδειγμα, πουλώντας μια υπηρεσία και προωθώντας επίσης ένα affiliate προϊόν ή προσφέροντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης).

Γράψε μια περίληψη για το τι θα πληρώνουν οι πελάτες σου, συμπερίλαβε τις λεπτομέρειες κάθε προσφοράς, το κόστος σου και την τιμή πώλησης. Εάν η επιχείρηση σου θα δημιουργεί έσοδα με περισσότερους από έναν τρόπους, φρόντισε να καταγράψεις κάθε προσφορά σου.

Funnel

Ενώ τα funnel μπορούν να είναι εξαιρετικά περίπλοκα, η βασική ιδέα είναι απλώς μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο το κοινό σου μετατρέπεται σε πελάτες που πληρώνουν. Πώς ακούσανε αρχικά για εσένα, τι τους προσελκύει να μάθουν περισσότερα, πώς τους κάνεις να αγοράζουν;

Για παράδειγμα, οι πελάτες θα μπορούσαν να ακούσουν για εσένα από στόμα σε στόμα, στη συνέχεια να διαβάσουν τα άρθρα του blog σου (τα οποία τους κάνουν να σε βλέπουν ως ειδικό), να δουν το site σου ότι προσφέρεις υπηρεσίες και στη συνέχεια να αποφασίσουν να σε προσλάβουν όταν φυσικά υπάρχει ανάγκη. Αυτό θα ήταν απολύτως το πιο απλό, πιο οργανικό είδος funnel για κάθε επιχείρηση.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προσθέσεις σε αυτό το funnel για να το κάνεις πιο αποτελεσματικό και να παράγεις περισσότερα αποτελέσματα. Αντί να βασίζεσαι αποκλειστικά στο στόμα με στόμα, θα μπορούσες να διαφημιστείς (και υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για το πώς να το κάνεις). Θα μπορούσες να παρουσιάσεις μαρτυρίες στον ιστότοπό σου για να αυξήσεις την αξιοπιστία σου. Θα μπορούσες να προσφέρεις δωρεάν πόρους (freebies) σε αντάλλαγμα για τις διευθύνσεις email των επισκεπτών σου. Θα μπορούσες να στείλεις στους υποψήφιους μια σειρά email που έχουν σχεδιαστεί για την πώληση (sales email). Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες για μια επιχείρηση!

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις τώρα όλα τα στοιχεία του funnel σου (αναρτήσεις στο blog, email, διαφημίσεις κ.λπ.), αλλά θα πρέπει να δημιουργήσεις μια περίληψη για το πώς θα συνεργαστούν όλα αυτά για να προσελκύσουν πελάτες. Διατήρησέ το απλό και αποτελεσματικό. Μην προσθέτεις περιττά βήματα μόνο για να το κάνεις φανταχτερό. Επικεντρώσου σε αυτό που θα προσφέρει πραγματικά αξία και θα δημιουργήσει αποτελέσματα.

Δεν είσαι βέβαιη εάν πρέπει να δώσεις στους πελάτες σου κάτι δωρεάν ή εάν πρέπει να το χρεώσεις; Σε περίπτωση αμφιβολίας, δώσε περισσότερα. «Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε συγγραφέας είναι η ανωνυμία.» Αυτό ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Μείνε στο να καθιερώσεις τον εαυτό σου ως αξιόπιστο και έμπειρο στον τομέα σου και πες στους ανθρώπους ότι αυτό που έχεις να προσφέρεις είναι πραγματικά πολύτιμο: αυτός είναι ο πραγματικός σου αγώνας. Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις για να δείξεις την αξία σου και να μεγαλώσει το όνομά σου εκεί έξω, αυτό είναι πολύτιμο για εσένα.

