Οδηγός έναρξης μίας Online Επιχείρησης (μέρος Β')

Σε αυτή την ακολουθία των άρθρων μου, θα βρείς τα βασικά βήματα που πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τους περισσότερους τύπους επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργήσουν online.

Θα βρεις το πρώτο μέρος του οδηγού εδώ.

enarksi online epixeirisis meros b

 

Βήμα 2: Έρευνα αγοράς για το προϊόν και την αξία του

Τώρα που γνωρίζεις ποιους θέλεις να βοηθήσεις, το επόμενο βήμα είναι να μάθεις πώς θα τους βοηθήσεις. Μην προσπαθείς απλώς να σκεφτείς την απάντηση σε αυτήν την ερώτηση! Ρώτα άτομα που είναι πραγματικά το κοινό-στόχος σου.

Πώς; Λοιπόν, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνεις, αλλά ο ευκολότερος είναι γενικά τα φόρουμ ή διαδικτυακές ομάδες (όπως στο Facebook). Μπορείς γενικά να συμμετάσχεις σε αυτές τις ομάδες αρκετά εύκολα. Μόλις γίνεις μέλος, μπορείς είτε να δημοσιεύσεις μια γενική ερώτηση στην ομάδα είτε να στείλεις ιδιωτικά μηνύματα σε πολλά από τα μέλη.

Όσο πιο συγκεκριμένες είναι οι ερευνητικές σου ερωτήσεις, τόσο καλύτερη απάντηση θα λάβεις. Μην πεις, "Ποιος είναι ο μεγαλύτερος αγώνας σου ως μητέρα;" Πολύ καλύτερα θα ήταν: «Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός τα παιδιά σου να τρώνε υγιεινά τρόφιμα; Ποια η δυσκολία σε αυτό; "

Μην κάνεις ναι / όχι ερωτήσεις ("Πιστεύεις ότι ξοδεύεις πάρα πολλά χρήματα για υπηρεσίες τήρησης βιβλίων στην επιχείρησή σου;") επειδή δεν θα μάθεις πολλά από τις απαντήσεις.

Ακολουθούν μερικά ακόμη παραδείγματα καλών ερωτήσεων για να θέσεις σε ένα κοινό-στόχο:

  • Ποια είναι τα τρία κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το ιστολόγιό σου;
  • Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πιο δύσκολο μέρος της απώλειας βάρους;
  • Τι θα διευκόλυνε το μάρκετινγκ της επιχείρησής σου; Ένα μάθημα που σου διδάσκει πώς να δημιουργείς την στρατηγική σου, έναν VA μάρκετινγκ που θα το κάνει για εσένα ή ένα εργαλείο που σε βοηθά να το κάνεις πιο αποτελεσματικά;
  • Ως πάροχος παιδικής μέριμνας, ποια είναι τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με τους γονείς των παιδιών που παρακολουθείς;

Ξεκίνα με μερικές, ευρείες ερωτήσεις για διαφορετικά θέματα. Για παράδειγμα, εάν οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίου είναι το κοινό-στόχος σου, ρώτα τους για προβλήματα με τους πελάτες, τις διαφημίσεις και το απόθεμα. Εναλλακτικά, εάν η ικανότητά σου είναι να μαγειρεύεις, μπορείς να ρωτήσεις διαφορετικές ομάδες (μαμάδες στο σπίτι, εργαζόμενες μητέρες, ανύπαντρες μητέρες, μονογονείς μπαμπάδες, επαγγελματίες υγείας κ.λπ.) για διαφορετικούς αγώνες μαγειρικής που αντιμετωπίζουν.

Υποβάλλοντας διαφορετικές ερωτήσεις, θα μπορείς να συγκρίνεις ποιες έχουν τη μεγαλύτερη ανταπόκριση. Αυτό θα σου δώσει μια ιδέα για το ποια είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα με τα οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα.

Συνέχισε με μερικές ακόμη ερωτήσεις που σχετίζονται με όποια ερώτηση ήταν η πιο δημοφιλής. Μάθε περισσότερα για αυτό το συγκεκριμένο πρόβλημα και τι έχουν ήδη προσπαθήσει να κάνουν για να το λύσουν. Στην ιδανική περίπτωση, αναζητάς το ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα που οι άνθρωποι ξοδεύουν χρήματα προσπαθώντας να διορθώσουν και διαθέσιμες λύσεις που δεν λειτουργούν (ή τουλάχιστον, δεν είναι αρκετά καλές).

Μόλις ολοκληρώσεις την έρευνά σου, θα πρέπει να έχεις αρκετές πληροφορίες για να καταλάβεις ποιο θα πρέπει να είναι το προϊόν / η υπηρεσία σου. Βασικά, είναι αυτό που θα λύσει με επιτυχία ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κοινού σου (είτε καλύτερα, ευκολότερα, είτε φθηνότερα από τις άλλες επιλογές που έχουν αυτήν τη στιγμή).

Διευκρίνισε τη μοναδική πρόταση πώλησης: Γιατί η λύση σου είναι ανώτερη από τις εναλλακτικές λύσεις;

Δημιούργησε την πρόταση αξίας. Αυτή είναι μια εξήγηση 2 - 4 προτάσεων για το τι προσφέρεις, πώς θα βελτιώσει τη ζωή των πελατών σου και πώς είναι ανώτερο από τις εναλλακτικές λύσεις.

