17 Super-Hot εξειδικευμένες θέσεις μιας Virtual Assistant

Σε αυτό το άρθρο θα σου πω για κάποιες από τις πιο Super-Hot εξειδικευμένες θέσεις (Niches) που μπορείς να έχεις ως Virtual Assistant όπου αυτή η εξειδίκευση βοηθάει να έχουμε περισσότερους πελάτες.

dimofileis eksidikeumenes theseis mias virtual assistant

Επί του παρόντος, οι περισσότερες από αυτές τις Super-Hot θέσεις (niches) περιβάλλουν κάποια μορφή marketing, ειδικά το content marketing. Όλοι οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων επιδιώκουν να προωθήσουν τις επιχειρήσεις τους και να αυξήσουν την social προσέγγισή τους αυτές τις μέρες.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις θέσεις έτσι ώστε να μπορείς να εμπνευστείς και να έχεις μία ιδέα από τους διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών που μπορείς να προσφέρεις στους πελάτες σου.

 

Social Media Manager

Μπορείς να βοηθάς τους πελάτες σου να διαχειριστούν τα social media τους. Ως διαχειριστής, ενδέχεται να μην κάνεις καν τις εργασίες εσύ. Θα μπορούσες να κατευθύνεις την VA του πελάτη σου σχετικά με το τι πρέπει να κάνει ή μπορεί να έχεις τους δικούς σου βοηθούς που θα εκτελούν τις οδηγίες σου για τις εργασίες που θα προτείνεις να γίνονται.

Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις τα πάντα μόνη σου χρησιμοποιώντας την αυτοματοποίηση. Αλλά συνολικά, θα πρέπει να γνωρίζεις να διαχειρίζεσαι όλο το μάρκετινγκ κοινωνικών μέσων, από το Α έως το Ω.

Social Platform Expert

Σου αρέσει να εργάζεσαι σε κάποια συγκεκριμένη πλατφόρμα όπως το Pinterest, το Instagram, το Twitter ή κάποια άλλη; Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτήν την τεχνογνωσία για να αναπτύξεις, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, την επιχείρηση του πελάτη σου.

Θα πρέπει να γνωρίζεις την πλατφόρμα μέσα και έξω, ώστε να μπορείς να βοηθήσεις τους πελάτες σου να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις προσπάθειες μάρκετινγκ στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Σύμβουλος Facebook Live

Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να χρησιμοποιούν το Facebook Live για να προωθήσουν την επιχείρησή τους και να επεκτείνουν την αναγνωρισιμότητά τους.

Αν ξέρεις πώς να το κάνεις, είναι κι αυτή μια από τις Super-Hot εξειδικευμένες θέσεις και μπορείς να βοηθήσεις τους πελάτες σου δίνοντάς τους συμβουλές πώς να κάνουν τα Facebook Lives αποτελεσματικά για τη δουλειά τους.

YouTube Marketing Expert

Ομοίως, εάν είσαι καλή στη δημιουργία κερδοφόρων ή δημοφιλών καναλιών στο YouTube, μπορείς να παρέχεις μερικές υπηρεσίες ως σύμβουλος.

Εναλλακτικά, ίσως θέλεις επίσης να προσφέρεις υπηρεσίες επεξεργασίας βίντεο. Οι πελάτες σου μπορούν να σου στέλνουν το ακατέργαστο υλικό τους, το οποίο θα επεξεργάζεσαι, θα τελειοποιείς και θα ανεβάζεις στο διαδίκτυο για λογαριασμό τους.

Sales Funnel Strategist

Αρκετοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων χρειάζονται να δημιουργήσουν το δικό τους Funnel. Γνωρίζεις πώς να σχεδιάζεις και να δημιουργείς αποτελεσματικά Sales Funnels; Αυτός είναι ένας θαυμάσιος τρόπος προσφοράς υπηρεσιών.

Οι υπηρεσίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό ενός Funnel, τη ρύθμιση και υλοποίηση χρησιμοποιώντας κάποια συγκεκριμένα εργαλεία ή μπορεί να συμφωνήσετε με τον πελάτη σου να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων λογισμικών όπως instapage και leadpages.

Business Consultant

Ένας σύμβουλος συνεργάζεται συνήθως με έναν συγκεκριμένο τύπο επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει να επιτύχουν έναν στόχο.

Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις να βοηθάς άλλους ανθρώπους να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση όπως η δική σου ή να τους βοηθάς να επεκταθούν με έναν νέο τρόπο. 