 

Βήμα 4: Κόστος έναρξης και ομάδα

 Σόλο, επιχείρηση παροχής υπηρεσιών

Πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις ξεκινούν με ένα μόνο μέλος της ομάδας (ΕΣΕΝΑ!) Και παρέχουν μια υπηρεσία. Αυτές οι επιχειρήσεις απαιτούν πολύ λίγo κεφάλαιo εκκίνησης. Εάν η επιχείρηση σου εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, τότε μπορείς να παραλείψεις να βρεις μια ομάδα που θα πληρώνεις! (Τουλάχιστον για τώρα. Αργότερα, μπορεί να επιλέξεις να προσλάβεις βοήθεια.)

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων όπως αυτό:

 • Υπηρεσία προγραμματισμού γευμάτων
 • Ελεύθερος προγραμματιστής εφαρμογών
 • Ανεξάρτητος συγγραφέας άρθρων
 • Life Coach
 • Πωλητής Etsy
 • Λογιστής
 • Οικογενειακός Σύμβουλος
 • Ειδικός branding
 • Στρατηγική κοινωνικών μέσων
 • Virtual Assistant
 • Affiliate blogger

 

Εκτίμησε το κόστος εκκίνησης

Ανεξάρτητα  με το τι είδους επιχείρηση ξεκινάς, είναι πάντα καλή ιδέα να υπολογίσεις τουλάχιστον το κόστος έναρξης και λειτουργίας της επιχείρησής σου. Μπορεί να μην έχεις σχεδόν κανένα κόστος ή μπορεί να χρειαστείς κάποια εξωτερική βοήθεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, απλώς βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τι θέλεις.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα εξόδων που ίσως χρειαστεί να λάβεις υπόψη:

Υλικό (υπολογιστής, μικρόφωνο, κάμερα κ.λπ.): ______________

Λογισμικό (Photoshop, Office, Publisher, Lightroom κ.λπ.): ______________

Domain ιστότοπου: _____________

Φιλοξενία ιστότοπου: _____________

Πάροχος υπηρεσιών email / autoresponder: ____________

Λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM): ______________

Σχεδιασμός ιστότοπου: ______________

Σχεδιασμός brand / λογότυπου: ______________

Φωτογράφηση: _____________

Διαφήμιση: ____________

Βοήθεια από Ελεύθερους επαγγελματίες (σχεδιασμός, επεξεργασία, φωτογραφίες κ.λπ.): ______________

Εκπαίδευση: _____________

Business Coach: _______________

Και η λίστα συνεχίζεται βάση των αναγκών σου...

 

Στις περισσότερες online επιχειρήσεις ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς. Ειδικά όταν ξεκινάς για πρώτη φορά ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις κάποια χρήματα για το site σου. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να σκεφτείς τα έξοδα που ενδέχεται να προκύψουν, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένη.

Θα χρειαστείς βοήθεια; Υπαλλήλους (ή απλά ελεύθερους επαγγελματίες);

Ανάλογα με την επιχείρηση, μπορεί να είσαι σε θέση να χειριστείς τα πάντα μόνη σου ή μπορεί να χρειαστείς κάποια βοήθεια. Η συμμετοχή άλλων μελών στην ομάδα σου για να σε βοηθούν με την επιχείρησή σου μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία της επιχείρησης σου.

Δημιούργησε μια λίστα με κάθε εργασία που θα πρέπει να φροντίζεις τακτικά στην επιχείρησή σου. Υπάρχουν κάποια που δεν έχεις τις ικανότητες να χειριστείς σωστά; Υπάρχουν κάποια που δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα;

Εάν μπορείς να πάρεις βοήθεια, η προσθήκη επιπλέον μελών στην ομάδα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά. Ενώ δεν μπορείς να "αγοράσεις χρόνο" μπορείς να αγοράσεις εργασία, πράγμα που είναι το ίδιο πράγμα.

Εάν αποφασίσεις ότι θα μπορούσες να επωφεληθείς από κάποια βοήθεια, τότε πρέπει να προσδιορίσεις εάν αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι κατάλληλοι γι'αυτό που χρειάζεσαι.

