Δημιουργώντας μια Virtual Επιχείρηση [Συνέντευξη με Ευαγγελία Φαρμάκη]

Μπορείς να μάθεις πολλά από τους ανθρώπους που κάνουν αυτό που θέλουν και αγαπούν. Γι' αυτό έχω δημιουργήσει μία σειρά συνεντεύξεων που ελπίζω να σε εμπνεύσουν να δημιουργήσεις κι εσύ τη δική σου επιτυχημένη Virtual Επιχείρηση!

virtual epixeirisi euaggelia farmaki

Σήμερα παίρνω συνέντευξη από την Ευαγγελία Φαρμάκη.

Η Ευαγγελία είναι μία μάχιμη δικηγόρος που σκέφτηκε πολύ σωστά να εκμεταλλευτεί όλα τα νέα μέσα για να αναπτύξει την επαγγελματική της δραστηριότητα.

Μάθε πώς ξεκίνησε, τι προσφέρει και πολλά άλλα!

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ VIRTUAL LAWYER ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΡΜΑΚΗ

 

Ε: Πώς πήρες την απόφαση να ξεκινήσεις και ως Virtual Lawyer;  
Ήθελα να αναπτύξω την επιχείρηση μου. Για πολλά χρόνια ακολουθούσα το υπάρχον μοντέλο αναφορικά με την άσκηση της μάχιμης δικηγορίας, δηλαδή επένδυα κατά βάση στην διαχείριση υποθέσεων, η οποία διαχείριση είχε ως στόχο και αποτέλεσμα την ακροαματική διαδικασία. Ωστόσο, αυτή η πρακτική ένιωθα ότι δεν ήταν η μοναδική πτυχή της δικηγορίας και είχα αρχίσει να αναζητώ και νέες εφαρμογές της. Με την έναρξη της οικονομικής κρίσης και την κορύφωση της τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την επέλευση του covid-19 στο μόλις πρόσφατο παρελθόν, αναζωπυρώθηκε ακόμη περισσότερο αυτή η επαγγελματική μου αναζήτηση. Η ψηφιακή έκρηξη ειδικά των τελευταίων μηνών με οδήγησε στον δρόμο της Virtual Lawyer!


 
Ε: Τι έκανες πριν γίνεις Virtual Lawyer;  
Όπως προείπα πριν την ανακάλυψη της ιδιότητας της Virtual Lawyer, εργαζόμουν και εργάζομαι ως δικηγόρος ασκώντας μάχιμη δικηγορία από το 2001, με διαρκή παρουσία στα ακροατήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και άλλων περιοχών. Το μοντέλο εργασίας μου άπτονταν του στενού μοντέλου παραδοσιακής άσκησης της δικηγορίας, η δε ψηφιακή τεχνολογία αποτελούσε μικρό κατά κύριο λόγο βοηθητικό ρόλο στην εφαρμογή της.


 
Ε: Μίλησε μου για την εξειδικευμένη θέση σου (niche). Ποια είναι η ειδίκευση σου;  
Μέσα από την εμπειρία μου ως δικηγόρος από το 2001, συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος είναι πολυσχιδής και πολυδιάστατος. Έτσι, ο κύριος στόχος μου στην διαχείριση των νομικών υποθέσεων έγινε η κατανόηση των βαθύτερων ανθρωπίνων σκέψεων. Ευτυχώς η διαίσθηση μου δεν με πρόδωσε ποτέ! Με την αξιοπιστία και την ευελιξία μου , διαχειρίζομαι άνετα κάθε επιχειρηματική πρόκληση.

Παρέχω:
A) Legal Coaching and Launch Strateging, δηλαδή:
1. νομική καθοδήγηση στην ίδρυση επιχειρήσεων (start up, e-shop, γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.α.),
2. στρατηγική καθοδήγηση στην ανάπτυξη κάθε μορφής επιχείρησης σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες που αφορούν τις δημόσιες προσφορές, διαγωνισμούς, επιδοτήσεις, χορηγίες,
3. στρατηγική καθοδήγηση στην ανάπτυξη ψηφιακών προιόντων,
4. τραπεζική διαπραγμάτευση σε κάθε είδους τραπεζικά προιόντα και επιχειρηματικά και επενδυτικά χαρτοφυλάκια,
5. νομική καθοδήγηση στις διαδικασίες επιχειρηματικής εξυγίανσης.

