Ονειρεύεσαι να αποκτήσεις μία δική σου επιχείρηση; Είμαι σίγουρη πως αυτό που σε κρατάει πίσω είναι η έλλειψη γνώσης του τι χρειάζεται να κάνεις για να ξεκινήσεις.
Αυτός ο οδηγός θα σου λύσει αυτό το πρόβλημα! Δεν θα είναι πλέον μία μπερδεμένη επιθυμία. Αλλά, θα καταλάβεις ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να κάνεις για να μετατρέψεις το όνειρό σου σε μια επιτυχημένη πραγματικότητα.
Σημείωση:
Θα βρείς αυτόν τον οδηγό βοηθητικό εάν η επιχείρησή σου είναι στα αρχικά της στάδια και προσπαθείς απλώς να καταλάβεις τι δεν κάνεις καλά, ή ακόμα και εάν την ονειρευόσουν μόνο και δεν έχεις κάνει κανένα βήμα.
Σε αυτή την ακολουθία των άρθρων μου, θα βρείς τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τους περισσότερους τύπους επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν online. Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, η εκτέλεση των βημάτων με τη σειρά που θα παρουσιαστούν θα ήταν η ιδανική.
Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ευελιξία και κανένας «σωστός» τρόπος που πρέπει να ακολουθηθεί. Πολλοί επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες επιχειρήσεις με οποιαδήποτε σειρά.
Βήμα 1: Επίλεξε Αγορά και κοινό-στόχο
Πώς θα βοηθάει την επιχείρησή σου;
Εάν έχεις ήδη υπόψη σου ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, η απάντηση σε αυτή την ερώτηση μπορεί να είναι προφανής. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη.
Πρώτον, σε ποια αγορά θα βρίσκεσαι; Λογιστική, έλεγχος βάρους, προγραμματισμός υπολογιστών, διδασκαλία τέχνης κ.λπ.
Ποιο είναι το κοινό-στόχος σου: Για παράδειγμα, εάν είσαι λογιστής, θα συνεργάζεσαι με νεοσύστατες επιχειρήσεις, μεγάλες εταιρείες ή οικογενειακές; Μπορείς να γίνεις ακόμη πιο συγκεκριμένη σε αυτό! Ίσως είσαι λογιστής για καταστήματα λιανικής, ή για σχολεία.
Μόλις προσδιορίσεις πώς θα βοηθάς, πήγαινε στα δημογραφικά στοιχεία αυτού του κοινού: Αυτό περιλαμβάνει την ηλικία, το φύλο, την τοποθεσία, την οικογενειακή κατάσταση, τα παιδιά, το εισόδημα, τα ενδιαφέροντα και τους φόβους / επιθυμίες του μέσου ατόμου στο κοινό-στόχο σου.
Εάν δεν γνωρίζεις ακόμα τι θα πουλάς, δεν πειράζει! Όλοι ξεκινούν από κάπου, είναι πολύ καλύτερο να ξεκινήσεις με το πώς θέλεις να βοηθήσεις. Μόλις καταλάβεις αυτό, τότε θα μπορείς να καθορίσεις και τι χρειάζονται. Εάν προσπαθήσεις να το κάνεις με τον άλλο τρόπο (να ξεκινήσεις με ένα προϊόν και, στη συνέχεια, να προσπαθήσεις να βρείς ένα κοινό), ενδέχεται να ανακαλύψεις ότι ίσως και κανένας να μην χρειάζεται πραγματικά αυτό που προσπαθείς να πουλήσεις.
Λοιπόν, ξεκίνησε με αυτό. Πώς θέλεις να βοηθήσεις; Με ποιους θα σου άρεσε να δουλεύεις; Ποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη γνώση που έχεις ήδη;
Μην ανησυχείς πολύ για το πώς θα μπορείς να βοηθήσεις τους ανθρώπους. Είσαι ένα έξυπνο άτομο που μπορεί να βρει λύσεις για οποιαδήποτε ομάδα με την οποία θέλεις να εργάζεσαι. Κάθε αγορά έχει προβλήματα και πολλοί άνθρωποι θα χαρούν να πληρώσουν για μια λύση στα προβλήματά τους.
Φυσικά, υπάρχουν σίγουρα ορισμένες αγορές που θα ήταν ευκολότερες από άλλες. Περισσότεροι τεχνικοί τομείς τείνουν να έχουν πιο περίπλοκα ζητήματα που μπορεί να απαιτούν περισσότερο χρόνο για να καταφέρεις να επιλύσεις. Έτσι, καθώς σκέφτεσαι για το πώς θα βοηθάς, έχε υπόψη και ποια προβλήματα μπορείς να είσαι σε θέση να λύσεις για αυτήν την ομάδα.
Δράσε!
Δημιούργησε δύο λίστες
Οι δεξιότητες σου:
Τα ενδιαφέροντα σου:
Παράδειγμα:
Οι δεξιότητές μου: Μαγειρική, γράψιμο, φροντίδα παιδιών, social media, μάρκετινγκ, εξυπηρέτηση πελατών
Τα ενδιαφέροντά μου: Γυμναστήριο, ταινίες, μυθιστορήματα μυστηρίου, αρτοποιήματα, πεζοπορία
Πώς μπορούν να συνδυαστούν οι λίστες σου; Με τις λίστες του παραδείγματος, ο συνδυασμός μπορεί να είναι: υγιεινή μαγειρική, κριτική στα social media για ταινίες, βοήθεια στους ανθρώπους να βάλουν το περπάτημα στη ζωή τους ή αρθογραφία για οποιοδήποτε από τα ενδιαφέροντα.
Μόλις βρείς τον συνδυασμό (όπου οι δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου μπορούν να συνδεθούν), προσδιόρισε ποιες από αυτές τις «βιομηχανίες» είναι πιο ελκυστικές για εσένα και ποια θα ήταν η πιο εύκολη για εσένα. Για παράδειγμα, η κριτική στα social media για συγγραφείς μυθιστορημάτων μυστηρίου μπορεί να είναι λίγο δύσκολο. Ωστόσο, η διδασκαλία των μαμάδων για υγιεινή μαγειρική για τα παιδιά τους μπορεί να είναι πολύ καλή.
Αφού ολοκληρώσεις αυτά τα βήματα της επιλογής του κλάδου, στη συνέχεια, προχώρα στα δημογραφικά στοιχεία (όπως σου τα αναφέρω παραπάνω). Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα βοηθήσεις; Δημιούργησε το προφίλ του ιδανικού πελάτη σου.
Κάνε την παραπάνω άσκηση και εάν κάτι σε δυσκολέψει έλα σε επικοινωνία μαζί μου εδώ.
Θα βρεις το δεύτερο μέρος του οδηγού εδώ
Θέλεις βοήθεια για να αποκτήσεις μία ελεύθερη εργασία;
> Κατέβασε δωρεάν το workbook εδώ
Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women's θα το βρεις εδώ