 

Βήμα 5: Branding για τον ιδανικό πελάτη σου

Το επόμενο βήμα για να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη online επιχείρηση είναι να προσδιορίσεις την εμφάνιση και την αίσθηση του brand σου. Η καθιέρωση φίρμας είναι εξαιρετικά σημαντική επειδή δημιουργεί την πρώτη εντύπωση που έχουν οι δυνητικοί πελάτες για την επιχείρησή σου, η οποία με τη σειρά της καθορίζει ποιους προσελκύεις ή αποκρούεις.

Υπάρχει ένας τύπος πελάτη που είναι ιδανικός για την επιχείρησή σου. Ένα είδος ατόμου με το οποίο απολαμβάνεις τη συνεργασία σας. Προσέλκυσε με επιτυχία αυτούς τους ανθρώπους και η επιχείρησή σου φυσικά θα αναπτυχθεί. Η προσέλκυση λανθασμένων ανθρώπων, από την άλλη πλευρά, θα είναι απογοητευτική.

 

Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι κατά το σχεδιασμό του brand σου είναι:

1. Να σε αντιπροσωπεύει

Το brand σου σε αντιπροσωπεύει για το ποια είσαι, τι υποστηρίζεις και την αποστολή της επιχείρησης σου. Εάν δεν είναι ειλικρινές, όχι μόνο δεν θα φαίνεται γνήσιο, αλλά δεν θα σου αρέσει τόσο πολύ και θα χρειάζεσαι πιο πολύ χρόνο να πουλήσεις σε άλλους τις ιδέες σου.

2. Να μιλάει στους πελάτες σου

Σημείωσε ότι αυτό ΔΕΝ πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο σημείο. Μην σχεδιάζεις το brand σου έτσι ώστε να μοιάζει με αυτό που νομίζεις ότι θέλουν να δουν οι πελάτες σου, αν δεν είναι αυτό που πραγματικά είσαι. Ωστόσο, είσαι πολύπλευρο άτομο. Έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα, πολύπλευρη προσωπικότητά και στιλ. Δημιούργησε ένα brand που δείχνει αυτό ακριβώς και οι πελάτες σου θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Θυμήσου, ότι θα προσελκύσεις έναν συγκεκριμένο τύπο πελάτη, οπότε βεβαιώσου ότι δείχνεις στον κόσμο αυτό που θέλεις.

3. Να είσαι συνεπής

Όποιο και αν είναι το brand που θα αποφασίσεις, διατήρησέ το με συνέπεια. Μια προσεγμένη εμφάνιση δείχνει στους πιθανούς πελάτες ότι η επιχείρησή σου είναι σταθερή, αξιόπιστη και επαγγελματική. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί εάν οι πελάτες δεν αισθάνονται ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν, θα είναι σχεδόν αδύνατο να τους ζητήσεις να αγοράσουν, ακόμη και αν χρειάζονται πραγματικά αυτό που έχεις να προσφέρεις.

Το branding είναι τόσο σημαντικό για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης, ειδικά εκείνων που υπάρχουν κυρίως στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις το brand σου από την αρχή, ώστε να μπορείς να αρχίσεις να αναπτύσσεις μια σχέση με το κοινό σου. Πρέπει να εμφανίζονται με το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο μήνυμα κάθε φορά, ώστε να μπορούν να σε γνωρίσουν και να μάθουν να σε εμπιστεύονται.

 

Βήμα 6: Δημιουργία site με επίκεντρο τη μετατροπή

Μόλις καταλάβεις τι θα είναι η επιχείρησή σου, ποιο θα είναι το προϊόν σου, ο ιδανικός πελάτης σου κ.λπ. είσαι έτοιμη κάνεις την πρώτη σου εμφάνιση. Στον κόσμο των online επιχειρήσεων, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεσαι ένα site!