B) Contract Expertising
Εξειδικεύομαι στην σύνταξη συμβάσεων και συμφωνητικών κάθε μορφής σύμφωνα με τους κανόνες δικαίου.

C) Negotiation in Legaly Family Affairs
Με γνώμονα την ιδιαίτερα έντονη συναισθηματική νοημοσύνη που με διακατέχει, παρέχω επιπρόσθετα νομική συμβουλή και διαπραγμάτευση στις οικογενειακές σχέσεις με βάση την οικογενειακή ισορροπία και ψυχική ηρεμία των μελών. Η άριστη γνώση μου επί της ελληνικής και ευρωπαϊκής αγοράς δημιουργεί ζωτικές και μακροχρόνιες σχέσεις πελατών με βάση την ακεραιότητα, τον σεβασμό και την αξιοπιστία. Διαχειρίζομαι αποτελεσματικά πολλαπλές εργασίες με το να είμαι πρακτική και οργανωτική και να θέτω πάντα τις σωστές προτεραιότητες.  


 
Ε: Πώς ξεκίνησες να εργάζεσαι και ως VL; Παρακολούθησες μαθήματα, διάβασες βιβλία, χρησιμοποίησες γνώσεις/δεξιότητές σου από κάποια άλλη εργασία κ.λπ.  
Προκειμένου να οργανώσω την εργασία μου αποφάσισα να παρακολουθήσω σεμινάρια και ομιλίες. Έτσι, παρακολουθώ σειρά μαθημάτων της Άννας Χατζηδάκη, ενώ παράλληλα εξειδικεύομαι στην δημόσια ομιλία με την Νίνα Καλούτσα, για να μάθω να οργανώνω παρουσιάσεις, webinars και ομιλίες. Παρακολουθώ επίσης σεμινάρια στρατηγικού μάνατζμεντ με τον Tolee Fotitzidis. Διαβάζω διαρκώς βιβλία αυτοβελτίωσης και ψηφιακού μάρκεντινγκ και μανατζμεντ, ενώ εφαρμόζω μία από τις καλύτερες δεξιότητες που απέκτησα με τα χρόνια, το mind mapping.


 
Ε: Από την εμπειρία σου, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρίσκεις πελάτες; Πώς βρήκες τον πρώτο σου πελάτη και πόσος χρόνος χρειάστηκε;  
Θεωρώ ότι τα όλα τα ψηφιακά κανάλια με την σωστή διαχείριση οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Επιπροσθέτως στην Ελλάδα ακόμη λειτουργεί η πρακτική του mouth to mouth. Ο πρώτος πελάτης ήρθε απλά και μόνον από μία ανάρτηση μου στο linkedin πριν δύο ημέρες! 

 
Ε: Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι της ημέρας ως Virtual Lawyer;

Πάντα ήθελα να έχω χρόνο να οργανώσω την ημέρα μου, ούτως ώστε να διατηρώ την ηρεμία μου και την ψυχική μου ισορροπία. Το γεγονός ότι ξυπνώ το πρωί και οργανώνω το πλάνο δράσης μου ήρεμα και μεθοδικά, αυξάνει την ενεργητικότητα και την δημιουργικότητα μου, ενώ με βοηθάει να διατηρώ την εσωτερική μου γαλήνη. Είναι για εμένα η πιο σημαντική και αγαπημένη μου στιγμή της ημέρας.


Ε: Με τι σου αρέσει να ασχολείσαι όταν δεν εργάζεσαι;
Ανακάλυψα το περπάτημα στην διάρκεια της καραντίνας, το οποίο με αναζωογονεί. Συνεχίζω το mind mapping γιατί με βοηθά σε όλους τους τομείς, ακόμη και για τα ψώνια του σούπερμαρκετ! Συνακόλουθα, ανακάλυψα πόσο μου αρέσει να εκφράζω στον κόσμο τις σκέψεις μου, και αυτό με απελευθέρωσε. Οργάνωσα κανάλι podcast και ετοιμάζομαι να μιλώ για ιστορίες της καθημερινότητας, που αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω ως δικηγόρος ούτως ώστε να βοηθώ τους ανθρώπους παρέχοντας νομικές συμβουλές μέσα από αυτό!


