Virtual Assistant. Η ειδικότητα για μια γυναίκα πέρα από οποιαδήποτε τάξη

Ποια ειδικότητα θα πρόσφερε περισσότερες ευκαιρίες, όταν σήμερα, τα πράγματα στους ανθρώπους, στην εργασία, στον κόσμο μας γενικότερα, για κάποιους φαίνονται ρευστά και αμφισβητήσιμα; Ευκαιρίες που θα τους έδιναν την ώθηση να ανέβουν ένα ακόμη σκαλί στην επιτυχία της επιχείρησής τους αλλά και την προσωπική επιτυχία!

Και εδώ έρχεται η απάντηση!

virtual assistant η ειδικότητα για μια γυναίκα

Είναι σημαντικό να σκέφτεσαι με έναν τρόπο που αντί να βλέπεις εμπόδια, βλέπεις ευκαιρίες!

Είναι σημαντικό να αλλάξεις "γυαλιά" και να αφήσεις περιοριστικές πεποιθήσεις που σε κρατούν στην ίδια σταθερή κατάσταση. Πεποιθήσεις που σε κρατούν πίσω από όλα αυτά που θα σε έκαναν ευτυχισμένο και επιτυχημένο άνθρωπο.

Ποια ειδικότητα είναι για μένα;

Εκεί έξω υπάρχει αφθονία και αν σκέφτεσαι αυτά που σου λείπουν δεν θα δεις ποτέ τι μπορείς να έχεις.

Τα όνειρα από μόνα τους -αν δεν μπεις στην αρένα να παλέψεις γι΄ αυτά- είναι απλά ευσεβείς πόθοι!

Μαθαίνοντας από τους καλύτερους και δημιουργώντας ένα δίκτυο από ανθρώπους ανοιχτούς στο να σε βοηθήσουν, θα είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά στην εξέλιξη και την επιτυχία!

Μετά τη νέα «κανονικότητα» η τηλεργασία ήρθε για να μείνει και πολλοί δεν είναι εξοικειωμένοι καν με την έννοια. Πολλά επαγγέλματα έκαναν άλμα στον ψηφιακό κόσμο στον οποίο και θα παραμείνουν.

Το παζλ έρχεται να συμπληρώσει η διαδικτυακή υποστήριξη! Μια ειδικότητα που έφερε στο προσκήνιο την έννοια της Virtual Assistant που πριν την πανδημία ήταν εντελώς άγνωστη. Τώρα, είναι το δεξί χέρι οποιασδήποτε επιχείρησης. Είναι το σωσίβιο, για οποιονδήποτε επαγγελματία μπαίνει στον ψηφιακό κόσμο. Είναι η οικονομική ανάσα για οποιαδήποτε γυναίκα αποφασίζει να δουλέψει από το σπίτι της δίχως να στερείται οικογένεια, παιδιά, αγαπημένα μέρη και ασχολίες.

Όλα μπορούν να γίνουν αν το επιθυμείς!  Αποκτώντας γνώσεις και δεξιότητες (skills) μπορείς να δουλέψεις από οπουδήποτε, οποτεδήποτε και να έχεις ευκαιρίες ανάπτυξης, μέσα από αυτή την ειδικότητα.

 

Εύκολα, λοιπόν, προκύπτουν ερωτήσεις και απορίες  του τύπου:

  • Τί είναι Virtual Assistant ;
  • Μπορώ να συνεργαστώ και να εμπιστευτώ κάποιον πίσω από μία οθόνη και να κάνει πράγματα προς όφελος της επιχείρησής μου;
  • Μπορώ, να εργάζομαι και να απολαμβάνω τη δουλειά μου ταυτόχρονα;
  • Μπορώ να δουλεύω και να είμαι ΕΓΩ αφεντικό του εαυτού μου?

 

Ξέρω, η απάντηση θα σε εκπλήξει !

Έχω να σου πω, όμως, πως σε μια εποχή που η πανδημία μάς έχει «γονατίσει» η τεχνολογία μάς έχει «εκτοξεύσει». Με τον covid παντού γύρω μας και με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, υπάρχουν επαγγελματίες που ζήτησαν τέτοιου είδους ειδικότητα και η κρίση αποδείχτηκε ευκαιρία! Υπάρχουν υπάλληλοι που βγήκαν σε αναγκαστική άδεια και μπήκαν δυναμικά στην online  επιχειρηματικότητα. Υπάρχουν εργαζόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους και βρήκαν την τύχη τους.

Άνθρωποι, από όλα τα μέρη τη Γης, ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω του διαδικτύου και κατάφεραν το ακατόρθωτο. Κατάφεραν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να γλυτώσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά!

