Πώς να απαλλαγείς από την ανεργία

Ανεργία. Μια λέξη που μπορεί να πυροδοτήσει δυσάρεστες σκέψεις και ανησυχίες σε όλους μας. Είναι κάτι που αγγίζει τη ζωή του κάθε ανθρώπου και επηρεάζει την οικονομία της χώρας. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ μαζί σου μερικές συμβουλές για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου και να σπάσεις τον κύκλο της ανεργίας.

 pos na apallageis apo tin anergia

 

Κατανόηση των ριζών της ανεργίας

Για να κατανοήσεις το πρόβλημα της ανεργίας, πρέπει να καταλάβεις τις ρίζες της. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να βρεθεί άνεργος. Ορισμένοι από αυτούς είναι η οικονομική κρίση, η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα στην αγορά εργασίας, η έλλειψη επαρκούς εκπαίδευσης και ικανοτήτων, και η έλλειψη επαρκούς επαγγελματικής εμπειρίας. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις τον λόγο για τον οποίο βρίσκεσαι άνεργος, ώστε να μπορέσεις να λάβεις τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσεις την κατάστασή σου.

 

Οι ευεργετικές επιδράσεις της εργασίας από το σπίτι

Η εργασία από το σπίτι θεωρείται ως μια εναλλακτική λύση για όσους δεν μπορούν να βρουν δουλειά στην παραδοσιακή αγορά εργασίας. Αυτό το είδος της εργασίας προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως λιγότερο στρες, μεγαλύτερη ευελιξία και μία καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής. Επιπλέον, η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι πολύ πιο επικερδής από την παραδοσιακή αγορά εργασίας, καθώς μπορείς να αποφύγεις τα έξοδα μετακίνησης κ.α.

 

Ελεύθερος επαγγελματίας - μια εφικτή επιλογή για τους άνεργους

Η ελεύθερη επαγγελματική δραστηριότητα είναι μια άλλη εναλλακτική λύση για όσους δεν μπορούν να βρουν δουλειά στην παραδοσιακή αγορά εργασίας. Αυτό επιτρέπει στους εργαζομένους να είναι ανεξάρτητοι και να εργάζονται από το σπίτι τους. Επιπλέον, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να επιλέξουν τα project που θέλουν να αναλάβουν, και να επιλέξουν το πόσο χρόνο θέλουν να εργαστούν.

 

Βρες τον κλάδο σου και δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση

Για να είσαι επιτυχημένος ως ελεύθερος επαγγελματίας, πρέπει να βρεις τον κλάδο σου και να δημιουργήσεις ένα brand. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεις τον τομέα που σε ενδιαφέρει περισσότερο και να εξειδικευτείς σε αυτόν. Αν αποφασίσεις να γίνεις αρθρογράφος, για παράδειγμα, θα πρέπει να βρεις τον κλάδο που σε ενδιαφέρει, όπως η τεχνολογία ή η υγεία, και να εξειδικευτείς σε αυτόν. Επιπλέον, θα πρέπει να οικοδομήσεις ένα brand που θα αναγνωρίζεται ως αξιόπιστο και επαγγελματικό.

 

Δημιουργία του portfolio σου και προτάσεις στους πελάτες

Στη συνέχεια, θα πρέπει να οικοδομήσεις ένα portfolio και να ξεκινήσεις να στέλνεις προτάσεις στους πελάτες. Το portfolio σου θα πρέπει να περιλαμβάνει δείγματα της δουλειάς σου και τις δεξιότητές σου. Αυτό θα βοηθήσει τους πελάτες να καταλάβουν τι μπορείς να κάνεις και να δουν τις ικανότητές σου. Επιπλέον, θα πρέπει να δημιουργείς προτάσεις για τους πελάτες με σαφήνεια και να περιγράφεις τη δουλειά που μπορείς να κάνεις για αυτούς.