Θα μπορούσες επίσης να προσφέρεις υπηρεσίες project management. 

WordPress Expert

Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις με το WordPress είναι μια εξαιρετική υπηρεσία που μπορείς να προσφέρεις.

Θα μπορούσες να προσφέρεις υπηρεσίες όπως τη δημιουργία πρόσθετου λογισμικού, όπως plugins ή templates ή την προσθήκη νέων σελίδων, διαχείριση ενημερώσεων, backups και ασφάλειας.

Content Writer ή Copywriter

Ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι επιχείρηση από μόνο του, πολλές VAs προσφέρουν υπηρεσίες γύρω από τη συγγραφή περιεχομένου και κειμένων. Μια από τις πλέον Super-Hot εξειδικευμένες θέσεις.

Μπορεί να προσληφθείς για τη συγγραφή μερικών αναρτήσεων για ένα blog, περιγραφές προϊόντων ή ακόμη και να βοηθήσεις στην επεξεργασία μιας σελίδας πωλήσεων (sales page), οι οποίες απαιτούν δεξιότητες στη συγγραφή περιεχομένου και στο copywriting.

Οι συγγραφείς περιεχομένου μπορούν επίσης να προσφέρουν επεξεργασία, μορφοποίηση και βοήθεια στο SEO.

Content Marketing Strategist

Εάν είσαι καλή να βλέπεις τη συνολική μεγάλη εικόνα των πελατών σου, θα μπορούσες να γίνεις μία content marketing strategist.

Θα βοηθάς να γνωρίσουν ποιον τύπο περιεχομένου χρειάζονται, πώς να επαναχρησιμοποιούν το περιεχόμενο που έχουν και πώς να αξιοποιούν στο έπακρο το όραμά τους με το content marketing.

Facebook Ad Manager

Ακόμα μια Super-Hot εξειδικευμένη θέση κι αυτή μιας και πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, όπως coaches και product marketers, θέλουν να προβάλλουν τακτικά διαφημίσεις στο Facebook. Αυτό μπορεί να είναι μια εργασία πλήρους απασχόλησης. Απαιτεί παρακολούθηση των διαφημίσεων που δημοσιεύτηκαν, τροποποίηση, ακόμη και δημιουργία διαφημίσεων με τη βοήθεια γραφίστα.

Εάν έχεις αποδεδειγμένα αποτελέσματα από διαφημίσεις, αυτή είναι μια εξαιρετική θέση.

Launch Strategist

Θέλεις να συνεργάζεσαι με δημιουργούς ψηφιακών προϊόντων; Εάν ναι, ένας launch specialist, που χειρίζεται όλα τα λανσαρίσματα που κάνει μια επιχείρηση, έχει μεγάλη ζήτηση.

Θα βοηθούσες στη διασφάλιση πως όλες οι πτυχές ενός λανσαρίσματος έχουν ρυθμιστεί και λειτουργούν ομαλά. Θα μπορείς να καθοδηγείς τη δική σου ομάδα ή την ομάδα της επιχείρησης που συνεργάζεσαι, ανάλογα με το πώς εσύ θα επιλέξεις να λειτουργεί η δική σου επιχείρηση.

Webinar Expert

Πολλοί ιδιοκτήτες online επιχειρήσεων πραγματοποιούν τακτικά webinars για να συμβάλουν στην ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας του brand τους. Οι δημιουργοί διαδικτυακών μαθημάτων επιθυμούν επίσης να χρησιμοποιούν τα webinars για τη δημιουργία και τη διαφήμιση των μαθημάτων τους.

Εάν είσαι υπέροχη με την webinar technology, μπορείς να βοηθήσεις τους πελάτες σου να παράγουν εκπληκτικά webinars και να έχεις κι εσύ τη Super-Hot θέση σου στο επάγγελμα.

Live Event Expert

Αν έχεις περισσότερο ενθουσιασμό για τα live events, μπορείς να γίνεις μία live-event expert VA. Μπορείς να βοηθάς τους πελάτες σου να οργανώσουν τα live events τους, όπως επαγγελματικές συναντήσεις ή εκπαιδεύσεις, διασφαλίζοντας την πετυχημένη διεξαγωγή τους ακόμη και αν δεν είσαι παρούσα.

Ωστόσο, η παρουσία σου σε αυτά μπορεί να σου προσφέρει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ εργασίας από το σπίτι και της εξόδου σου στον κόσμο επίσης.

