Το παρασκήνιο μιας νέας Virtual Assistant [Συνέντευξη με Κατερίνα Τσαμπά]

Μπορείς να μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλουν. Γι 'αυτό δημιούργησα τη σειρά “Το παρασκήνιο μιας νέας Virtual Assistant”. Ελπίζω αυτές οι συνεντεύξεις να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις τη δική σου επιτυχημένη καριέρα ως VA!

synenteuksi me katerina tsampa

Σήμερα παίρνω συνέντευξη από τo πολυ-εργαλείο μου Κατερίνα Τσαμπά.

Η Κατερίνα είναι η πρώτη που μπήκε στο Chatzidaki Team, γνωρίζω πως έχω δίπλα μου το άτομο που θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μου δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Διάβασε παρακάτω πώς ξεκίνησε, τι τη δυσκόλεψε και πολλά άλλα!

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ VA ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΑΜΠΑ

 

Ε: Πώς πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις ως Virtual Assistant;  
Πολύ ξαφνικά κι απρόοπτα. Το καλοκαίρι και μάλιστα στη διάρκεια των διακοπών μας, μου έστειλε μήνυμα η Άννα Χατζηδάκη ότι χρειάζεται βοηθό και μήπως ενδιαφερόμουν. Εννοείται ότι είπα ΝΑΙ κατευθείαν. Οι λόγοι ήταν πολλοί. Για το συγκεκριμένο timing ήταν ακριβώς  ό,τι χρειαζόμουν μιας και ήθελα να εργαστώ και μάλιστα από το σπίτι!! 
Όταν ξεκίνησα όμως, δεν γνώριζα ακριβώς τι μπορεί να κάνει μια VA. Διαπιστώνοντάς το στη συνέχεια ,μου άρεσε πολύ κι έτσι αποφάσισα να το συνεχίσω και να το επεκτείνω.


 
Ε: Τι έκανες πριν γίνεις Virtual Assistant;  
Ήμουν στο ελεύθερο επάγγελμα και εργαζόμουν ως λογίστρια με δικό μου γραφείο. Είχα όμως πολλά χρόνια που αγκομαχούσα κυριολεκτικά. Δεν μου άρεσε πλέον αυτό το κομμάτι της δουλειάς (τα λογιστικά για επιχειρήσεις), είχα γεννήσει ήδη την κόρη μου και δεν ήξερα πώς να κάνω το βήμα της αλλαγής. Και μετά, ήρθε η Άννα. :) 


 
Ε: Μίλησέ μου για την εξειδικευμένη θέση σου (niche). Ποια είναι η ειδίκευσή σου;  
Αυτό που μου αρέσει και αγαπώ πραγματικά, είναι η δημιουργία και επιμέλεια περιεχομένου. Από άρθρα/κείμενα μέχρι περιεχόμενο site, newsletter, βιβλίων παντός τύπου.


 
Ε: Πώς ξεκίνησες να εργάζεσαι ως VA; Παρακολούθησες μαθήματα, διάβασες βιβλία, χρησιμοποίησες γνώσεις/δεξιότητές σου από κάποια άλλη εργασία κ.λπ.  
Η αρχή έγινε όπως την περιέγραψα παραπάνω, αλλά σχεδόν αμέσως ξεκίνησα την έρευνα στα άδυτα του διαδικτύου. Και εκεί ανοίχτηκε, κυριολεκτικά, ένας ολόκληρος κόσμος μπροστά μου. Έμπαινα όλο και πιο βαθιά στο κομμάτι social media marketing, e mail marketing και γενικότερα στο πώς να παράσχεις υπηρεσίες VA. Πολύ σύντομα ξεκίνησα το εξαιρετικό εκπαιδευτικό της Άννας, αφού πρώτα είχα διαβάσει το e book της "Γίνε Virtual Assistant - Τα 10 βήματα για να κάνεις το ταλέντο σου επάγγελμα".