 

Συμβουλές για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου

Μερικοί άνθρωποι έχουν την τάση να στέλνουν αιτήσεις για κάθε δουλειά που βλέπουν, αλλά αυτό δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου. Αντί για αυτό, η πρώτη σου κίνηση θα πρέπει να είναι να καθορίσεις ποια είναι τα ενδιαφέροντα και οι δεξιότητές σου και να αναζητήσεις δουλειές που ταιριάζουν σε αυτά.
Αναζήτησε επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν και μάθε περισσότερα για αυτές. Μπορείς να ακολουθήσεις τις επιχειρήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και να ενημερωθείς για τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις. Μπορείς επίσης να συμμετάσχεις σε Networking Events και να συναντάς ανθρώπους που εργάζονται στις επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν.
Τέλος, μην ξεχνάς να κάνεις μια καλή έρευνα σχετικά με την επιχείρηση και τη θέση που σε ενδιαφέρει να διεκδικήσεις πριν στείλεις την πρόταση σου.

 

Η σημασία του δικτύου και της δημιουργίας σχέσεων

Στο σημερινό κόσμο, η δικτύωση και η δημιουργία σχέσεων είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία στην αναζήτηση εργασίας. Όταν έχεις μια καλή παρουσία, είναι πιο πιθανό να προσελκύσεις το ενδιαφέρον των εταιρειών.
Μπορείς να αξιοποιήσεις τα κοινωνικά δίκτυα για να συνδεθείς με επαγγελματίες στον τομέα σου και να επιδείξεις τις δεξιότητές σου. Επιπλέον, μπορείς να συμμετάσχεις σε ομάδες στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα που αφορούν τον τομέα σου.

 

Πόροι για να αναζητήσεις συνεργασίες

Υπάρχουν πολλοί πόροι στο διαδίκτυο που μπορούν να σε βοηθήσουν στην αναζήτηση συνεργασιών. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ιστοσελίδες όπως το Indeed και το Glassdoor για να βρεις αγγελίες.
Επιπλέον, μπορείς να αναζητήσεις στο LinkedIn και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα για δουλειές στον τομέα σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις επίσης τις ιστοσελίδες συγκεκριμένων επιχειρήσεων για να αναζητήσεις ανοιχτές θέσεις για συνεργασίες.
Εάν ενδιαφέρεσαι να πάρεις μια γεύση υπηρεσιών ως Freelancer, μπορείς να εξερευνήσεις τις ιστοσελίδες όπως το Upwork και το Fiverr.

 

Συνοπτικά – Ώρα να σπάσεις τις αλυσίδες της ανεργίας και να δημιουργήσεις τη δική σου δουλειά

Με την αναζήτηση μιας εργασίας να γίνεται δύσκολη στη σημερινή Ελλάδα, είναι σημαντικό να ακολουθήσεις μερικές συμβουλές και να χρησιμοποιήσεις τους σωστούς πόρους για να βρεις πώς να καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά των ονείρων σου.
Αναζήτησε τις επιχειρήσεις που σε ενδιαφέρουν, δημιούργησε μια καλή διαδικτυακή παρουσία και χρησιμοποίησε τους σωστούς πόρους για να βρεις τους κατάλληλους συνεργάτες για εσένα.

Εφόσον δεν μπορείς να βρεις μια συμβατική εργασία όπως την θέλεις, σκέψου καλά τη δημιουργία της δικής σου δουλειάς με τους δικούς σου όρους ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μην παραμένεις ανενεργός, αλλά σπάσε την αλυσίδα της ανεργίας και μη σταματήσεις ποτέ να εργάζεσαι για τα όνειρα σου. 

 

Θέλεις να εκπαιδευτείς για το πώς να κάνεις τις γνώσεις ή το ταλέντο σου επάγγελμα μέσα από το σπίτι; Κάνε εδώ την εγγραφή σου εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

 

Διάβασε επίσης: 

Γνώρισε τη Points Of You και πώς μπορεί να σε βοηθήσει στη προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη

Πώς να είσαι ευτυχισμένος με συνέπεια;