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να αναδείξεις την παρουσία σου στο διαδίκτυο, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Εάν έχεις έναν περιορισμένο budget, πιθανότατα να επιλέξεις να σχεδιάσεις τον ιστότοπό σου μόνη σου, καθώς ο επαγγελματικός σχεδιασμός ιστοσελίδων έχει κάποιο κόστος. Για μια επιχείρηση που εστιάζει στο προϊόν, το Shopify προσφέρει επαγγελματικούς, εύχρηστους ιστότοπους που θα παρέχει μια θετική εμπειρία στους πελάτες σου. Εάν η επιχείρησή σου επικεντρώνεται στις υπηρεσίες ή τις πληροφορίες, το Squarespace ή το Wix θα μπορούσε να είναι μια εύκολη λύση.

Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζεις ότι τα περισσότερα site "εύκολης ρύθμισης" έχουν μερικά μειονεκτήματα που μπορούν να σου προκαλέσουν σοβαρούς πονοκεφάλους στη πορεία σου:

Τα site που βασίζονται σε πλατφόρμες όπως το Shopify κλπ συχνά δεν έχουν πολύ καλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό δεν είναι κανόνας, φαίνεται όμως να είναι μια τάση. Αν λοιπόν σχεδιάζεις την επιτυχία της επιχείρησής σου που προέρχεται από δυνητικούς πελάτες που θα σε βρίσκουν οργανικά στο διαδίκτυο, μία άλλη επιλογή μπορεί να είναι καλύτερη.

Ενώ αυτού του τύπου site μπορούν να είναι μία γρήγορη λύση, θα χάσεις στην ευελιξία. Σύντομα θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν πολλές πτυχές που δεν μπορούν να προσαρμοστούν και αυτές συχνά δεν ενοποιούνται καλά με άλλες υπηρεσίες ιστού (όπως διάφορες υπηρεσίες email, εφαρμογές προγραμματισμού κ.λπ.).

Ουσιαστικά λοιπόν δεν θα αναπτύσσονται μαζί σου. Για το ξεκίνημα σου μπορούν να δουλέψουν καλά. Αλλά όταν θα έχεις πολύ περισσότερους επισκέπτες ή θα θελήσεις να προσθέσεις μια νέα δυνατότητα, πιθανότατα να ανακαλύψεις ότι η πλατφόρμα δεν θα μπορεί να σε υποστηρίξει σε αυτό που θα χρειάζεσαι. Αν δεν θα είσαι εντάξει με αυτούς τους περιορισμούς, θα πρέπει να μεταβείς σε μια διαφορετική πλατφόρμα, η οποία μπορεί τελικά όλο αυτό τελικά να σε ταλαιπωρήσει.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις, υπάρχουν δύο άλλες κύριες επιλογές για την δημιουργία του site σου, αυτές οι πλατφόρμες είναι η Joompla και η Wordpress. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα δωρεάν θέμα (πρότυπο). Υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να διαλέξεις και αν είσαι αρκετά πρόθυμη / ικανή να κάνεις και λίγο κώδικα ή τελικά επιλέξεις την βοήθεια από έναν γνώστη, τότε μπορείς να δημιουργήσεις έναν ιστότοπο τελείως προσαρμόσιμο.

Εάν όλα αυτά σου προκαλούν έναν τεράστιο πονοκέφαλο, μην ανησυχείς! Για αυτό είναι οι σχεδιαστές ιστοσελίδων και οι digital marketers. Εμένα προσωπικά μου αρέσει να βοηθάω νέες επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών να δημιουργούν site για τα οποία μπορεί να είναι περήφανοι με σκοπό την μεγάλη επισκεψιμότητα και τις μετατροπές .

Έλα σε επικοινωνία μαζί μου εδώ για περισσότερα.

