7 τρόποι για να βρεις τι σου αρέσει να κάνεις και να ανακαλύψεις το επάγγελμα που αγαπάς

Το να ανακαλύψεις το επάγγελμα που σου αρέσει να κάνεις μπορεί να σου ακούγεται μία πρόκληση. Επιπλέον, εάν είσαι περιτριγυρισμένη από άτομα που φαίνεται να γνωρίζουν ακριβώς τι θέλουν να κάνουν με τη ζωή τους, είναι εύκολο να αισθανθείς κάπως ανεπαρκής ή σαν να έχεις μείνει λίγο πίσω.

tropoi na anakalipseis to epaggelma pou sou aresei na kaneis

Αν νιώθεις έτσι, δεν είσαι μόνη. Πολλοί άνθρωποι δεν απολαμβάνουν τη δουλειά τους και προσπαθούν να καταλάβουν τι θέλουν να κάνουν με την καριέρα τους. Συχνά διαβάζω και από άλλους ότι είναι τυχεροί που βρήκαν αυτό που τους αρέσει να κάνουν και ότι μπορούν να ζήσουν από αυτό.

 

Πάντως το να κερδίζεις χρήματα από το επάγγελμα που αγαπάς είναι πραγματικά το πιο εκπληκτικό πράγμα!

Πάνω σε όλα αυτά λοιπόν, θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες συμβουλές μου για να σε βοηθήσω να καταλάβεις τι είναι αυτό που σου αρέσει και αγαπάς να κάνεις και να το κάνεις επάγγελμα ώστε να ζεις από αυτό.

 

1. Καθόρισε τι σε ενθουσιάζει

Όλοι έχουν πράγματα στη ζωή τους που τους ενθουσιάζουν. Υπάρχει κάποια πτυχή της δουλειάς σου που σου αρέσει; Ή μήπως έχεις ένα χόμπι εκτός εργασίας που σε ενθουσιάζει; Πιάσε ένα φύλλο χαρτί και ένα στυλό και κάτσε για 10 λεπτά για να γράψεις τα πράγματα που σε γεμίζουν με ενθουσιασμό στη ζωή σου.

 

2. Σκέψου σε τι είσαι καλή

Μπορώ να σου εγγυηθώ ότι έχεις ένα ταλέντο ή μια δεξιότητα... κάτι που είναι το φυσικό σου ταλέντο. Κρύβεις μέσα σου μία σπουδαία συγγραφέα, μαγείρισσα ή ζωγράφο; Ίσως να είσαι καλή στο να εμπνέεις τους ανθρώπους να αγοράζουν πράγματα που αξίζουν ή στην οργάνωση του σπιτιού.

Πάλι, κάτσε άλλα 10 λεπτά για να γράψεις τα πράγματα στα οποία είσαι καλή. Καθώς το κάνεις αυτό, προσπάθησε να σκεφτείς όσο μπορείς. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που είσαι καλή αλλά τα έχεις ξεχάσει. Αυτά θα μπορούσαν να αποδειχθούν το πάθος σου.

 

3. Ποιο είναι το όνειρο σου;

Εάν θα μπορούσες να έχεις οποιαδήποτε δουλειά στον κόσμο, ποια θα ήταν; Θα ήθελες να είσαι γραφίστας, σεφ, μυθιστοριογράφος, επιχειρηματίας, μηχανικός πληροφορικής κ.λπ; Συχνά, η αυτο-αμφιβολία και ο φόβος της αποτυχίας μάς κρατούν πίσω από το να ακολουθούμε τα όνειρα μας.

Γράψε τη δουλειά ή τις δουλειές των ονείρων σου, ανεξάρτητα από το πόσο μη ρεαλιστικό νομίζεις ότι μπορεί να είναι.

 

4. Εξέτασε τα θέματα που σου αρέσει να διαβάζεις σχετικά

Αν αναλύσεις τα πράγματα που διαβάζεις (ή παρακολουθείς) μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις τι επάγγελμα σε ενδιαφέρει. Έχεις ένα συγκεκριμένο περιοδικό που σου αρέσει; Τι είδους blogs διαβάζεις;

Υποθέτω ότι ορισμένα από αυτά τα θέματα συσχετίζονται με τα ενδιαφέροντα σου, χόμπι ή επιθυμίες.

Και πάλι, αυτά είναι όλα όσα πρέπει να προσθέσεις στη λίστα σου.

 

5. Ξεκίνησε να ερευνάς για το επάγγελμα που σε ενθουσιάζει

Τώρα που έχεις μια λίστα με τα πράγματα που είσαι καλή και που σε ενδιαφέρουν, επίλεξε ένα πράγμα από τη λίστα που σε κάνει να νιώθεις τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Αυτό ίσως να είναι το επάγγελμα που αναζητάς.

Αφού επιλέξεις το πρώτο υποψήφιο, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να γράψεις μια λίστα με τα πράγματα που μπορείς να κάνεις για να επεκτείνεις τις γνώσεις σου για αυτό το ενδιαφέρον και να βελτιώσεις τις ικανότητες σου.

Εάν μπορείς, σου συνιστώ να μιλάς με ανθρώπους που θεωρείς επιτυχημένους στον τομέα αυτό και να μάθεις τι μπορείς να κάνεις μέσα από αυτούς.

