Οδηγός έναρξης μίας Online Επιχείρησης (μέρος Γ')

Σε αυτή την ακολουθία των άρθρων μου για τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις μία online επιχείρηση σου έχω μιλήσει μέχρι στιγμής στο:

Μέρος Α' για την επιλογή αγοράς και κοινού-στόχου

Μέρος Β' για την έρευνα αγοράς για το προϊόν και την αξία του & τη στρατηγική δημιουργίας εσόδων και το βασικό Funnel.

 

odigos online epixeirisis

 

Βήμα 4: Κόστος έναρξης και ομάδα

 

Σόλο, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών

Πολλές διαδικτυακές επιχειρήσεις ξεκινούν με ένα μόνο μέλος της ομάδας (ΕΣΕΝΑ!) Και παρέχουν μια υπηρεσία. Αυτές οι επιχειρήσεις απαιτούν πολύ λίγo κεφάλαιo εκκίνησης. Εάν η επιχείρησή σου εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία, τότε μπορείς να παραλείψεις να βρεις μια ομάδα που θα πληρώνεις! (Τουλάχιστον για τώρα. Αργότερα, μπορεί να επιλέξεις να προσλάβεις βοήθεια.)

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα επιχειρήσεων όπως αυτό:

 • Υπηρεσία προγραμματισμού γευμάτων
 • Ελεύθερος προγραμματιστής εφαρμογών
 • Ανεξάρτητος συγγραφέας άρθρων
 • Life Coach
 • Πωλητής Etsy
 • Λογιστής
 • Οικογενειακός Σύμβουλος
 • Ειδικός branding
 • Στρατηγική κοινωνικών μέσων
 • Virtual Assistant
 • Affiliate blogger

 

Εκτίμησε το κόστος εκκίνησης

Ανεξάρτητα από το είδος της επιχείρησης που ξεκινάς, είναι πάντα καλή ιδέα να υπολογίσεις τουλάχιστον το κόστος έναρξης και λειτουργίας της επιχείρησής σου. Μπορεί να μην έχεις σχεδόν κανένα κόστος ή μπορεί να χρειαστείς κάποια εξωτερική βοήθεια. Είτε έτσι είτε αλλιώς, απλώς βεβαιώσου ότι γνωρίζεις τι θέλεις.

 

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα εξόδων που ίσως χρειαστεί να λάβεις υπόψη:

Υλικό (υπολογιστής, μικρόφωνο, κάμερα κ.λπ.): ______________

Λογισμικό (Photoshop, Office, Publisher, Lightroom κ.λπ.): ______________

Domain ιστότοπου: _____________

Φιλοξενία ιστότοπου: _____________

Πάροχος υπηρεσιών email / autoresponder: ____________

Λογισμικό διαχείρισης σχέσεων πελατών (CRM): ______________

Σχεδιασμός ιστότοπου: ______________

Σχεδιασμός brand / λογότυπου: ______________

Φωτογράφηση: _____________

Διαφήμιση: ____________

Βοήθεια από Ελεύθερους επαγγελματίες (σχεδιασμός, επεξεργασία, φωτογραφίες κ.λπ.): ______________

Εκπαίδευση: _____________

Business Coach: _______________

Και η λίστα συνεχίζεται βάση των αναγκών σου.

Στις περισσότερες διαδικτυακές επιχειρήσεις ΔΕΝ χρειάζεται να ξοδέψεις χρήματα για όλους αυτούς τους διαφορετικούς τομείς. Ειδικά όταν ξεκινάς για πρώτη φορά ίσως χρειαστεί να ξοδέψεις κάποια χρήματα για το site σου. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να σκεφτείς τα έξοδα που ενδέχεται να προκύψουν, έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένη.

 

Θα χρειαστείς βοήθεια; Υπαλλήλους (ή απλά ελεύθερους επαγγελματίες);

Ανάλογα με την επιχείρησή, μπορεί να είσαι σε θέση να χειριστείς τα πάντα μόνη σου ή μπορεί να χρειαστείς κάποια βοήθεια. Η συμμετοχή άλλων μελών στην ομάδα σου για να σε βοηθούν με την επιχείρησή σου μπορεί να είναι ένα σημαντικό βήμα προς την επιτυχία της εταιρείας σου.

