Πώς να ξεκινήσεις ένα Etsy Shop {και σε λιγότερο από μία εβδομάδα}

Ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας κρατήσουν πίσω από το ξεκίνημα είναι ο χρόνος - δεν αισθανόμαστε ποτέ ότι έχουμε αρκετό από αυτόν. Ξεκινώντας ένα κατάστημα Etsy μπορεί να αισθάνεσαι λιγάκι μπερδεμένη, αλλά με το σπάσιμο του ξεκινήματος σου, σε διαχειρίσιμα κομμάτια, μπορείς να έχεις ένα κατάστημα να λειτουργεί μέσα σε λίγες μέρες!

pos na ksekiniseis ena etsy shop

Θα προσπαθήσω να σε καθοδηγήσω πώς να ξεκινήσεις ένα κατάστημα Etsy σε λιγότερο από μια εβδομάδα χωρίς να κάνεις τις εργασίες όλες μαζί, αλλά ταυτόχρονα να δημιουργήσεις ένα κατάστημα με ισχυρή βάση.

Πρώτες Κινήσεις: Ημέρα 1η

Βρες την εξειδικευμένη θέση σου και εστιάσου αποφασίζοντας ποιο είδος προϊόντος θα πουλάς. Μπορεί να αισθάνεσαι κάποιον περιορισμό και ότι σε στενεύει το ένα είδος όταν μπορείς να δημιουργήσεις πολλά, αλλά με την επιλογή μιας θέσης θα εμφανιστείς περισσότερο ως ένας επαγγελματίας για τους αγοραστές σου. Όρισε τον ιδανικό πελάτη και την αγορά-στόχο σου δημιουργώντας ένα προφίλ των ανθρώπων που θέλεις να πουλήσεις. Λάβε υπόψη αυτό όταν ορίζεις την τιμή των αντικειμένων σου, κατά τη λήψη φωτογραφιών και το marketing του brand σου.

Κατά προτίμηση επίλεξε για το κατάστημα σου να επεξεργάζεσαι τις συναλλαγές σου με PayPal. Εάν θέλεις, σε επόμενο βήμα, μπορείς να οργανωθείς με τη δημιουργία ξεχωριστού τραπεζικού λογαριασμού για τη νέα επιχείρησή σου, το οποίο θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα μακροπρόθεσμα, όταν πρόκειται για το λογιστικό κομμάτι.

Μάθε τους κανόνες του Etsy και εξοικειώσου με την ‘πολιτική του πωλητή’. Συνεχώς εξελίσσονται, αλλά μπορείς να διαβάσεις το εγχειρίδιό τους για τους πωλητές . Απόκτησε σαφήνεια σε αυτά πριν ξεκινήσεις, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να χάσεις τις πωλήσεις σου ή, χειρότερα, το κατάστημα σου.

Τέλειο Προϊόν: Ημέρα 2η

Η τιμολόγηση των αντικειμένων σου είναι μία από τις πιο απαιτητικές εργασίες για το άνοιγμα ενός καταστήματος Etsy. Σου προτείνω να διώξεις το συναίσθημα. Μόλις είσαι έτοιμη να λειτουργήσεις, θα είσαι σε θέση να μετρήσεις πώς πηγαίνει και να προσαρμόσεις τις τιμές.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις σαφείς, ποιοτικές φωτογραφίες των αντικειμένων σου, για να κάνεις πωλήσεις στο Etsy. Στην αρχή, πιθανότατα δεν θα μπορείς να μισθώσεις έναν επαγγελματία, οπότε θα χρειαστεί να εξοικειωθείς με το smartphone και τις εφαρμογές επεξεργασίας. Προσωπικά μου αρέσει η λήψη φωτογραφιών σε φυσικό φως.

Δημιούργησε μια στρατηγική αποστολής για το κατάστημα σου. Λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και το βάρος των αντικειμένων σου, αποφάσισε για ένα τυπικό μέγεθος συσκευασίας και υλικά για την προστασία του αντικειμένου σου κατά τη μεταφορά.

Το Κατάστημά Σου: Ημέρα 3η

Γράψε μια γενική περιγραφή καταχώρισης την οποία μπορείς να τροποποιείς και να χρησιμοποιείς για κάθε μία από τις καταχωρίσεις προϊόντων. Κράτα την περιγραφή στο θέμα, χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά και προσπάθησε να απαντάς σε ερωτήσεις που θα μπορούσε να σου κάνει ένας υποψήφιος αγοραστής. Να συμπεριλάβεις τις ιδιαιτερότητες του προϊόντος - το μέγεθος, το βάρος, το χρόνο ανακύκλωσης, το πώς να το φροντίσουν, κτλ!