Παράδειγμα πρότασης αξίας:
«Βοηθάω τις τεχνολογικές εταιρείες που λανσάρουν ένα σημαντικό νέο προϊόν στην αγορά – και χρειάζονται για να επιτύχουν την πρόβλεψη πωλήσεων. Βοηθάω τους πελάτες που βρίσκονται στο συχνό μειονέκτημα μεταξύ μάρκετινγκ και πωλήσεων. Ως αποτέλεσμα, είναι σε θέση να επιτύχουν πιο εύκολα τους προβλεπόμενους στόχους πωλήσεων και να μειώσουν σημαντικά τον χρόνο εργασίας σε σχέση με το κέρδος. "

 

Βήμα 3: Γράψε στρατηγική δημιουργίας εσόδων και το βασικό funnel

Στρατηγική δημιουργίας εσόδων

Πώς θα κερδίζει η επιχείρηση σου χρήματα; Πώληση προϊόντων, πώληση υπηρεσιών, προώθηση προϊόντων affiliate, διαφήμιση, παροχή συμβουλών ...
Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τρόποι για να κερδίζεις χρήματα στο διαδίκτυο και καθένας από αυτούς έχει μοναδικά πλεονεκτήματα και προκλήσεις. Πολλές επιχειρήσεις δημιουργούν έσοδα με περισσότερους από έναν τρόπους (για παράδειγμα, πουλώντας μια υπηρεσία και προωθώντας επίσης ένα συνεργαζόμενο προϊόν ή προσφέροντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης).

Γράψε μια περίληψη για το τι θα πληρώνουν οι πελάτες σου, συμπεριέλαβε τις λεπτομέρειες κάθε προσφοράς, το κόστος σου και την τιμή πώλησης. Εάν η επιχείρησή σου θα δημιουργεί έσοδα με περισσότερους από έναν τρόπους, φρόντισε να καταγράψεις κάθε προσφορά σου.

Funnel

Ενώ τα funnel μπορούν να είναι εξαιρετικά περίπλοκα, η βασική ιδέα είναι απλώς μια περιγραφή του τρόπου με τον οποίο το κοινό σου μετατρέπεται σε πελάτες που πληρώνουν. Πώς ακούσανε αρχικά για εσένα, τι τους προσελκύει να μάθουν περισσότερα, πώς τους κάνεις να αγοράζουν;

Για παράδειγμα, οι πελάτες θα μπορούσαν να ακούσουν για εσένα από στόμα σε στόμα, στη συνέχεια να διαβάσουν τα άρθρα του ιστολογίου σου (τα οποία τους κάνουν να σε βλέπουν ως ειδικό), να δουν στον ιστότοπό σου ότι προσφέρεις υπηρεσίες και στη συνέχεια να αποφασίσουν να σε προσλάβουν όταν φυσικά υπάρχει ανάγκη. Αυτό θα ήταν απολύτως το πιο απλό, πιο οργανικό είδος funnel.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προσθέσεις σε αυτό το funnel για να το κάνεις πιο αποτελεσματικό και να παράγεις περισσότερα αποτελέσματα. Αντί να βασίζεσαι αποκλειστικά στο στόμα με στόμα, θα μπορούσες να διαφημιστείς (και υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές για το πώς να το κάνεις). Θα μπορούσες να παρουσιάσεις μαρτυρίες στον ιστότοπό σου για να αυξήσεις την αξιοπιστία σου. Θα μπορούσες να προσφέρεις δωρεάν πόρους σε αντάλλαγμα για τις διευθύνσεις email των επισκεπτών σου. Θα μπορούσες να στείλεις στους υποψήφιους μια σειρά email που έχουν σχεδιαστεί για την πώληση. Οι δυνατότητες είναι πραγματικά ατελείωτες!

Δεν χρειάζεται να δημιουργήσεις τώρα όλα τα στοιχεία του funnel σου (αναρτήσεις στο blog, μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, διαφημίσεις κ.λπ.), αλλά θα πρέπει να δημιουργήσεις μια περίληψη για το πώς θα συνεργαστούν όλα αυτά για να προσελκύσουν πελάτες. Διατήρησέ το απλό και αποτελεσματικό. Μην προσθέτεις περιττά βήματα μόνο για να το κάνεις φανταχτερό. Επικεντρώσου σε αυτό που θα προσφέρει πραγματικά αξία και θα δημιουργήσει αποτελέσματα.

Δεν είσαι βέβαιη/ος εάν πρέπει να δώσεις στους πελάτες σου κάτι δωρεάν ή εάν πρέπει να το χρεώσεις; Σε περίπτωση αμφιβολίας, δώσε περισσότερα. «Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει κάθε συγγραφέας είναι η ανωνυμία.» Αυτό ισχύει και για τις επιχειρήσεις. Μείνε στο να καθιερώσεις τον εαυτό σου ως αξιόπιστο και έμπειρο στον τομέα σου και πες στους ανθρώπους ότι αυτό που έχεις να προσφέρεις είναι πραγματικά πολύτιμο: αυτός είναι ο πραγματικός σου αγώνας. Οτιδήποτε μπορείς να κάνεις για να δείξεις την αξία σου και να μεγαλώσει το όνομά σου εκεί έξω, αυτό είναι πολύτιμο για εσένα.

 

Αυτά για σήμερα! Κάνε τα παραπάνω βήματα μέχρι τη συνέχεια του οδηγού στο επόμενο άρθρο.

 

Θα βρεις το τρίτο μέρος του οδηγού εδώ

 

Θέλεις να μάθεις πως μπορείς να διαφημίσεις την επιχείρηση σου;

> Κατέβασε δωρεάν το Market Your Business εδώ

 

Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women's θα το βρεις εδώ