Δημιούργησε μια λίστα με κάθε εργασία που θα πρέπει να φροντίζεις τακτικά στην επιχείρησή σου. Υπάρχουν κάποια που δεν έχεις τις ικανότητες να χειριστείς σωστά; Υπάρχουν κάποια που δεν σου αρέσουν ιδιαίτερα;

Εάν μπορείς να πάρεις βοήθεια, η προσθήκη επιπλέον μελών στην ομάδα μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναπτύξεις την επιχείρησή σου πιο ευχάριστα και αποτελεσματικά. Ενώ δεν μπορείς να "αγοράσεις χρόνο" μπορείς να αγοράσεις εργασία, πράγμα που είναι το ίδιο πράγμα.

Εάν αποφασίσεις ότι θα μπορούσες να επωφεληθείς από κάποια βοήθεια, τότε πρέπει να προσδιορίσεις εάν αυτοί οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι κατάλληλοι γι'αυτό που χρειάζεσαι.

 

Βήμα 6: Branding για τον ιδανικό πελάτη σου

Το επόμενο βήμα για να ξεκινήσεις μια επιτυχημένη online επιχείρηση είναι να προσδιορίσεις την εμφάνιση και την αίσθηση του brand σου. Η καθιέρωση φίρμας είναι εξαιρετικά σημαντική επειδή δημιουργεί την πρώτη εντύπωση που έχουν οι δυνητικοί πελάτες για την επιχείρησή σου, η οποία με τη σειρά της καθορίζει ποιους προσελκύεις ή αποκρούεις.

Υπάρχει ένας τύπος πελάτη που είναι ιδανικός για την επιχείρησή σου. Ένα είδος ατόμου με το οποίο απολαμβάνεις τη συνεργασία σας. Προσέλκυσε με επιτυχία αυτούς τους ανθρώπους και η επιχείρησή σου φυσικά θα αναπτυχθεί. Η προσέλκυση λανθασμένων ανθρώπων, από την άλλη πλευρά, θα είναι απογοητευτική.

 

Τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι κατά το σχεδιασμό του brand σου είναι:

 

1. Να σε αντιπροσωπεύει

Το brand σου σε αντιπροσωπεύει για το ποια είσαι, τι υποστηρίζεις και την αποστολή της επιχείρησης σου. Εάν δεν είναι ειλικρινές, όχι μόνο δεν θα φαίνεται γνήσιο, αλλά δεν θα σου αρέσει τόσο πολύ και θα χρειάζεσαι πιο πολύ χρόνο να πουλήσεις σε άλλους τις ιδέες σου.

2. Να μιλάει στους πελάτες σου

Σημείωσε ότι αυτό ΔΕΝ πρέπει να έρχεται σε αντίθεση με το πρώτο σημείο. Μην σχεδιάζεις το brand σου έτσι ώστε να μοιάζει με αυτό που νομίζεις ότι θέλουν να δουν οι πελάτες σου, αν δεν είναι αυτό που πραγματικά είσαι. Ωστόσο, είσαι πολύπλευρο άτομο. Έχεις ποικίλα ενδιαφέροντα, πολύπλευρη προσωπικότητά και στιλ. Δημιούργησε ένα brand που δείχνει αυτό ακριβώς και οι πελάτες σου θα το εκτιμήσουν περισσότερο. Θυμήσου, ότι θα προσελκύσεις έναν συγκεκριμένο τύπο πελάτη, οπότε βεβαιώσου ότι δείχνεις στον κόσμο αυτό που θέλεις.

3. Να είσαι συνεπής

Όποιο και αν είναι το brand που θα αποφασίσεις, διατήρησέ το με συνέπεια. Μια προσεγμένη εμφάνιση δείχνει στους πιθανούς πελάτες ότι η επιχείρησή σου είναι σταθερή, αξιόπιστη και επαγγελματική. Αυτό είναι απαραίτητο, γιατί εάν οι πελάτες δεν αισθάνονται ότι μπορούν να σε εμπιστευτούν, θα είναι σχεδόν αδύνατο να τους ζητήσεις να αγοράσουν, ακόμη και αν χρειάζονται πραγματικά αυτό που έχεις να προσφέρεις.

Το branding είναι τόσο σημαντικό για την επιτυχία οποιασδήποτε επιχείρησης, ειδικά εκείνων που υπάρχουν κυρίως στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις το brand σου από την αρχή, ώστε να μπορείς να αρχίσεις να αναπτύσσεις μια σχέση με το κοινό σου. Πρέπει να εμφανίζονται με το ίδιο πρόσωπο και το ίδιο μήνυμα κάθε φορά, ώστε να μπορούν να σε γνωρίσουν και να μάθουν να σε εμπιστεύονται.

 

Συνεχίζεται...

 

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να διαφημίσεις την επιχείρηση σου;

> Κατέβασε δωρεάν το Market Your Business εδώ

 

Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women's θα το βρεις εδώ