Πώς να αυξηθεί η λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σου

Μάθε τα 5 βήματα που χρειάζεσαι για να αναπτύξεις τη λίστα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας σου ακόμα και εάν έχεις λίγο περιεχόμενο.

email marketing

Πώς λοιπόν να δημιουργήσεις αυτή τη λίστα από το μηδέν;

Το να επιτύχεις επισκεψιμότητα στο site σου είναι ένα από τα σημαντικά κομμάτια αυτού του παζλ. Το αμέσως επόμενο κομμάτι είναι αυτοί οι επισκέπτες να σου εμπιστευτούν τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλληλογραφίας τους.

Δεν χρειάζεσαι χιλιάδες προβολές. Σε αυτό που πραγματικά θα πρέπει να εστιάσεις είναι να προσελκύσεις ποιοτική επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σου και να βελτιστοποιήσεις τις στρατηγικές σου για να μετατρέψεις αυτούς τους επισκέπτες σε συνδρομητές σου.

Παρότι αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο, μπορεί να γίνει εύκολα. Σε αυτό το άρθρο μου θα δεις τις καλύτερες συμβουλές μου για να βελτιστοποιήσεις τον ιστότοπό σου και να διευρύνεις τη λίστα σου.

 

Βήμα #1 - Δημιουργία Killer περιεχομένου που λύνει ένα πρόβλημα του κοινού σου

Όταν προσπαθείς να τους προσελκύσεις όλους, είναι σαν να μην προσελκύεις κανέναν.

Η εύρεση αυτών των προβλημάτων είναι σχετικά απλή:

  • Βρες ένα κοινό που θα εξυπηρετήσεις (σκέψου μια δυνατή δεξιότητα σου)
  • Προσδιόρισε τα προβλήματά τους (είναι καλή ιδέα να ακούσεις και να μιλήσεις με το κοινό σου για να μάθεις περισσότερα για τα προβλήματα του)

Η δουλειά σου είναι να λύσεις αυτά τα προβλήματα. Το δωρεάν περιεχόμενό σου θα βοηθήσει να τα λύσει εν μέρει και φυσικά αυτό θα πρέπει να οδηγεί στις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σου που λύνουν αυτά τα προβλήματα ουσιαστικά.

Ας πάρουμε αυτή τη θέση ως παράδειγμα. Ξέρω ότι διαβάζεις αυτό το άρθρο γιατί αγωνίζεσαι να οικοδομήσεις μια λίστα με email και δυσκολεύεσαι να δημιουργήσεις νέο περιεχόμενο.

Πώς το ξέρω αυτό; Επειδή αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα για το κοινό μου. Έχω ακούσει, παρατηρήσει και έχω ρωτήσει. Αυτό βγήκε ως πρόβλημα. Και γνωρίζω πώς να το λύσω - εξ' ου και η θέση μου ως Email Marketing Expert.

 

Βήμα #2 - Δημιούργησε ένα σύστημα συλλογής για emails και χτίσε τη λίστα σου

Όλα ξεκινούν με έναν μαγνήτη που το κοινό σου δεν θα μπορεί να αντισταθεί. Τα Lead Magnets ή αλλιώς Freebies μπορεί να είναι λίγο δύσκολα να δημιουργηθούν, αλλά όταν γίνουν σωστά έχουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Το μυστικό είναι:

  • να είναι ένα ιδιαίτερα καλό Lead Magnet
  • που προσθέτει αξία στο κοινό σου
  • και αυτό λύνει γρήγορα ένα πρόβλημα

H αναβάθμιση περιεχομένου λειτουργεί επειδή επιλύει γρήγορα ένα πρόβλημα για το κοινό. Κανείς δεν θέλει να χάσει χρόνο διαβάζοντας δεκάδες άρθρα, όταν μπορεί να αποκτήσει τις ιδέες βολικά σε ένα pdf και με οδηγίες.

Όταν δημιουργείς τις δικές σου αναβαθμίσεις περιεχομένου, σκέψου πώς μπορείς να δημιουργήσεις πρόσθετη αξία στις δημοσιεύσεις σου, διευκολύνοντας τη ζωή των δυνητικών πελατών σου.

 

Βήμα #3 - Δημιούργησε μια σελίδα που μετατρέπει (Landing Page)

Πρέπει να δείξεις τα οφέλη του Lead Magnet σου, ώστε οι αναγνώστες σου να ενδιαφερθούν να εγγραφούν.

 

Βήμα #4 - Ρύθμιση παράδοσης με πάροχο υπηρεσιών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (αυτοματισμός)

Οι περισσότεροι πάροχοι κάνουν αυτό το κομμάτι παιχνιδάκι. Με μερικά κλικ, ο μαγνήτης σου θα έχει ρυθμιστεί για την παράδοση του αυτόματα. Τόσο εύκολα!

 

Βήμα #5 - Χρησιμοποίησε το Pinterest για να οδηγήσεις κυκλοφορία στον ιστότοπο σου

Πρέπει να έχεις υποθέσει ότι το Pinterest είναι ένα από τα αγαπημένα μου Social Media και ένας από τους καλύτερους τρόπους για την ανάπτυξη της λίστας σου. Αν θέλεις να μάθεις πώς να χρησιμοποιείς το Pinterest για την ανάπτυξη της επιχείρηση σου μπες στην ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση μου γι' αυτό το εργαλείο μάρκετινγκ εδώ! 

 

Σε αυτό το άρθρο, σου έδειξα πώς να αναπτύξεις τη λίστα σου με:

  • Βελτιστοποίηση του site σου για μετατροπή
  • Δημιουργία περιεχομένου που μετατρέπει
  • Δημιουργία μιας σελίδας μετατροπής

Υλοποίησε αυτές τις συμβουλές και στη δική σου online επιχείρηση για να δημιουργήσεις γρήγορα μια λίστα με email. Αλλά το σημαντικότερο, είναι πως όλη αυτή η διασικασία θα σου επιτρέψει να δημιουργήσεις ένα κοινό που θα ανοίγει και θα απαντά στα μηνύματά σου.

Ποιότητα σε ποσότητα!

Εάν δυσκολεύεσαι να υλοποιήσεις τις παραπάνω συμβουλές τότε δες εδώ πώς μπορώ να σε βοηθήσω.