Η σημασία του να είσαι συνεπής

"Αν υπάρχει ένα πράγμα που θα συμβούλευες στους ανθρώπους να κάνουν για να είναι επιτυχημένοι στο μάρκετινγκ τους στα social media, ποιο θα ήταν αυτό;"

synepeia

Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μου κάνουν κατά τη διάρκεια εκπαιδεύσεων ή mentoring. Αν και υπάρχουν εκατοντάδες πράγματα που θα μπορούσα να απαντήσω, πάντα επιμένω σε αυτή τη μοναδική αλήθεια.

Να είναι συνεπής.

Έχεις παρατηρήσει ποτέ μια σελίδα στο Facebook για μια επιχείρηση και να είδες να μην έχουν δημοσιεύσει εδώ και λίγες μέρες; Εβδομάδες; Ίσως και μήνες; Τι λέει αυτό για αυτήν την επιχείρηση;

Κάνει την επιχείρηση να φαίνεται λίγο ανοργάνωτη και όχι τόσο επαγγελματίες. Μπορείς να καταλάβεις εάν η επιχείρηση δίνει προτεραιότητα στο διαδικτυακό της μάρκετινγκ, επειδή θα δεις ξεκάθαρα μοτίβα. Μπορεί να μην δημοσιεύουν κάθε μέρα, αλλά μπορεί να δημοσιεύουν κάθε τρεις εβδομάδες ή μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας μόνο.

Είναι πάντα καλύτερο να δημοσιεύεις μια φορά την ημέρα αλλά θα ήταν καλύτερο να δημοσιεύεις όσο γίνεται πιο τακτικά και να είσαι συνεπείς, παρά να δημοσιεύεις σποραδικά. Η συνέπεια είναι το κλειδί.

 

Η συνέπεια επίσης δεν τελειώνει με τη συχνότητα της ανάρτησής σου. Περιλαμβάνει επίσης το χρόνο σου (τι ώρα της ημέρας δημοσιεύεις), τον τόνο που χρησιμοποιείς, το μήνυμα που στέλνεις και πώς αλληλεπιδράς με το κοινό σου!

 

Χρόνος: Υπάρχουν πάντα καλύτερες ώρες για ανάρτηση από κάποιες άλλες. Οι ώρες αιχμής για τη σελίδα σου μπορεί να μην είναι ίδιες με κάποιο άλλο άτομο. Εξαρτάται από το κοινό σου, ποιον προσπαθείς να προσεγγίσεις και πότε είναι συνήθως στο διαδίκτυο!

Τόνος: Θέλεις να είσαι συνεπείς στον τόνο που χρησιμοποιείς στις καταστάσεις και τις ενημερώσεις σου. Δεν θέλεις να είσαι σφιγμένη σε άλλα και χαλαρή σε κάποια άλλα. Μπερδεύει το κοινό σου και συνήθως σου κοστίζει τα πολύτιμα like!

Το μήνυμά σου: Όπως πρέπει να προσέχεις τον τόνο σου, πρέπει επίσης να παρακολουθείς το μήνυμά σου! Θέλεις να είσαι συνεπείς στις πληροφορίες που δημοσιεύεις. Αν δημοσιεύεις πχ σχετικά με νομικά ζητήματα, μην κοινοποιείς για το νεότερο τραγούδι της Πάολα που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Μείνε σταθερή στο μήνυμά σου!

Δέσμευση: Απαντάς σε κάποια σχόλια αλλά όχι σε άλλα; Απαντάς σε ερωτήσεις; Αυτά τα πράγματα έχουν σημασία για τους ακόλουθους σου. Το να είσαι συνεπείς βοηθά τους ακόλουθούς σου να γνωρίζουν πώς θα τους προσελκύσεις και σε βοηθά να δημιουργήσεις καλύτερες σχέσεις με τους πελάτες.

 

Η συνέπεια είναι το κλειδί, μην παίζεις με την τιμή του brand σου. Προετοίμασε το πλάνο σου, βάλε τους στόχους σου και ξεκίνα να δημιουργείς το περιεχόμενο σου.

Χρειάζεσαι βοήθεια για να ξεκινήσεις;

Επικοινωνήστε εδώ μαζί μου σήμερα για να μάθεις πως μπορώ να σε υποστηρίξουμε!

 

 

Χρειάζεται να δημιουργήσεις το πλάνο marketing της επιχείρησης σου;