Ε: Ποιος είναι ο αγώνας σου και ως Virtual Lawyer;

Θέλω να βοηθήσω τους ανθρώπους να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις δυνατότητες και τις ιδέες τους επιχειρηματικά και ψηφιακά, να οργανώσουν τις επιχειρήσεις τους, να διευθετήσουν τις οικονομικές επιχειρηματικές προκλήσεις τους και να διαμορφώσουν ισορροπημένες οικογενειακές σχέσεις, πάντα με σκοπό την ψυχική αρμονία και ηρεμία τους.

 

Ε: Τι θα ήθελες να γνώριζες ή να έκανες από την αρχή;

Θα ήθελα να γνώριζα την δυνατότητα μου να εργάζομαι ψηφιακά, ούτως ώστε να οργάνωνα καλύτερα το πελατολόγιο μου αλλά και όλη την μορφή της εργασίας μου. Πραγματικά δεν μπορούσα ποτέ να σκεφτώ ότι θα είχα την ευχέρεια να ετοιμάζω κάθε μέρα το πλάνο δράσης μου και αυτό να υλοποιείται στην διάρκεια της χωρίς άγχος και να αυξάνεται η δημιουργικότητα μου κατακόρυφα. Έχασα πολλά χρόνια προσπαθώντας να διαχειριστώ την ανασφάλεια και το άγχος μου! Επίσης είναι βέβαιο ότι αν γνώριζα τις δυνατότητες του ψηφιακού μάρκετινγκ θα το εφάρμοζα από την αρχή της δραστηριότητας μου στο έπακρο!

 

Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον που σκέφτεται να δημιουργήσει την δική του Virtual Επιχείρηση;

Ξεκίνα από χθές και άφησε πίσω σου κάθε αμφιβολία! Αν θέλεις να βρεις την αρμονία και την ισορροπία στη ζωή σου και να ανακαλύψεις την δημιουργικότητα και την ποιότητα στη ζωή σου, μην αφήσεις λεπτό που να μην εκπαιδευθείς σε αυτό.


Ε: Ποια είναι η συμβουλή σου σε κάποιον ιδιοκτήτη επιχείρησης που θέλει να προσλάβει μία Virtual Lawyer;

1. Η εξειδίκευση μίας VL σε συγκεκριμένα αντικείμενα προσφέρει εμπειρία σ'αυτά, ικανή να τον βοηθήσει να αντιληφθεί καλύτερα τι χρειάζεται μία επιχείρηση ή ένας ιδιώτης γενικότερα 

2. Η αμοιβή της αφορά συγκεκριμένο έργο για το οποίο θα αποδώσει σε χρόνο μικρότερο από έναν τακτικό υπάλληλο, ενώ δεν είναι απαραίτητο να εργάζεται στον χώρο του επιχειρηματία ή του ιδιώτη, ούτε να χρειάζεται να προσφέρει ειδικές παροχές και προσφορές 

3. Η VL εξοικονομεί χρόνο και χρήμα για την επιχείρηση ή τον ιδιώτη, καθώς δεν χρειάζεται ούτε ασφάλεια, επιδόματα ή άλλα λειτουργικά έξοδα, ενώ δεν μπαίνει καν ο ιδιοκτήτης στην αναζήτηση προσωπικού με κάθε τρόπο
 
4. Η VL είναι διαθέσιμη και συνεπής στην προσφορά της εργασίας της. Είναι πάντα on-time και χωρίς καθυστερήσεις. Η δε οργάνωση και η μεθοδικότητα της οδηγεί κάθε εργοδότη της στην αρμονία και την δημιουργικότητα, καθώς τον απαλλάσσει από επιπρόσθετα οικονομικά βάρη και αγχώδεις σκέψεις και ανησυχίες.


Ε: Πού μπορούμε να σε βρούμε;

Τηλ. επικοινωνίας: 2310567411
Κινητό: 6945359898
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Linkedin: Lia Farmaki
Facebook: Lia Farmaki
Podcast: Lογia Farmakiερα
Aναμένεται και το site μου

 

Σε ευχαριστώ που μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μου, Ευαγγελία! Είμαι σίγουρη για την επιτυχία σου και ανυπομονώ για όλα αυτά που ετοιμάζεις!

 

Θέλεις να ξεκινήσεις κι εσύ να εργάζεσαι ως VA; Ρίξε μια ματιά στο εκπαιδευτικό μου πρόγραμμα εδώ

 

Έχω δημιουργήσει ένα κλειστό group στο Facebook για όλες εμάς τις επίδοξες online business women θα το βρεις εδώ.