Γνώρισε τη Points Of You και πώς μπορεί να σε βοηθήσει στη προσωπική και επαγγελματική σου ανάπτυξη

Η Points Of You είναι μια παγκόσμια εταιρεία που προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες εκπαίδευσης και καθοδήγησης που έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν άτομα και οργανισμούς να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους και να πετύχουν τους στόχους τους.

Ιδρύθηκε το 2006 από τους επιχειρηματίες Yaron Golan και Efrat Shani, η Points Of You έχει αναπτυχθεί γρήγορα και τώρα δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 150 χώρες σε όλο τον κόσμο.Στο επίκεντρο της μεθοδολογίας Points Of You βρίσκεται η χρήση οπτικών και διαδραστικών εργαλείων για τη διευκόλυνση της μάθησης και της ανάπτυξης.

Points of you

 

 

Εργαλεία της Points of You που ξεχωρίζουν

Το κορυφαίο προϊόν της εταιρείας είναι το “The Coaching Game”, ένα παιχνίδι καρτών που βοηθά άτομα και ομάδες να εξερευνήσουν διαφορετικές πτυχές της ζωής και της εργασίας τους. Το “Coaching Game” έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες και έχει χρησιμοποιηθεί από χιλιάδες προπονητές, εκπαιδευτές και διαμεσολαβητές σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από το “The Coaching Game”, η Points Of You προσφέρει μια σειρά από άλλα εργαλεία και πόρους, συμπεριλαμβανομένου του “Punctum”, μιας διαδικτυακής πλατφόρμας που παρέχει πρόσβαση σε μια ποικιλία οπτικών εργαλείων και πόρων για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων των L1 training, L2 training και Master training, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στα άτομα τις δεξιότητες και τις γνώσεις που χρειάζονται για να χρησιμοποιούν αποτελεσματικά τα εργαλεία Point Of You στη δουλειά τους.

 

Η δύναμη της ομάδας

Ένα από τα πράγματα που ξεχωρίζει την Points Of You από άλλες εταιρείες εκπαίδευσης και καθοδήγησης είναι η έμφαση που δίνει στη δημιουργία κοινότητας. Η εταιρεία διαθέτει ένα ισχυρό δίκτυο εκπαιδευτών και προπονητών σε όλο τον κόσμο και ενθαρρύνει ενεργά τη συνεργασία και την ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ των μελών της. Αυτή η πτυχή της οικοδόμησης κοινότητας της εταιρείας ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς η Points Of You μπόρεσε να παρέχει υποστήριξη και πόρους στα μέλη της καθώς αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της εξ αποστάσεως καθοδήγησης και εκπαίδευσης.

Η Points Of You είναι μια δυναμική και καινοτόμος εταιρεία που είναι αφοσιωμένη στο να βοηθά άτομα και οργανισμούς να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους. Μέσω της σειράς εργαλείων και πόρων της, καθώς και της έμφασης στην οικοδόμηση κοινότητας, η Points Of You έχει γίνει ηγέτης στον τομέα της καθοδήγησης και της προσωπικής ανάπτυξης και βρίσκεται σε καλή θέση να συνεχίσει να αναπτύσσεται και να καινοτομεί τα επόμενα χρόνια.

 

L1: Το θεμελιώδες βήμα της Points of You  

Ένα από τα βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας της Points Of You είναι η εκπαίδευση L1, η οποία σημαίνει εκπαίδευση επιπέδου ένα. Αυτή η εκπαίδευση έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους συμμετέχοντες μια βάση στην προσέγγιση της Points Of You, συμπεριλαμβανομένων των αρχών, των εργαλείων και των τεχνικών που χρησιμοποιούνται στη μεθοδολογία.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης L1, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν εργαλεία Points Of You, όπως το “The Coaching Game” και το “Punctum”, για να εξερευνήσουν διαφορετικές πτυχές της ζωής και της εργασίας τους. Αποκτούν επίσης πληροφορίες για το πώς να διευκολύνουν τις ομαδικές συνεδρίες χρησιμοποιώντας αυτά τα εργαλεία, κάτι που μπορεί να είναι πολύτιμη δεξιότητα για τους coaches, τους εκπαιδευτές και τους facilitators.

Ένα από τα πράγματα που κάνουν την εκπαίδευση L1 τόσο αποτελεσματική είναι η έμφαση που δίνει στη βιωματική μάθηση. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να εμπλακούν ενεργά με τα εργαλεία Points Of You και να αναλογιστούν τις εμπειρίες τους καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης. Αυτό όχι μόνο τους βοηθά να κατανοήσουν καλύτερα τη μεθοδολογία αλλά και τους επιτρέπει να την εφαρμόζουν πιο αποτελεσματικά στη ζωή και την εργασία τους.

Ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της εκπαίδευσης L1 είναι η εστίασή της στη δημιουργία μιας υποστηρικτικής κοινότητας μαθητών. Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους μεταξύ τους, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη κατανόηση και πιο ουσιαστικές συνδέσεις. Αυτή η πτυχή της οικοδόμησης κοινότητας της εκπαίδευσης L1 μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για άτομα που επιθυμούν να επεκτείνουν τα δίκτυά τους και να συνδεθούν με άτομα που έχουν παρόμοια σκέψη.

Χωρίς περισσότερη ανάλυση, η εκπαίδευση L1 είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μάθεις περισσότερα για την προσέγγιση της Points Of You και να αποκτήσεις νέες ιδέες για τη δική σου προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη. Είτε είσαι coach, εκπαιδευτής, facilitator ή απλά κάποιος που ενδιαφέρεται για αυτοβελτίωση, η εκπαίδευση L1 μπορεί να σε βοηθήσει να εξερευνήσεις νέες προοπτικές, να αποκτήσεις νέες δεξιότητες και να συνδεθείς με μια υποστηρικτική κοινότητα μαθητών.

 

Αν θες και εσύ να γνωρίσεις τη μεθοδολογία και τα εργαλεία της Points of You, η Ιφιγένεια Παρασκευοπούλου είναι εδώ για να σε καλωσορίσει στην κοινότητα της Points of You Greece.

 

Διάβασε επίσης: 

Πώς θα πραγματοποιήσω τους στόχους μου;

Virtual Assistant. Η ειδικότητα για μια γυναίκα πέρα από οποιαδήποτε τάξη