Landing Page Expert

Σήμερα, τα περισσότερα προϊόντα έχουν μία σελίδα προορισμού γνωστή και ως landing page. Συνήθως χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα λογισμικά όπως Leadpages, Thrive Pages, ή κάποιο παρόμοιο.

Εάν είσαι ειδικός σε συγκεκριμένο λογισμικό, μπορείς να βοηθήσεις τους πελάτες σου να δημιουργούν τις landing pages τους.

Αλλά μπορείς επίσης να γενικεύσεις και να εργάζεσαι με οποιοδήποτε λογισμικό εάν αναλαμβάνεις το ρόλο του συμβούλου και αφήνεις σε κάποιον άλλο να χειριστεί την τεχνολογία.

Υπεύθυνη Εξυπηρέτησης Πελατών

Μπορείς να είσαι διαχειρίστρια εξυπηρέτησης πελατών ή θα μπορούσες να παρέχεις λύσεις εξυπηρέτησης πελατών για τους πελάτες σου, όπως απαντήσεις σε συνηθισμένες ερωτήσεις ή τη διαχείριση του email τους .

Θα μπορούσες να βοηθάς στη ρύθμιση του desk software (εάν δεν το έχουν ήδη εφαρμόσει), στη συνέχεια να απαντάς στις ερωτήσεις του desk questions και να διαχειρίζεσαι διάφορα ζητήματα πελατών.

Affiliate Manager

Μια άλλη εξαιρετική θέση είναι αυτή του affiliate manager. Θα βοηθάς στη διαχείριση των συνεργατών του πελάτη σου, στην ανακάλυψη νέων ευκαιριών προώθησης προϊόντων, στη δημιουργία υλικού για να το χρησιμοποιήσουν για τη διαφήμιση των προϊόντων και στη διαχείριση προβλημάτων με τις πληρωμές κ.α.

Technology Platform Expert

Εάν είσαι καλή στη ρύθμιση και τη χρήση οποιασδήποτε τεχνολογίας που έχει ζήτηση, μπορείς να προωθήσεις τον εαυτό σου ως ειδικό σε αυτήν την τεχνολογία.

Δεν έχει σημασία αν είναι ένα shopping cart, ενός προγράμματος website builder, ένα πρόγραμμα δημιουργίας μαθημάτων ή κάτι άλλο. Εάν έχεις πραγματικά γνώση σε αυτόν τον τομέα, μπορείς να προσφέρεις αυτήν την υπηρεσία.

Παραδείγματα τεχνολογίας σε ζήτηση αυτή τη στιγμή: chatbots, live video, WordPress, Teachable, SendOwl και πολλά άλλα.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ Super-Hot θέση!

Pinterest VA / Pinterest Manager

Το Pinterest είναι μια τεράστια πηγή επισκεψιμότητας για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Οι bloggers, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και οι marketers χρησιμοποιούν αυτήν την πλατφόρμα-μηχανή αναζήτησης για να αυξήσουν το κοινό τους και να πραγματοποιήσουν πωλήσεις.

Με αυτήν τη θέση, θα ρυθμίζεις και θα βελτιστοποιείς τα προφίλ πελατών σου στο Pinterest, θα δημιουργείς εντυπωσιακά boards, θα ταξινομείς και θα προγραμματίζεις pins για μέγιστη θέαση και θα αυξάνεις στρατηγικά την παρουσία των πελατών σου.

Εάν είσαι καλή με τον σχεδιασμό και την οργάνωση, αυτό θα μπορούσε να είναι μία εργασία που πραγματικά θα απολαμβάνεις!

Κάνε κλικ εδώ για μία ολοκληρωμένη ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση στην οποία μπορείς να επενδύσεις στον εαυτό σου και να γίνεις μία εκπληκτική Pinterest Virtual Assistant.

 

Μερικές φορές κάποιες θέσεις καταλήγουν να έχουν περισσότερα έσοδα από άλλες και τυγχάνει να βιώνουν υψηλά έσοδα επειδή έχουν συνδυαστεί οι σωστές υπηρεσίες μεταξύ τους.

Λοιπόν, ποια είναι η δική σου θέση;

 

Επιπρόσθετοι πόροι:
Ψάχνεις για εκπαίδευση που θα μπορέσεις να μάθεις πώς να γίνεις Virtual Assistant (στα ελληνικά); Δες το πρόγραμμα μου εδώ.