Το παρασκήνιο μιας νέας Virtual Assistant [Συνέντευξη με Ιωάννα Γαλανάκη]

Ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα τη σειρά Το παρασκήνιο μιας νέας Virtual Assistant”, είναι ώστε συνεντεύξεις σαν και αυτή να διώξουν τους φόβους που μπορεί να έχεις και να σου δώσουν την ώθηση και την αυτοπεποίθηση ώστε να ξεκινήσεις τη δική σου επιτυχημένη καριέρα ως VA.

Εδώ συνομιλώ με την αγαπητή Ιωάννα Γαλανάκη, μαθήτριά μου.

Το παρασκήνιο μιας Virtual Assistant

Ε: Πώς πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις ως Virtual Assistant;

Έχοντας πολυετή εμπειρία ως υπάλληλος στον χώρο των επιχειρήσεων στο κομμάτι της οργάνωσης και γραμματειακής υποστήριξης και όντας μητέρα τριών παιδιών, η σωστή και έξυπνη αξιοποίηση του χρόνου ήταν το κλειδί για να πάρω την απόφαση να ξεκινήσω ως Virtual Assistant.

Οι γνώσεις που είχα ήδη αποκτήσει μέσω της παράλληλης ενασχόλησής μου με τις Online επιχειρήσεις και πιο συγκεκριμένα το Internet Marketing και το Affiliate Marketing καθώς και η διαρκής τάση που με διακατέχει στο να μαθαίνω καινούρια πράγματα και να εξελίσσομαι σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, με οδήγησαν με μαγικό τρόπο στην άμεση εκκίνηση αυτού του υπέροχου ταξιδιού.


Ε: Τι έκανες πριν γίνεις Virtual Assistant;

Πριν ξεκινήσω να ασχολούμαι ως Virtual Assistant, εργαζόμουν ως υπάλληλος σε διάφορες επιχειρήσεις κυρίως στον τομέα του τουρισμού, του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ιδιωτικής φύλαξης. Οι καθημερινές μου εργασίες είχαν να κάνουν με την οργάνωση και την διευθέτηση των ημερήσιων καθηκόντων καθώς και την επίβλεψη της σωστής ροής εργασιών και ασφάλειας της επιχείρησης.


Ε: Μίλησε μου για την εξειδικευμένη θέση σου (niche). Ποια είναι η ειδίκευση σου;

Έχοντας περάσει από διαφορετικούς τομείς, έχω επιλέξει ως εξειδίκευση μου την οργάνωση, το στήσιμο και την διαχείριση ηλεκτρονικών καταστημάτων (E-Shop), την εξυπηρέτηση πελατών μέσω τηλεφωνικού κέντρου και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (E-Mail) και την διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media).

Ειδικά στο κομμάτι των E-Shop βοηθώ τους επιχειρηματίες να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών της διαδικτυακής επιχείρησης τους με άμεσο αντίκτυπο την αύξηση του τζίρου τους.


Ε: Πώς ξεκίνησες να εργάζεσαι ως VA; Παρακολούθησες μαθήματα, διάβασες βιβλία, χρησιμοποίησες γνώσεις/δεξιότητες σου από κάποια άλλη εργασία κ.λπ.

Δεν είχα ιδέα από πού χρειάζεται να ξεκινήσω. Έτυχε να πληροφορηθώ για την εκπαίδευση της Άννας Χατζηδάκη σχετικά με το πώς να γίνεις Virtual Assistant και να αποκτήσεις τον ιδανικό σου πελάτη και πήρα την απόφαση να την ξεκινήσω. Ομολογώ πως η εκπαίδευση της Άννας με καθοδήγησε πολύ σωστά και με βοήθησε να μπορέσω να φέρω στο φως όλα τα προσόντα μου.

Συνδύασα τα βήματα που έλαβα από την εκπαίδευση της Άννας και με κάποια ακόμα σεμινάρια. Ακόμη και σήμερα, συνεχίζω να εκπαιδεύομαι, καθώς η τεχνολογία και ο διαδικτυακός κόσμος των επιχειρήσεων εξελίσσεται διαρκώς με ταχύτατους ρυθμούς.


Ε: Από την εμπειρία σου, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρίσκεις πελάτες;
Πως βρήκες τον πρώτο σου πελάτη και πόσος χρόνος χρειάστηκε;

Θεωρώ πως ο καλύτερος τρόπος να βρίσκει κάποιος πελάτες είναι μέσω της συνεχούς προβολής του στο Διαδίκτυο αλλά και δια στόματος, δημιουργώντας συνεργασίες που αναδεικνύουν την αξιοπιστία του επαγγελματία αλλά και τα αποτελέσματα που έχει φέρει στις μέχρι τώρα συνεργασίες του.

Ο πρώτος μου ιδανικός πελάτης ήρθε, ως δια μαγείας (!!), με το που ολοκλήρωσα την εκπαίδευση της Άννας. Ήρθε δηλαδή στην πιο κατάλληλη στιγμή!!!


Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι της ημέρας ως Virtual Assistant;

Όταν οι πελάτες μου στο eshop αφήνουν προσωπικά θετικά review και ο εργοδότης μου λαμβάνει ξανά και ξανά παραγγελίες.


Ε: Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι όταν δεν εργάζεσαι;

Στον ελεύθερο μου χρόνο λατρεύω να περνάω χρόνο με την οικογένεια μου και να ταξιδεύω. Παρόλα αυτά, πλέον δεν αισθάνομαι ότι εργάζομαι καθώς έχω μετατρέψει το χόμπι μου και την αγαπημένη μου ενασχόληση σε επάγγελμα.


Ε: Ποιος είναι ο αγώνας σου ως Virtual Assistant;

Θα έλεγα η συνεχής εκμάθηση, η δια βίου εκπαίδευση και η σκέψη μου στο πώς θα κάνω την ζωή του επιχειρηματία – συνεργάτη – πελάτη μου πιο εύκολη και με καλύτερα οικονομικά αποτελέσματα.


Ε: Τι θα ήθελες να γνώριζες ή να έκανες από την αρχή;

Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι που θα ήθελα να γνωρίζω από την αρχή, καθώς ό,τι χρειάζομαι έρχεται πάντα την κατάλληλη για εμένα στιγμή. Εξ’ άλλου με το που τελείωσα την εκπαίδευση της Άννας, βρήκα απευθείας τον ιδανικό μου πελάτη καθώς είχα πολύ σωστή καθοδήγηση και γνώριζα το αντικείμενο με το οποίο θέλω να ασχοληθώ.


Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποια που θέλει να γίνει Virtual Assistant;

Εάν την ενδιαφέρει πραγματικά, να παρει την απόφαση εχτές :-)


Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον ιδιοκτήτη επιχείρησης που θέλει να προσλάβει μία Virtual Assistant;

Θα συμβούλευα όλους τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να προσλάβουν μια Virtual Assistant καθώς αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο να διατηρεί έναν μόνιμο εξωτερικό συνεργάτη χωρίς να χρειάζεται να καλύπτει τα έξοδα που επιφέρει μια μόνιμη υπαλληλική σχέση για έναν εργοδότη. Ταυτόχρονα, μπορεί να αποδεσμεύσει ελεύθερο χρόνο από τις καθημερινές χρονοβόρες εργασίες και να επικεντρωθεί στις πιο σημαντικές για εκείνον και την επιχείρηση του ενασχολήσεις.


Ε: Πού μπορούμε να σε βρούμε;

Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μου www.mrsvirtual.grΣε ευχαριστώ πολύ Ιωάννα μου και σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλα όσα κάνεις!!