Λάβε υπόψη ότι, καθώς μελετάς το ενδιαφέρον σου, δεν θέλεις να περάσεις πολύ χρόνο σε αυτό το στάδιο. Οι άνθρωποι είναι τόσο επικεντρωμένοι σε αυτό το στάδιο που καίγονται πριν δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν όλα όσα έχουν μάθει.

 

6. Εφαρμογή

Μόλις τελειώσεις την έρευνά σου, έδω είναι το σημείο που γίνονται τα πράγματα πιο διασκεδαστικά. Τώρα είναι η ώρα να αρχίσεις να εφαρμόζεις αυτό που έχεις μάθει.

Αν το ενδιαφέρον σου είναι το μαγείρεμα, προσπάθησε να κάνεις ένα γευστικό γεύμα. Εάν ενδιαφέρεσαι να είσαι μυθιστοριογράφος, ξεκίνα να γράφεις ένα περίγραμμα για μια σύντομη ιστορία.

Ενώ πειραματίζεσαι, δώσε προσοχή στο πώς νιώθεις. Αισθάνεσαι ενθουσιασμένη; Θέλεις να το μοιραστείς με άλλους; Εάν απαντήσεις ναι σε αυτές τις ερωτήσεις, αυτό είναι ένα μεγάλο σημάδι ότι πλησιάζεις στην εύρεση του πάθους σου.

 

7. Επανάλαβε

Επίλεξε άλλα 3-4 ενδιαφέροντα από τη λίστα σου και επανέλαβε τα βήματα 5 και 6. Η επανάληψη αυτών των βημάτων μπορεί να σου πάρει έναν μήνα ή περισσότερο. Με την ησυχία σου, δεν υπάρχει λόγος να βιαστείς.

Αφού ολοκληρώσεις την επανάληψη για τα επιλεγμένα ενδιαφέροντά σου, ανάλυσε τον τρόπο με τον οποίο το καθένα σε έκανε να νιώθεις. Ρώτησε τον εαυτό σου ποια σε ενθουσίασαν περισσότερο. Υπάρχει τρόπος να κερδίζεις μέσα απο αυτά; Επίσης, μπορείς να δεις τον εαυτό σου να κάνει κάποια από αυτά για χρόνια;

Στη συνέχεια, επίλεξε ένα από αυτά τα ενδιαφέροντα (δύο το πολύ) και δράσε. Βάλε τους φόβους σου στην άκρη και άρχισε να δίνεις χρόνο για να εργάζεσαι πάνω σε αυτά που χρειάζεται για να οικοδομήσεις μια κερδοφόρα καριέρα από το πάθος σου.

Απόφυγε τις δικαιολογίες όπως πχ "δεν έχω τον χρόνο". Οι άνθρωποι συχνά παραπονιούνται ότι δεν έχουν τον χρόνο που χρειάζεται για να πετύχουν τους στόχους τους. Θα σου πω σε αυτό το σημείο με σκληρή αγάπη, ότι αν θέλεις να το κάνεις, θα βρεις τον χρόνο για να το κάνεις. Είναι πολύ απλό.

 

Εάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, ανακάλυψες ότι αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελες να κάνεις τελικά, τότε δοκίμασε το επόμενο πράγμα στη λίστα σου.

Η μεγαλύτερη συμβουλή μου προς εσένα σήμερα, είναι να μην φοβάσαι την αποτυχία και να μην εγκαταλείπεις. Η αποτυχία μας διδάσκει πολύτιμα μαθήματα που θα μας βοηθήσουν να πετύχουμε την επόμενη φορά! Επιπλέον, η αποτυχία δεν είναι πάντα μια ένδειξη ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουμε, αλλά ότι πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό.

 

Ακολούθησε αυτό που αγαπάς

Η επιτυχία δεν γίνεται εν μία νυκτί. Μόλις ανακαλύψεις τι θέλεις να κάνεις και να κερδίζεις καλά από αυτό, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις λίγο χρόνο πριν να είσαι σε θέση να απολαμβάνεις τους καρπούς των κόπων σου κάνοντας αποκλειστικά μόνο αυτό που αγαπάς. Το να ανακαλύψεις το πάθος σου και μετά η διάρκεια της περιόδου που θα χρειαστεί να εργάζεσαι πάνω στην οικοδόμηση της καριέρας σου και τελικά η χαρά του ότι έφτασες στο επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι ένα υπέροχο ταξίδι (θα πρέπει να απολαμβάνεις το κάθε στάδιο της διαδρομής αυτής).

Βρίσκοντας το πάθος σου για να κάνεις, αυτό που αγαπάς, επάγγελμα και να κερδίζεις χρήματα μέσα από αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο κάθε δευτερόλεπτο και κάθε προσπάθεια.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σε βοηθήσει να βρεις τον ενθουσιασμό που χρειάζεσαι και να έχεις επιτυχία στην καριέρα σου.

 

Γνωρίζεις για το επάγγελμα της Virtual Assistant, όπου μπορείς να κάνεις το ταλέντο σου επάγγελμα; Διάβασε περισσότερες πληροφορίες εδώ!

 

Θέλεις βοήθεια για να αποκτήσεις μία ελεύθερη εργασία;

> Κατέβασε δωρεάν το workbook εδώ

 

Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women's θα το βρεις εδώ.