Πώς να βρεις το στοιχείο σου

'Ο όρος στοιχείο χρησιμοποιείται για να περιγραφτεί το μέρος όπου συνδέονται όλα τα πράγματα που αγαπάμε να κάνουμε και στα οποία είμαστε καλοί.'

pos na vreis to stoixeio sou

Είμαι fan της δια βίου μάθησης και πού είναι το καλύτερο μέρος για να μάθει κάποιος πώς να βρεί το στοιχείο του; Φυσικά σε σχετικά βιβλία που βοηθάνε πάνω σε αυτό το κομμάτι!

Οπότε σήμερα μοιράζομαι μαζί σου ένα από τα βιβλία που έχω στη λίστα μου για ανάγνωση που μπορεί να βοηθήσει και στο δικό σου ταξίδι της εύρεσης του στοιχείου σου.

 

Συμβουλές που πρέπει να θυμάσαι όταν ξεκινάς αυτό το ταξίδι

Νομίζω ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι όταν ξεκινάς την αναζήτηση για να βρείς το στοιχείο σου ή οποιοδήποτε προσωπικό ταξίδι ανάπτυξης, είναι να είσαι ευγενική/ός με τον εαυτό σου .

Πιθανότατα να πρέπει να δοκιμάσεις πολλά διαφορετικά πράγματα και μερικά από αυτά μπορεί να μην σου ταιριάξουν. Όμως, αυτό δεν θα πρέπει να σε επηρεάσει! Έχω χάσει τον αριθμό των πραγμάτων που δοκίμασα στις προσπάθειές μου να βρω αυτό που πραγματικά αγαπώ να κάνω.

Μερικοί άνθρωποι ανακαλύπτουν πολύ γρήγορα αυτό που αγαπούν και μερικοί δεν το μαθαίνουν ποτέ γιατί δεν σκέφτηκαν ποτέ να το αναζητήσουν.

Συνήθιζα να απογοητεύομαι, γιατί πίστευα πως τίποτα δεν μου ταίριαζε. Όμως πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν καταλάβουμε πως αυτό που κάνουμε δεν μας αρέσει, πως πρέπει να το αφήσουμε και να προχωρήσουμε στο επόμενο. Αυτό δεν είναι πάντα μια εύκολη απόφαση.

Θυμήσου ότι δεν είναι αποτυχία το να προχωράς σε κάτι νέο που σου αρέσει περισσότερο.

Πρέπει επίσης να θυμάσαι ότι ακόμα και όταν βρείς το στοιχείο σου, θα συνεχίσουν να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν είναι πάντα με ηλιοφάνεια και με ουράνιο τόξο ακόμα και όταν βρίσκεις αυτό το μαγικό πράγμα που αιχμαλωτίζει την καρδιά σου.

Υπενθυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου «Τίποτα πραγματικά καλό δεν γίνεται χωρίς συνεχόμενη προσπάθεια».

Όλα έρχονται με μια πρόκληση. Πρέπει να αποφασίσεις λοιπόν ποιες προκλήσεις θέλεις να αντιμετωπίσεις.
Τα νέα πάθη έρχονται επίσης με μια, συχνά απότομη, καμπύλη εκπαίδευσης. Θα υπάρξουν ημέρες όπου θα τις λατρεύεις και ημέρες που θα αγωνίζεσαι.

 

Πώς ξέρεις πότε είναι η στιγμή  να αφήσεις αυτό που κάνεις ή να συνεχίσεις να παλεύεις γι'αυτό;

Όταν τα κάτω υπερτερούν από τα πάνω. Νιώθεις ενθουσιασμένη/ος για αυτό που κάνεις; Συνολικά, νιώθεις περισσότερη ικανοποίηση και χαρά από ό,τι άγχος, ενόχληση ή απογοήτευση;

Επίσης, εάν τα μειονεκτήματα ξεπερνούν τα πλεονεκτήματα, ίσως πρέπει να προχωρήσεις σε κάτι νέο. Μην το σκέφτεσαι ως ήττα, σκέψου ότι ανοίγεις δρόμο για να βρείς αυτό που πραγματικά αγαπάς να κάνεις.

 

Το βιβλίο που σου προτείνω:

Βρες το στοιχείο σου

vres to stoixeio sou

Γραμμένο από έναν εκ των κορυφαίων στοχαστών και ομιλητών στον κόσμο γύρω από τη δημιουργικότητα, την αυτοπραγμάτωση και την επιτυχία, το "Βρες το Στοιχείο σου" αναφέρεται στο σημείο όπου το φυσικό ταλέντο συναντά το προσωπικό πάθος. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν στο στοιχείο τους, νιώθουν πως είναι πραγματικά ο εαυτός τους, έχουν κίνητρο και πετυχαίνουν την κορυφαία επίδοσή τους.

Διερευνά τα συστατικά ενός νέου πλαισίου ιδεών: τη διαφορετικότητα της ευφυΐας, τη δύναμη της φαντασίας και της δημιουργικότητας, και τη σημασία της αφοσίωσης και της πίστης στις ικανότητές μας. Με καυστικό χιούμορ, ο Ken Robinson μελετά τις συνθήκες που μας επιτρέπουν να βρεθούμε στο Στοιχείο μας, αλλά και όσες δυσκολεύουν την πιθανότητα αυτή. Μας δείχνει ότι η ηλικία και το είδος του επαγγέλματος δεν αποτελούν εμπόδια και πως, από τη στιγμή που θα βρούμε τον δρόμο μας, μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους να το κάνουν.

 

Σου εύχομαι ό, τι καλύτερο με την αναζήτησή σου.

Θα ήθελα πολύ να μοιραστείς τις σκέψεις σου για αυτό το βιβλίο που σου προτείνω κάτω στα σχόλια.