 
Ε: Από την εμπειρία σου, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρίσκεις πελάτες; Πώς βρήκες τον πρώτο σου πελάτη και πόσος χρόνος χρειάστηκε;  
Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που πρέπει όλες να κάνουμε είναι να χτίσουμε την εικόνα μας στο διαδίκτυο. Εγώ για παράδειγμα είχα ξεκινήσει δειλά δειλά να το κάνω στο προσωπικό μου προφίλ, πιο στοχευμένα και πλέον με τη νέα μου ιδιότητα. Αρχές Δεκεμβρίου 2020 έφτιαξα την επαγγελματική μου σελίδα στο Facebook την οποία με το που δημοσίευσα, μου κάνανε 4 προτάσεις συνεργασίας. Η πρώτη μου νέα πελάτισσα ξεκίνησε με τη νέα χρόνια :)
 
 
Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι της ημέρας ως Virtual Assistant;

Η δημιουργία περιεχομένου και η έρευνα. Μου αρέσει πολύ να γράφω κείμενα αλλά και άρθρα. Η έρευνα χρειάζεται πολύ συχνά. Μαθαίνεις πολλά και γίνεσαι ολοένα και καλύτερη με αυτήν.

Ε: Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι όταν δεν εργάζεσαι;
Με την κόρη μου και να ψάχνω DIY δραστηριότητες γι αυτήν, καθώς και να τις φτιάχνω. Περιμένω πώς και πως να έρθει η στιγμή που θα κατασκευάζουμε μαζί με τη μικρή μου αυτά που θα βρίσκω. 


Ε: Ποιος είναι ο αγώνας σου ως Virtual Assistant;

Να έχω ευχαριστημένους και χαρούμενους πελάτες. Η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση είναι να μου λένε πόσο χαρούμενοι είναι από τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας. 

 

Ε: Τι θα ήθελες να γνώριζες ή να έκανες από την αρχή;

Θα ήθελα να ξεκινούσα νωρίτερα όλη αυτή την έρευνα που έχω κάνει μέχρι στιγμής. Η πληροφόρηση είναι τόσο μεγάλη που θα ήθελα να είχα ξεκινήσει νωρίτερα. Αλλά, φυσικά, ποτέ δεν είναι αργά και προχωράω με αμείωτο ενθουσιασμό! 

 

Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποια που θέλει να γίνει Virtual Assistant;

Να μην το σκέφτεται άλλο και να το προχωρήσει. Η ικανοποίηση που θα λάβει είναι πολύ μεγάλη! Η εργασία αυτή είναι πολύ δημιουργική και σου δίνει μεγάλα αποθέματα δύναμης για να συνεχίζεις. 

 

Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον ιδιοκτήτη επιχείρησης που θέλει να προσλάβει μία Virtual Assistant;

Το να μοιράσει αρμοδιότητες κι ο ίδιος να στοχεύσει σε άλλους τομείς, είναι σωτήριο για μια επιχείρηση. Οπότε η συμβουλή θα ήταν η εξής: "Μην τα κάνεις όλα μόνος σου. Σκέψου ποια εργασία είναι αυτή που σε βαραίνει περισσότερο, είτε χρονικά είτε ακόμα και ψυχολογικά. Γι'αυτήν ακριβώς, βρε μια VA και απογείωσε την επιχείρησή σου!" 


Ε: Πού μπορούμε να σε βρούμε;

Facebook Σελίδα: Katerina Tsampa - Virtual Assistant
Και στο site που έχω με την αδερφή μου ParentsHug

 

Σε ευχαριστώ Κατερίνα μου που μοιράστηκες κι εσύ μαζί μας τη δική σου ιστορία ως VA. Πραγματικά καμαρώνω για όλα όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα!

 

Θέλεις να ξεκινήσεις κι εσύ να εργάζεσαι ως VA; Ρίξε μια ματιά στο εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα εδώ