Το καλύτερο όλων, όμως, είναι ότι είχαν θέληση να πετύχουν. Είχαν πείσμα και ενέργεια να πετύχουν στόχους.

Μια Virtual Assistant  από τη μία μπορεί να είναι απλά ένας τίτλος, από την άλλη είναι ένας κολοσσός φτιαγμένος για όποιον επιθυμεί να εργαστεί και να πετύχει!

 

✓ Μια Virtual Assistant θα βοηθήσει εσένα που είσαι επιχειρηματίας, στο να ασχοληθείς με τα σημαντικά της επιχείρησής σου. Θα σου βγάλει δουλειά που θα μονοπωλούσε πολύ δημιουργικό δικό σου χρόνο.

✓ Μια V.A. θα βοηθήσει εσένα που τώρα μπαίνεις στο διαδικτυακό δυναμικό και θέλεις να ενταχθείς αποτελεσματικά σε αυτό.

✓Μια Virtual Assistant θα βοηθήσει εσένα γυναίκα-μαμά να μπεις στον επαγγελματικό κόσμο χωρίς να στερηθείς τους αγαπημένους σου!

 

Εσύ επαγγελματία, που αναγκάστηκες να μειώσεις προσωπικό, θα πρέπει να πιέζεσαι χρονικά όσο ποτέ άλλοτε. Και όμως με τη βοήθεια μιας V.A. που ειδικεύεται στη γραμματειακή υποστήριξη, θα έχεις πάλι τον έλεγχο αφού θα μπουν όλα ξανά στη θέση τους. Θα έχεις σε έλεγχο τα λογιστικά σου, θα έχεις αποτελεσματική επικοινωνία με τον πελάτη/συνεργάτη σου, δεν θα χάσεις καν πελάτη. Μπορώ να σου πω, μάλιστα, ότι θα αυξήσεις το πελατολόγιό σου αφού και αυτό μπορεί να είναι στις αρμοδιότητες μιας Virtual Assistant.

Εσύ επιχειρηματία, που πιθανό να μην είχες πότε σχέση με τα social, παρά μόνο για διασκέδαση, τώρα διαπιστώνεις τη δύναμή τους. Ποιος όμως θα σε βοηθήσει; Ποιον θα εμπιστευτείς; Εδώ έρχεται το χέρι βοηθείας μιας V.A. και πίστεψέ με, θα γίνει το δεξί σου χέρι. Είναι εκείνη που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της και θα πάει την επιχείρησή σου ένα βήμα πάρα πάνω. Μια V.A. που είναι αυθεντία στο social marketing θα σε «απογειώσει».

Σκέψου ότι το κόστος μια V.A. υποστήριξης δεν πλησιάζει καν τα έξοδα μιας δια ζώσης υπαλλήλου.

 

        Μια Virtual Assistant θα είναι πάντα εκεί! Πλάι σου! Δίπλα σου! Μπροστά σου!

 

Και τώρα έρχομαι σε σένα γυναίκα, μητέρα, σύζυγο, νοικοκυρά…. βάλε όποιον άλλο τίτλο θες. Ο ρόλος σου είναι πολύπλοκος και απαιτητικός. Παρ’ όλα αυτά, τα καταφέρνεις περίφημα! Πώς θα σου φαινόταν όμως να δουλεύεις από το σπίτι σου ή από όποιο μέρος εσύ αποφασίσεις;  Χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Δίχως να χρειάζεται να προσλάβεις νταντά για τα παιδιά για να πας να δουλέψεις. Χωρίς να χρειάζεται να χάνεις στιγμές από τους αγαπημένους σου και να τρως τον χρόνο σου στα πήγαινε - έλα στη δουλειά. Πώς θα σου φαινόταν να δουλεύεις με ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες τις δικές σου και της οικογένειάς σου;

Γιατί αυτό ακριβώς θα κάνεις ως Virtual Assistant! Έχεις τον δικό σου χρόνο, τον δικό σου τόπο, τις υπηρεσίες που επιλέγεις ΕΣΥ να προσφέρεις, πελάτες που επιλέγεις ΕΣΥ να εξυπηρετήσεις, συνεργάτες που επιλέγεις ΕΣΥ να συνεργαστείς και άκου και το καλύτερο..

Κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα και αμείβεσαι γι’ αυτό!

Δεν ειναι καταπληκτικό;

Εμπνεύσου και δημιούργησε! Λάβε δράση και σκαρφάλωσε στην κορυφή!

 

Guest Post από Stella TdVa
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μήπως ψάχνεις για εκπαίδευση που θα μπορέσεις να μάθεις πώς να γίνεις Virtual Assistant (στα ελληνικά); Δες το πρόγραμμα μου εδώ.