Να σκέφτεσαι σαν αγοραστής όταν γράφεις τους Etsy τίτλους και ετικέτες σου. Συνδύασε λέξεις-κλειδιά που περιγράφουν το προϊόν σου και να συμπεριλάβεις αυτές τις φράσεις τόσο στους τίτλους όσο και στις ετικέτες σου. Απόφυγε να δώσεις ένα όνομα στο προϊόν σου που να είναι σούπερ συγκεκριμένο ή κάτι που δεν σχετίζεται - προσπάθησε να είναι γενικό!

Ο Διαχειριστής Καταστήματος (Shop Manager) είναι ο χώρος πίσω από τις σκηνές για τους πωλητές και περιλαμβάνει έναν πίνακα ελέγχου. Εκεί μπορείς να δεις ανοικτές παραγγελίες, στατιστικά στοιχεία του traffic σου και νέα μηνύματα. Συνολικά, αυτή η περιοχή είναι αρκετά φιλική προς τον χρήστη, αλλά ξόδεψε λίγο χρόνο να περιηγηθείς γύρω από τον Διαχειριστή Καταστήματος (Shop Manager) για να εξοικειωθείς με το νέο σου κατάστημα!

Έναρξη Πωλήσεων: Ημέρα 4η

Οι συνομιλίες είναι μηνύματα εντός του Etsy όπου οι αγοραστές μπορούν να σου κάνουν μια ερώτηση. Όσο πιο γρήγορα μπορείς να απαντήσεις σε ερωτήσεις, τόσο καλύτερα - η περιήγηση των χρηστών βρίσκονται ήδη στο πνεύμα του αγοραστή! Να απαντάς με θετικότητα και επαγγελματισμό σαν να ήταν ένα email. Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή "Sell on Etsy" για να απαντάς και από το κινητό σου σε συνομιλίες.

Αφού ακούσεις αυτό το πρώτο "cha-ching! Ήρθε η ώρα να πιάσεις δουλειά! Οι ανοικτές παραγγελίες σου θα εμφανίζονται στον Διαχειριστή Καταστήματος και μπορείς να εκτυπώσεις ετικέτες αποστολής απευθείας από το Etsy. Διατήρησε υψηλές προσδοκίες παρέχοντας ένα ποιοτικό προϊόν και ταχυδρομική αποστολή εντός της προθεσμίας που παρέχεις.

Συνέχισε Να Δημιουργείς: Ημέρα 5η

Όρισε στόχους και δημιούργησε σχέδια δράσης για να αναπτύξεις τη νέα σου επιχείρηση. Σκέψου που θέλεις να βρίσκεσαι σε ένα χρόνο, σπάσε τα σε τριμηνιαία (ή μηνιαία) κομμάτια και γράψε ένα σχέδιο για το πώς να συμβεί αυτό! Μου αρέσει να θέτω στόχους για τον αριθμό των λιστών, τον αριθμό των πωλήσεων, τα έσοδα και τα επόμενα βήματα μου στα social media. Να είσαι συγκεκριμένη και στους στόχους και τις στρατηγικές σου για να τους πετυχαίνεις.

Συνέχισε να φτιάχνεις και να είσαι δημιουργική. Παρατήρησε τι πωλείται περισσότερο και ανάπτυξε νέα προϊόντα παρόμοια με αυτά. Δημιούργησε μια "Συλλογή" και συνέχισε να την αυξάνεις. Με περισσότερες καταχωρίσεις, το κατάστημά σου θα είναι πιο πιθανό να βρεθεί, οπότε συνέχισε να κάνεις αυτό που ξέρεις να κάνεις καλά!

 

Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσεις, τόσο πιο γρήγορα μπορείς να αρχίσεις να έχεις το πολυπόθητο εισόδημα. Μην περιμένεις μέχρι να γίνουν τα πράγματα τέλεια, γιατί ποτέ δεν θα αισθανθείς αληθινά 100% έτοιμη. Όλοι αρχίζουμε από το μηδέν και μετά όταν αρχίσουν τα πράγματα να λειτουργούν, θα μάθεις ακριβώς τι πρέπει να αλλάξεις και να βελτιώσεις για να αναπτυχθείς.

Λοιπόν.. είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις το δικό σου κατάστημα Etsy;


Αν το περιβάλλον γραφείου πιστεύεις πως σου ταιριάζει επαγγελματικά περισσότερο και θέλεις να ξεκινήσεις να εργάζεσαι από το σπίτι ως Virtual Assistant τότε ρίξε μια ματιά στο εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα εδώ