 

Βήμα 7: Δημιούργησε συστήματα συλλογής δυνητικών πελατών (email)

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα που μπορείς να κάνεις για τη δημιουργία μιας αναπτυσσόμενης, βιώσιμης επιχείρησης που σου παρέχει σταθερό εισόδημα από τον ένα μήνα στον επόμενο είναι να αναπτύξεις μια στοχευμένη λίστα email δυνητικών πελατών. Αυτό θα σου δώσει άμεση πρόσβαση σε πιθανούς πελάτες που γνωρίζεις ήδη ότι ενδιαφέρονται για αυτό που έχεις να προσφέρεις.

Το να ξεκινήσεις να μαζεύεις email είναι κάπως εύκολο μπορώ να πω, αλλά δεν θα σου κάνει καλό αν δεν είναι email από στοχευμένο κοινό. Ευτυχώς, είναι πολύ απλό να προσελκύσεις τους σωστούς ανθρώπους. Βασικά, αν είσαι εκ των προτέρων ξεκάθαρη σχετικά με αυτό που παρέχεις, προσφέρεις μια μικρή ποσότητα των αγαθών σου δωρεάν και δώσε στους επισκέπτες σου έναν τρόπο να σου δώσουν το email τους για να πάρουν λίγα περισσότερα.

Για παράδειγμα, ας φανταστούμε μια δασκάλα που πουλά ασκήσεις και μαθήματα σε pdf για παιδιά. Πρώτον, προσελκύει άλλους δασκάλους στο site της γράφοντας αναρτήσεις blog σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας της και τον δικό της τρόπο που έχει δημιουργήσει διδασκαλίας. Όταν οι εκπαιδευτικοί θα επισκέπτονται το site της, θα βλέπουν τρία πράγματα: 1) την ανάρτηση blog που ήρθε για να διαβάσει, 2) μια σαφή δήλωση σχετικά με το πώς βοηθά τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν καλύτερα με τους μαθητές τους και να δημιουργήσουν καλύτερα αποτελέσματα και 3) μια προσφορά για ένα δωρεάν ebook για μια αποτελεσματική μέθοδο σύνδεσης με μαθητές. ΕΑΝ οι εκπαιδευτικοί που επισκέπτονται είναι ο ιδανικός πελάτης αυτής της επιχείρησης, τότε θα ενδιαφερθούν για αυτό το δωρεάν ebook και θα χαρούν να δώσουν το email τους σε αντάλλαγμα. ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες από την επιχείρηση για περισσότερους τρόπους που μπορούν να γίνουν πιο αποτελεσματικοί εκπαιδευτικοί.

Για να ξεκινήσεις να αναπτύσσεις τη δική σου λίστα δυνητικών πελατών, ακολούθησε τα εξής βήματα:

1. Αγόρασε ή κάνε δωρεάν εγγραφή σε μια υπηρεσία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως MailerLite, MailChimp ή Active Campaign. Αυτοί οι πάροχοι σου επιτρέπουν να συλλέγεις και να αποθηκεύεις αυτόματα διευθύνσεις email εκατοντάδων ή χιλιάδων συνδρομητών και να στέλνουν αποτελεσματικά μαζικά email.

2. Δημιούργησε μια απλή φόρμα στο site σου που επιτρέπει στους επισκέπτες να εγγραφούν για περισσότερες πληροφορίες και δωρεάν πόρους για το θέμα σου.

3. Δημιούργησε έναν δωρεάν πόρο που θα είναι ελκυστικός για τον ιδανικό πελάτη σου. (Αυτό ονομάζεται "freebie")

4. Επεξεργάσου τη φόρμα στο site σου για να είναι μια προσφορά για το περιεχόμενο που δημιουργείς. Κάνε τις απαραίτητες ρυθμίσεις αυτοματισμού έτσι ώστε όταν οι επισκέπτες εισάγουν τη διεύθυνση email τους αυτόματα να λαμβάνουν πρόσβαση στο δωρεάν περιεχόμενο που δημιούργησες.

Ακόμα κι αν το site σου είναι εξαιρετικά απλό, μόλις το κάνεις αυτό, θα ξεκινήσεις να συλλέγεις αυτόματα δυνητικούς πελάτες κάθε φορά που έρχονται νέοι επισκέπτες σε αυτό. Είναι σχεδόν μαγικό, έτσι!?!?

 

Βήμα 8: Δημιούργησε κατάλληλο περιεχόμενο για να προσελκύσεις δυνητικούς πελάτες

Λοιπόν, πώς κάνεις τους ανθρώπους να επισκέπτονται το site σου; Περιεχόμενο! Κανείς δεν θα έρθει αν δεν τους δώσεις λόγο! Δημιουργώντας περιεχόμενο, όπως δημοσιεύσεις blog, βίντεο και άλλους δωρεάν πόρους και ό,τι μπορείς να δώσεις στον ιδανικό σου πελάτη για να έχει λόγο να το επισκεφτεί (και στη συνέχεια να το επισκεφθεί ξανά), μπορείς να αρχίσεις να χτίζεις μια σχέση μαζί του και μπορείς να επιδείξεις αυτό που έχεις να προσφέρεις.

Το δωρεάν περιεχόμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξεις την εμπειρία σου και να "διαφημίσεις" το προϊόν σου. Το δωρεάν περιεχόμενο μπορεί να προσελκύσει επισκεψιμότητα με δύο διαφορετικούς τρόπους: οργανικά και direct. Οργανικά σημαίνει πως οι άνθρωποι σε βρίσκουν στο διαδίκτυο μέσω μηχανών αναζήτησης. Πληκτρολογούν κάτι συγκεκριμένο και το δικό σου περιεχόμενο εμφανίζεται στις πρώτες αναζητήσεις. Direct επισκεψιμότητα είναι τα άτομα που μαθαίνουν για εσένα και αναζητούν το site σου μόνοι τους για να το επισκεφθούν. Η direct επισκεψιμότητα γενικά προέρχεται από την αλληλεπίδραση με άτομα μέσω των social media ή affiliate συνεργασίες με άλλες online επιχειρήσεις για να προσεγγίσουν το κοινό τους.

Πόσα πρέπει να δώσεις δωρεάν; Σε γενικές γραμμές, δώσε όσα περισσότερα θέλεις. Όσα περισσότερα δίνεις, τόσοι περισσότεροι άνθρωποι θα σε επιστευθούν. Θα μοιραστούν το περιεχόμενό σου και θα έχεις περισσότερη επισκεψιμότητα. Περισσότερα μέσα επισκεψιμότητας, περισσότεροι δυνητικοί πελάτες που θα θέλουν αργότερα να αγοράσουν αυτό που προσφέρεις. Όσο περισσότερο δίνεις δωρεάν, τόσα περισσότερα άτομα θα έχεις στη λίστα σου, και περισσότερες «premium» προσφορές θα μπορείς να πουλήσεις.

 

ΥΓ: για το λογιστικό κομμάτι της επιχείρησης σε συμβουλεύω να βρεις έναν κατάλληλο/ειδικό λογιστή όπου θα σε βοηθήσει να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα όπως έκανε ο δικός μου!

 

Αυτή είναι λοιπόν η διαδρομή και της δικής σου επαγγελματικής επιτυχίας!! Σου φάνηκε κάποιο από τα βήματα ποιο δύσκολο; Μοιράσου το μαζί μου κάτω στα σχόλια.

 

Κάνε όλα τα παραπάνω και εάν κάτι σε δυσκολέψει μπορείς να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μου εδώ.

 

Θέλεις βοήθεια για να αποκτήσεις μία ελεύθερη εργασία;

> Κατέβασε δωρεάν το workbook εδώ

 

Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women's θα το βρεις εδώ 
Σε περιμένω και εκεί!